Den Norske Opera & Ballett

Annilese Miskimmon blir ny operasjef for English National Opera

Del

Operasjefen ved Den Norske Opera & Ballett er utnevnt til stillingen som Artistic Director ved English National Opera (ENO).

Annilese Miskimmon. Foto: Lars Eivind Bones
Annilese Miskimmon. Foto: Lars Eivind Bones

Annilese Miskimmon tiltrådte som operasjef ved Den Norske Opera & Ballett i august 2017. ENO i London blir Miskimmons nye arbeidsplass etter 19/20 sesongen.

– Jeg er begeistret og beæret over å skulle bli en del av ENO. Med sitt ambisiøse og spennende arbeid er det et kompani jeg har beundret i hele mitt operaliv. Samtidig er det trist å skulle forlate gode kolleger og det fantastiske publikummet ved Operaen i Oslo. Det har vært et privilegium å få lede Nasjonaloperaen og jeg håper å opprettholde et godt forhold til både Norge og Den Norske Opera & Ballett.

Ansatte i Operaen har blitt informert om Miskimmons beslutning tidligere i dag. Hun fortsetter i stillingen som operasjef i Oslo frem til sommeren 2020. Administrerende direktør Geir Bergkastet kommenter nyheten for Den Norske Opera & Ballett:

 – Jeg ønsker å gratulere ENO med valget av operasjef, og gratulere Annilese med en ny og spennende mulighet! Det har vært en stor glede å få samarbeide tett med henne og jeg skulle gjerne hatt Annilese med videre. Samtidig er vi en del av en internasjonal bransje og det er en anerkjennelse for Den Norske Opera & Ballett at hun blir hentet til London. Vi starter umiddelbart jobben med å finne hennes etterfølger.

Kontakter

Operasjef Annilese Miskimmon og administrerende direktør Geir Bergkastet er tilgjengelige for pressen i nyhetens anledning tirsdag 8/10 fra kl. 13 til 14. Kontakt kommunikasjonsdirektør Kenneth Fredstie for avtale: kf@operaen.no/tlf 91716680

Bilder

Annilese Miskimmon. Foto: Lars Eivind Bones
Annilese Miskimmon. Foto: Lars Eivind Bones
Last ned bilde

Om Den Norske Opera & Ballett

Den Norske Opera & Ballett
Den Norske Opera & Ballett
Kirsten Flagstads pl. 1
0150 Oslo

21 42 21 21http://www.operaen.no

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg saker fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den Norske Opera & Ballett

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom