Førde Internasjonale Folkemusikkfestival

Anne Oline Gullaksen går til Førdefestivalen

Del
Anne Oline Gullaksen frå Førde er tilsett som ny økonomi- og sponsorsjef i Førdefestivalen. Ho byrjar i jobben 14. mars. - Anne Oline Gullaksen kjem med lang erfaring frå reiseliv og arrangement. Ho har eit stort nettverk, og ikkje minst eit stort engasjement for utviklinga av Førde og Sunnfjord, seier direktør Per Idar Almås. -Eg kjenner meg trygg på at vi har tilsett rett person i denne stillinga.
Anne Oline Gullaksen går frå reisebyrå til festival, og blir ny økonomi- og sponsorsjef i Førdefestivalen.
Anne Oline Gullaksen går frå reisebyrå til festival, og blir ny økonomi- og sponsorsjef i Førdefestivalen.

- Eg gler meg til å starte arbeidet for Førdefestivalen. Det blir litt som «å kome heim». Eg har hatt festivalen tett på meg tidlegare og vore heldig å få gjere små-jobbar for dei fleire gonger, seier Gullaksen.

I meir enn ti år har Anne Oline Gullaksen drive reisebyrå i Førde, og hatt som jobb å sende sunnfjordingar ut over landegrensene. No gler ho seg vilt til å vere med å ta imot verda her i Førde. - I tillegg brenn eg etter å få alle (!) som bur i Sunnfjord til å delta på festivalen. Her er det mogleg å utfordre seg sjølv og få nye opplevingar. Sjølv er eg ingen musikk-kjennar eller typisk folkemusikk-entusiast, men eg har likevel kvart einaste år hatt magiske opplevingar på Førdefestivalen, seier Anne Oline Gullaksen. Ho har vore på trommekurs (!) og dansekurs, dansa gamaldans på plenen til Sunnfjord Hotell til frukost og høyrt musikk ho aldri kjem til å høyre igjen. No utfordrar ho alle i byn til å gå på ein konsert under Førdefestivalen 6.-10. juli. -Utfordre deg sjølv. Eg garanterer deg nye opplevingar, som er vel verde å ta med seg!

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Anne Oline Gullaksen går frå reisebyrå til festival, og blir ny økonomi- og sponsorsjef i Førdefestivalen.
Anne Oline Gullaksen går frå reisebyrå til festival, og blir ny økonomi- og sponsorsjef i Førdefestivalen.
Last ned bilde

Om Førde Internasjonale Folkemusikkfestival

Førde Internasjonale Folkemusikkfestival
Førde Internasjonale Folkemusikkfestival
Angedalsvegen 5
6800 Førde

46 90 50 10https://www.fordefestivalen.no/

Førdefestivalen er Skandinavias største festival for akustisk folkemusikk og verdsmusikk, og mottok i 2019 heideren EFFE AWARD 2019-2021, då European Festival Association kåra den til ein av dei fem beste festivalane i Europa uansett sjanger.

Førdefestivalen presenterer rundt 250 artistar frå heile verda på 30 scener gjennom 80-100 ulike festivalarrangement, og har om lag 26000 besøkande kvart år. 

Festivalen vert dekka av nasjonal og internasjonal presse, og har vore rangert som ein Europas beste festivalar av The Guardian og National Geographic. Første festivalen vart arrangert i 1990.

Følg pressemeldinger fra Førde Internasjonale Folkemusikkfestival

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Førde Internasjonale Folkemusikkfestival på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Førde Internasjonale Folkemusikkfestival

DRAUMAR er årets tema på Førdefestivalen19.1.2023 06:30:00 CET | Pressemelding

-I år vil vi leike oss litt. Fantasere, drøyme og finne gleda i musikken, seier festivaldirektør Sølvi Lien. 5.-9. juli 2023 inviterer den nybakte direktøren til den 33. Førdefestivalen, og temaet for årets festival er Draumar. -Musikk er som skapt for draumar, seier ho, og lovar konsertar med både sirkus, akrobatikk, magi, mystikk, surrealisme og overtru. Festivalen skal feire gleda og mangfaldet i musikken, men vil som vanleg ha med alvoret, for kva skjer den dagen hendingar som krig og ekstremisme set ein stoppar for draumane?

'Musikk i kriser' tema på Førdefestivalen 6.-10. juli 202228.1.2022 07:30:00 CET | Pressemelding

Temaet for Førdefestivalen 2022 er ‘Musikk i kriser’. -Vi er midt i ein pandemi, ei global krise vi enno ikkje heilt ser enden på, så temaet vårt er nok meir aktuelt enn nokon gong, seier direktør Per Idar Almås, men understrekar at festivalen ikkje skal handle om pandemien. - Med temaet fokuserer Førdefestivalen på musikken si kraft i vanskelege tider. Musikk knyter saman folk, også på tvers av geografiske og kulturelle skilje. Musikk skapar fellesskap og identitet, og det finst mange døme på at musikk spelar ei viktig rolle i viktige motstandsrørsler, seier Almås. I denne omgang slepper festivalen seks artistar. Førdefestivalen vert arrangert 6.-10. juli, og komplett program vert lansert 31. mars. Då startar også billettsalet til festivalen. Musikk i kriser Til Førde kjem artistar frå land vi tenkjer på i samband med krig og naud, og publikum vil møte musikarar som av politiske eller religiøse årsaker har flykta frå heimlanda sine. Andre temaartistar løftar fram ein musikktradisjon e

Førdefestivalen arrangerer gratis familiefest18.11.2021 14:58:00 CET | Pressemelding

-Sidan hausten 2020 har Bornas Verdsdag Førde vorte avlyst, flytta og avlyst igjen, men no er vi endeleg klare for ei ny utgåve av denne fine internasjonale familiedagen i Førdehuset, seier prosjektleiar Ingebjørg Nomeland. Ho og resten av festivalstaben, saman med fleire frivillige, gler seg til å fylle heile Førdehuset med miniverkstader, aktivitetar, internasjonal mat og ikkje minst ein herleg gratis familiekonsert med Igor & Fe3ne. Igor & Fe3ne, er Igor Dunderovic, Daniel Lazar, Almir Meskovic og Elvis Medic, fire superseriøse musikarar som alle har opphav utanfor Norge, har laga sine heilt egne versjonar av dei mest kjende barnesongane våre. Dei har gjort det av kjærleik til sitt nye heimland, men dei har miksa både tekstane og musikken med sine eigne opphav, balkanrytmane, og hundrevis av historier dei har samla, eller laga, om mystiske karakterar: Ali Baba, Baba Lille Lam, Lille fetter Eddy Yerkov, Mikha Ilrev, Shimshiri Omnshimshiri, Katarina Paus, og fleire andre som alle snak

Førdefestivalen: Vi gjorde det!15.7.2021 14:55:00 CEST | Pressemelding

Festivalstemninga stod i taket frå morgon til morgon (!) då Førdefestivalen veke gjennomførte tilnærma fullskala festivalprogram, med … fysiske konsertar. Rundt 200 frivillige var i sving heile veka. over 20 arenaer var i bruk, og både musikarar og publikum fekk ein etterlengta musikalsk opptur. Temaet på Førdefestivalen var HEIME. Alle musikarane på scena er busette i Norge, men dei hadde med seg musikk frå 24 land.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom