NKI

Anita tok fagskoleutdanning via nett hos Treider. Fikk A i alle fag

Del

Flere og flere ser nettstudier som en perfekt løsning i en hektisk hverdag.

- I begynnelsen var det litt uvant å studere over nett. Da jeg lærte om ting, måtte jeg ofte tenke «er dette noe jeg leste i studieboken eller er det lærermaterialet på nettskolen?». Men etter hvert ble jeg vant til det, og da gikk det veldig fint, forteller Anita Skarpenes (45) fra Knarvik i Hordaland.

Hun er en av mange som har valgt å ta en fagskoleutdanning via nettstudier hos fagskolen, Treider. Der har hun nylig fullført utdanningen, Regnskapsmedarbeider.

- Jeg visste ikke helt hva jeg gikk til, men jeg synes det gikk overraskende bra å studere på nett.

- Jeg så på et studieløp som var over en lengre tidsperiode, men jeg måtte få avklart litt med tanke på jobb, siden jeg arbeider skift. Da det løste seg, var ikke det studiet tilgjengelig lenger. Da så jeg at Treider også tilbyr nettstudier. Dette ble en fin løsning for meg, sier Anita.

Perfekt å kombinere med jobb
Anita tok fagutdanningen via nettstudier over ett år. Hun forteller at det var helt perfekt å kombinere nettstudier med arbeid, men at når man studerer på nett, må man ha selvdisiplin nok til å sette seg ned med pensum og oppgaver. Selv løste hun det på en enkel måte.

Les mer om nettstudier og mulighetene hos Treider her.

- Jeg satte av spesifikke kvelder til å arbeide med nettstudiene. Det fungerte veldig greit for min del. Skal man ta fagskoleutdanning over nett, må man være forberedt på å prioritere og sette av tid. Men det er jo som alt annet her i livet, så det var ikke et problem, humrer den tidligere studenten.

At Anitas selvdisiplin har gitt gode resultater på vitnemålet, er det ingen tvil om. Knarvikingen fullførte nemlig med karakter A i samtlige fag.

- Nei, så det var jo bra kan du si, ler den tidligere studenten ydmykt.

Nettstudier passer for alle aldre, gjerne for de som er i arbeid, har barn eller andre ting som kanskje hindrer dem i å gå fulltid på en fagskole. En annen stor fordel, er at hele verden er din studieplass - så lenge du har tilgang til internett og en datamaskin.

Mange av Treiders studenter er personer som har et ønske om å finne arbeid i en ny bransje, noe som også er tilfelle for Anita. Etter mange år som frisør, hoppet hun over til industrien. I dag arbeider hun som produksjonsmedarbeider på Norwegian Weather Protection i Knarvik, men søker jobb som regnskapsmedarbeider med fagskoleutdanningen å vise til.

- Jeg ønsket å gjøre noe nytt igjen, og syntes regnskap så veldig spennende ut. Da var det bare å prøve da.

God oppfølgning fra Treiders faglærere
Som nettstudent hos Treider, får man opprettet en brukerprofil i nettskolen, Canvas. Her ligger all informasjon du trenger om pensum som skal leses og oppgaver som må utføres. I tillegg får du personlig oppfølgning gjennom nettmøter med faglærer hver 14. dag.

- Læreren følger utviklingen din, og gir deg frister for når ting skal være gjort. På denne måten lærer du i eget tempo, samtidig som du gjør fremgang. Etter hvert som du gjør deg ferdig med en oppgave, får du tilgang til nye i Canvas, forklarer Anita.

På studieprofilen din ligger også tips og råd til hva du som student burde fokusere på til kommende innlevering. På denne måten er du godt forberedt til neste «time» med faglærer.

Selv om hun ikke hadde studiekamerater på den tradisjonelle måten, legger Treider til rette for at nettstudenter kan diskutere og prate sammen på nett.

- Jeg synes oppfølgningen fra Treiders faglærer har vært bra. Når jeg har lurt på noe, har jeg som oftest rukket å finne svaret selv før privattimen, men så kan jeg dobbeltsjekke med læreren. I tillegg, er det masse informasjon på brukerprofilen din om studiet. Det var også en Facebook-gruppe med andre nettstudenter, der man kan stille spørsmål til hverandre og dele informasjon.

45-åringen nøler ikke med å anbefale nettstudier til andre.- Om man føler man er strukturert nok til å gjøre det selv, kan nettstudier passe perfekt for mange, avslutter hun.

For å se denne videoen, må du gi ditt samtykke øverst på denne siden.Hva er nettstudier?

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om NKI

NKI
NKI
Nedre Vollgate 8
0158 Oslo

67 58 88 00http://www.nki.no

NKI ble etablert i Norge allerede i 1959 og er i dag Nordens største fagskole på nett. I 2007 ble selskapet en del av utdanningskonsernet Intendia Group AS, et av Skandinavias ledende utdanningskonsern med virksomhet i Sverige og Norge. NKI har årlig rundt 10 000 studenter og tilbyr mer enn 330 studiemuligheter innen de fleste fagområder. NKI er levende opptatt av god nettpedagogikk og jobber kontinuerlig med tilrettelegging av best mulig fleksibel utdanning ved bruk av teknologi og læringsmetoder.

Følg pressemeldinger fra NKI

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NKI på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NKI

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom