Akan

Ansattes spillvaner gir arbeidsgiver bekymring

Del

– De som har testet sin spillatferd gjennom vårt digitale verktøy jegspiller.no, har et klart større problem knyttet til både pengespill og dataspill enn i befolkningen for øvrig. Henvendelsene til vår veiledningstelefon gjelder først og fremst problemstillinger knyttet til pengespill av alvorlig karakter. Både for de som spiller og for deres arbeidsgiver, sier Elisabeth Ege, direktør i Akan kompetansesenter.

Akan-direktør Elisabeth Ege.
Akan-direktør Elisabeth Ege.

I 2016 lanserte Akan kompetansesenter verktøyet jegspiller.no. Her kan de som ønsker teste sine spillevaner, både når det gjelder dataspill og pengespill. Informasjonen som legges inn er anonyme.
– Vi ønsket rett og slett å gi alle et tilbud til å teste seg selv og sin spillatferd. Mange er usikre på om de spiller for mye og for lenge, sier Elisabeth Ege.

Ved årsskiftet ble all informasjon som er lagt inn analysert av Nasjonalt kompetansesenter for spillforskning. Denne gjennomgangen viser at forekomsten av problemer knyttet til både pengespill og dataspill er høyere blant dem som har tatt testen hos jegspiller.no enn hva som er tilfellet i befolkningen for øvrig.
– Vi får henvendelser fra arbeidsgivere som er bekymret for ansatte som spiller for mye. De som ringer inn, forteller om svært alvorlige problemer, særlig rundt pengespill. Vi snakker her om ansatte som setter seg i dyp gjeld eller spiller så mye at det går utover arbeidsoppgavene. Sitter man oppe om natten og spiller, så sier det seg selv at man ikke er våken og opplagt når man går på jobb. Og er man bekymret for ikke å kunne betale boliglånet på grunn av spillegjeld, vil man naturlig nok ikke klare å fungere i hverdagen, sier Ege.

Hun understreker at de personene som søker hjelpetiltak, er mer alvorlig stilt enn de som tester seg på jegspiller.no. Men at antallet som har testet seg viser at verktøyet når ut i befolkningen.
– Akan jobber forebyggende. Det er derfor viktig å nå bredt ut, og særlig arbeidslivet der ledere må være bevisst problemene knyttet til spill, se tegnene hos ansatte som kan være i faresonen og sette inn tiltak, sier hun.

Kontakter

Bilder

Akan-direktør Elisabeth Ege.
Akan-direktør Elisabeth Ege.
Last ned bilde

Om Akan

Akan
Akan
PB 96, Sentrum
0101 Oslo

22 40 28 00http://akan.no/

Akan kompetansesenter er en ideell organisasjon som eies av Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), Landsorganisasjonen i Norge (LO) og staten. Virksomheten finansieres av staten ved Helsedirektoratet, LO, NHO, samt egne kursinntekter. Norsk Arbeidsgiverforening (NAF, nå NHO) og LO stiftet AKAN i 1963. AKAN var den gang initialord for ‘Arbeidslivets komité mot alkoholisme og narkomani’. Staten kom med på eiersiden året etter.

Besøksadresse: Dronningensgate 13, Oslo

Følg saker fra Akan

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Akan på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Akan

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom