Sony Music Norway

Alene med Matilda

Del

Matilda har fått med seg Fay Wildhagen på gitar på "Finally Alone" som slippes fredag 7. januar. Perfekt for roligdansing med noen du liker ekstra godt.

Matilda "Finally Alone" artwork
Matilda "Finally Alone" artwork

«Finally Alone» var en enkel låt å lage rent praktisk i og med at Matilda skrev og produserte den hjemme i stua. Men veien videre var litt mer kronglete, fordi den egentlig var ment for en annen artist. 
Men det ville seg slik at den ble hos låtskriveren.
Påvirker en slik reise låten tro?
«Ja, jeg har liksom holdt den så vidt på armlengs avstand og sett på den med et annet blikk enn når jeg skriver for meg selv. Så den har nok beholdt et litt annet perspektiv. Og det liker jeg.»

Vi kjenner kanskje alle igjen følelsen av å endelig være alene sammen, og Matilda utdyper om inspirasjonen bak.
«Den romantiserer kanskje tanken om hemmelig eller forbudt kjærlighet, men vel så mye det usagte. Spenningen når man ikke helt vet hvor man har hverandre før det plutselig roligdanses på kjøkkenet og man kjenner at man er med på noe magisk.»

Og apropos magi. Heisann til Fay Wildhagen på gitar!
«Jeg hadde en helt OK sample-gitar på låta som jeg visste at jeg på et aller annet tidspunkt måtte bytte ut med noe mer unikt. Og når det kommer til gitar er jo Fay min egen John Mayer (John Fayer?) og et åpenbart valg. Spesielt fordi hun er en så god venn at jeg bare kunne ringe henne opp og omtrent neste dag satt vi i hjemmestudioet hennes, omringet av hundevalper, og jobbet frem en gitar-greie.»

Gitarguru og hundevalper, kan det egentlig bli bedre?
«Ikke egentlig. Det måtte i så fall være at Taylor Swift tok kontakt. Å få jobbe med hennes unike og kreative hjerne er det ultimate hårete målet i livet.»

I mellomtiden har Matilda mer oppnåelige mål. Å ha, og være, en hånd å holde i.
«Hvis jeg skal velge meg en hånd så velger jeg enten hånda til kjæresten eller en bitteliten hånd til en niese eller nevø. Det er fint å ha en sånn hånd å gripe etter, men kanskje enda finere å være den hånda noen annen trenger!»

Det, og å være noens foretrukne dansepartner når det skal roligdanses på kjøkkenet.
«Det er undervurderte greier. For noen ganger må man bare danse sammen, sakte, i mørket for å skjønne hvor fint det man har sammen kan være.»

 Start året med å by opp til dans til «Finally Alone» med Matilda fredag 7. januar.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Matilda "Finally Alone" artwork
Matilda "Finally Alone" artwork
Last ned bilde
Matilda (c) Guro Sommer
Matilda (c) Guro Sommer
Last ned bilde

Lenker

Om Sony Music Norway

Sony Music Norway
Sony Music Norway
Gjerdrums vei 10A
0484 Oslo

+47 22 88 00 00http://www.sonymusic.no

Vi er Norges ledende plateselskap, og representerer et bredt spekter av aktive internasjonale og norske artister, i tillegg til en omfattende katalog av stor musikkhistorisk betydning, kvalitet og innflytelse.

I Sony Music Entertainment Norway respekterer og beundrer vi våre artister og vi er stolte av å kunne representere og støtte deres visjoner og kreative tiltak. Vi er 40 ansatte som medvirker til å skape et vekstgrunnlag som fremmer musikkens utvikling og som skaper det gode arbeidsmiljøet som kjennetegner oss som virksomhet.

Sony Music Entertainment Norway A/S utgir bl.a. Beyoncé, Madcon, The Chainsmokers, Kygo, Alan Walker, Maria Mena, Camila Cabello, Jesper Jenset, Khalid, Rat City, Calvin Harris, Stina Talling, Miley Cyrus, HAYES, Justin Timberlake, Katastrofe, EMIR, Amanda Delara, Foo Fighters, Morgan Sulele, Ina Wroldsen, Hkeem, P!nk, Lars Vaular, Bruce Springsteen m.fl.

Følg pressemeldinger fra Sony Music Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sony Music Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Sony Music Norway

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom