Agurknytt: Bugner av norske agurker
Nordmenns preferanse for norske agurker er stor, og vi spiser agurker som aldri før. Trendy retter med agurk kommer som bestilt nå som butikkene bugner av norske agurker.
Landbruksdirektoratet melder om en jevnt stor omsetning på agurk og at kvaliteten er god.
Vil ha norsk agurk
Agurken blir stadig mer populær. De siste 10 årene har totalsalget i Norge økt med 20 % fra ca. 22500 tonn i 2011 og til 27422 tonn i 2021. Den norske produksjonen har økt med rundt 26 % og den norske prosentandelen på agurk er nå oppe i 74 %. Etterspørselen etter norsk er stort sett større enn produksjonen og alt blir solgt.
Produksjonen går for fullt
– Vi kjører full produksjon og har gjort det siden starten på året, forteller agurkprodusent Kristian Solberg fra Solbergs Gartneri.
Solbergs Gartneri er en av de største agurkprodusentene i Norge. Gartneriet har et stort fokus på bærekraftig agurkproduksjon og er langt fremme når det gjelder å holde et lavt energiforbruk og bruk av biologisk bekjempning.
Sunn og trendy agurksnacks
– Her har vi to trendy retter med agurk som du må prøve. Cucumber Sushiroll og Green Goddess salad går som farsott i sosiale medier for tiden. Smakfulle kule retter som er enkle å lage faller i smak og blir fort veldig trendy. Dette er retter som er skreddersydd for sesongen nå og som kommer som bestilt, forteller matfaglig rådgiver og kokk Toril Gulbrandsen fra Opplysningskontoret for frukt og grønt.
Agurkfakta /Agurknytt
- Agurk er et bær. I botanisk sammenheng sees agurk på som et bær.
- Agurken er over 3000 år gammel og kom til Norge på 1600-tallet.
- Agurken er en gammel kulturplante, kjent som kjøkkenvekst. Den finnes ikke viltvoksende.
- Agurken antas å stamme fra Nord-India.
- Agurkens nærmeste slektning er melon.
Nøkkelord
Kontakter
Iselin Bogstrand SagenInnholdsrådgiver ernæring og pressekontakt
Tel:954 18 998iselin.sagen@frukt.noToril GulbrandsenInnholdsrådgiver og matfaglig rådgiver
Tel:957 32 919toril.gulbrandsen@frukt.noBilder

Om Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Så enkelt spiser du nok frukt og grønt20.5.2022 11:10:25 CEST | Pressemelding
Det er store helsegevinster ved å spise mye frukt og grønnsaker og de fleste av oss ønsker gjerne å spise mer av det. Likevel er det bare 1 av 5 som spiser de anbefalte 5 om dagen. Men trenger det egentlig være så vanskelig?
Norsk rabarbra til 17. mai13.5.2022 14:40:06 CEST | Aktuelt
Mange forbinder rabarbra med noe godt som man fant i bestemors hage som liten. I dag får man kjøpt rabarbra i butikken i store deler av landet, og herligheten høstes nå, akkurat i tide til nasjonaldagen.
Nå kommer de norske salatene12.5.2022 12:20:57 CEST | Pressemelding
Nå er den herlige norske grønne sesongen her og høstingen av både crispisalat, lollosalat og hjertesalat er allerede i gang.
Fargerike 17. mai desserter som frister9.5.2022 09:35:27 CEST | Aktuelt
Imponer med fargerike og friske desserter til 17. mai-feiringen. Opplysningskontoret for frukt og grønt gir deg de beste tipsene til en god avslutning på måltidet.
Asparges vokser ikke på trær3.5.2022 12:40:54 CEST | Pressemelding
Asparges er grønnsakenes konge. Nå må du se etter nydelige bunter med norsk asparges i butikken. Sesongen er kort, den varer bare til St. Hans og knapt nok det.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom