Silikal GmbH

Acrylicon Polymers GmbH og selskapets produksjonssjef er dømt for lovstridig bruk av Silikal-resepter

Del

To dommeravgjørelser i Darmstadts regionale domstol fra den 13. september 2021, har dømt Acrylicon Polymers GmbH og dets produksjonsleder Bernd Diel til å overlevere propietære produksjonsresepter og andre konfidensielle dokumenter til Silikal GmbH, i tillegg til å betale skadeerstatning og bidra med opplysninger.

Den dømte produksjonslederen og prokuristen hadde tatt med seg hemmelige dokumenter og data fra Silikal til Acrylicon Polymers GmbH. Han hadde i mange år vært ansatt hos Silikal, senest som driftsleder, før han gikk til Acrylicon Polymers i 2014.

Silikal er en verdensomspennende produsent av kunstharpikssystemer for beskyttelse av industrigulv, bygninger og infrastruktur. Den tidligere driftslederen i Silikal hadde røpet forretningshemmeligheter til Acrylicon Polymers GmbH, hvor disse fra 2014 ble brukt på ulovlig måte til å fremstille kunstharpiksprodukter. Før dette hadde Silikal levert produktene til Acrylicon-gruppen fra begynnelsen av 1980-årene og frem til året 2014. Dette har den regionale domstolen i Darmstadt fastslått i de to rettsavgjørelsene.

Etableringen av Acrylicon Polymers' produksjonsanlegg i Neustadt-Glewe, mellom Berlin og Hamburg, fikk betydelig statlig støtte og ble høytidelig åpnet i juni 2014 av Harry Glawe, minister for økonomi, arbeid og helse.

Den sivilrettslige, regionale domstolen i Darmstadt fastslår i de to nevnte dommene at det kun var mulig for Acrylicon Polymers GmbH å produsere akrylikon-harpiksprodukter på anlegget i Neustadt-Glewe som følge av den illojale og ulovlige bruken av hemmelige produksjonsresepter, konfidensielle dokumenter om profuksjonsmetoder og hemmelige spesifikasjoner av råvarer, som den tidligere driftslederen i Silikal og nåværendre produksjonslederen i Acrylicon Polymers, Bernd Diel hadde underslått fra Silikal.

En etterforskningssak som statsadvokaten i Darmstadt fører mot den nylig avdøde daglige leder hos Acrylicon Polymers, nordmannen Bjørn Hegstad, og produksjonsleder og prokurist hos Acrylicon Polymers, Bernd Diel, er for tiden ennå ikke avsluttet. Vurderingen av de omfangsrike dokumentene som ble beslaglagt ved en politiaksjon i november 2015 i forretningslokalene til Acrylicon Polymers GmbH og de to privatboligene til deres produksjonsleder Bernd Diel i Stockstadt/Hessen og Neustadt-Glewe/Mecklenburg-Vorpommern, pågår fortsatt.

I begge sakene har Silikal bevist overfor den regionale domstolen i Darmstadt at forretningsmodellen til Acrylicon Polymers GmbH for fremstilling av akrylikon-harpiksprodukter fra begynnelsen av var i stor grad basert på lojalitetsbrudd og lovstridig bruk av konfidensielle produksjonsresepter tilhørende Silikal. Nordmannen Bjørn Hegstad hadde allerede i 2006, uten Silikals kunskap, på ulovlig vis kjøpt Silikals hemmelige resepter fra en tidligere, oppsagt Silikal-leder, mot en betaling på 30.000 euro til Franz-Peter W.

I mellomtiden har Silikal innledet foreløpig fullbyrdelse mot Acrylicon Polymers GmbH og deres produksjonsleder Bernd Diel. Det forventes at de to dømte partene vil anke saken, for å forhindre at de to domsavgjørelsene fra å bli rettskraftige nå.  

Det er i denne sammenhengen også verdt å merke seg at nordmannen Bjørn Hegstad, ifølge et intervju med Dagens Næringsliv i 2018 hadde bedt Mehrdad Paykazadi, som tidligere var tilknyttet Acrylicon Polymers GmbH og før dette ansatt i den britiske harpiksprodusenten Stirling Lloyd i Manchester, om å anskaffe reseptene fra Stirling Lloyd som var viktige for Acrylicon Polymers. For dette lovet Bjørn Hegstad han 20 prosent av selskapets aksjer for 120.000 euro.

Kontakter

Silikal GmbH
Ostring 23
63533 Mainhausen / Germany
Tel. +49 / 6182 / 9235-0
Faks +49 / 6182 / 9235-40
E-post: mail@silikal.de
www.silikal.de

Storm Communications AS
Nedre Slottsgt 13-15
0157 Oslo
Tel. +47 92 06 23 42
E-post: silikal@stormcom.no

Om Silikal GmbH

Silikal GmbHSilikal GmbH, etablert i 1951, med kontor i Mainhausen ved Frankfurt am Main, har i mer enn 60 år utviklet og produsert reaksjonsharpiks for gulv og bygningsbeskyttelse på grunnlag av metylmetakrylat, epoksid og polyuretan. Det omfangsrike tilbudet omfatter for eksempel produkter for betongreparasjoner og vedlikeholdstiltak, for industri- og næringsgulv, for bygningstetning, veimarkeringer, taktile ledesystemer og ortopediharpiks. Markedsføringen skjer gjennom et eget salgsteam, gjennom agenturer, fagmessige håndverksbedrifter, foretak for bygnings- og byggbeskyttelse og via formidlere som ingeniører, planleggere og arkitekter. Silikal operer i nå i mer enn 60 land over hele verden og er representert i Tyskland og Europa i tillegg til alle jordens kontinenter.

Følg pressemeldinger fra Silikal GmbH

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Silikal GmbH på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.