If

Advarer: Reiselystne nordmenn risikerer å stå uten avbestillingsdekning

Del
Nordens største forsikringsselskap minner om at timingen er avgjørende hvis man skal få dekket avbestillingskostnader for en reise. - Ekstra aktuelt etter en spesiell tid og fordi den norske kronen er svak, sier reiseekspert.
If og Europeiske Reiseforsikring advarer mot å tegne forsikring for sent. Foto: If
If og Europeiske Reiseforsikring advarer mot å tegne forsikring for sent. Foto: If

Forsikringsselskapet If og Europeiske Reiseforsikring frykter nå at mange nordmenn kan bli stående uten avbestillingsdekning inn mot påske- og sommerferien. 

- Vi har vært gjennom noen tøffe år der flere enn normalt har sagt opp reiseforsikringen sin. De fleste husker heldigvis å ha denne på plass før en reise finner sted. Men det ikke alle vet er at den også må være gyldig før reisen betales hvis den skal dekke en avbestilling, sier Andreas Handeland, kommunikasjonsdirektør i If og Europeiske Reiseforsikring.

- Dette blir ekstra aktuelt nå som økonomien er ekstra sårbar for mange, og den norske kronen i tillegg er svak, sier Handeland.

Utgjør 20 prosent av utbetalingene

Etter tre år med pandemi og krig viser skadestatistikken at reiseaktiviteten er på full fart oppover igjen. Antallet skader som meldes inn til If og Europeiske Reiseforsikring ligger omtrent på samme nivå som i 2019.

- Avbestillinger, eksempelvis som følge av sykdom eller skader, utgjør rundt 20 prosent av de totale utbetalingene våre innen reise. Dette er en forsikringsdekning som sparer veldig mange kunder for store beløp når uhellet inntreffer, og det viser hvor viktig det er å ha forsikringen i orden før man betaler for en reise, sier Handeland.

Sykebehandling kan resultere i millionregning

Selv om avbestillingsdekningen i forsikringen er mye brukt, og utgjør en stor del av de totale forsikringsutbetalingene, er det dekning for behandlingsutgifter og sykehusopphold ved sykdom og ulykke som er selve grunnsteinen i reiseforsikringen. 

Kostnaden for et opphold på et privat sykehus i utlandet, samt hjemtransport til Norge i ambulansefly, kan fort havne i millionklassen. Og det blir stadig dyrere grunnet den høye inflasjonen.

- Det er ikke bare reisene i seg selv som blir mer og mer kostbare. Langt mer alvorlig er det at kostnadene ved sykebehandling og legebesøk i utlandet også har gått vesentlig opp den siste tiden. Derfor er det ekstra viktig å ha en god reiseforsikring i ryggen, sier reiseekspert Andreas Handeland.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

If og Europeiske Reiseforsikring advarer mot å tegne forsikring for sent. Foto: If
If og Europeiske Reiseforsikring advarer mot å tegne forsikring for sent. Foto: If
Last ned bilde
Andreas Handeland, reiseekspert og kommunikasjonsdirektør i If og Europeiske. Foto: If
Andreas Handeland, reiseekspert og kommunikasjonsdirektør i If og Europeiske. Foto: If
Last ned bilde

Om If

If
If
Drammensveien 264
0283 Oslo

21 49 24 00https://www.if.no

If forsikrer alt som betyr noe i livet: mennesker, dyr, boliger, biler og mye mer. Vi hjelper også bedrifter slik at de kan fungere som normalt selv om de skulle få en skade. Takket være våre 7 900 dyktige medarbeidere kan 3,7 millioner kunder i Norden og Baltikum føle seg trygge på at de vil få den hjelpen de trenger - hvis noe skulle skje.

Følg pressemeldinger fra If

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra If på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra If

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom