ABB

ABB samarbeider med Samsung Electronics om helhetlig smartbyggteknologi

Del

• Partnerskapet vil bidra til innovasjon av helhetlig energistyring for å redusere karbonutslipp og energikostnader i boliger og næringsbygg • Samarbeidet støtter ABBs ambisjon om å tilby beboere og eiendomseiere åpne, universelle teknologiløsninger • En «one-stop-shop» for produkter og service vil gjøre det enklere for byggefirmaer og eiendomsutviklere

ABB og Samsung Electronics inngår et globalt partnerskap for å tilby fellesutviklede teknologier for energisparing, energistyring og smart tingenes internett-tilkobling (Internet of Things, IoT) for både boliger og næringsbygg. Bygninger genererer nesten 40 prosent av globale CO2-utslipp1, og partnerskapet vil skape en plattform for langsiktige relasjoner for innovasjon innen smart teknologi, smart styring og smarte enheter.

Samarbeidet vil gjøre det mulig for Samsung og ABB å utvide tilgangen til boligautomatisering og bedre administrasjon av enheter, samtidig som det blir lettere å styre hvordan strømmen brukes. Smarte hjem bruker tilkoblede enheter og apparater integrert gjennom et sentralisert system for å spare penger, tid og energi. Ved for eksempel å koble sammen Samsungs SmartThings-applikasjon og ABBs hjemme-automatisering, vil beboerne kunne bruke sine personlige enheter til å overvåke og administrere et fullt spekter av hvitevarer, samt gass- og røykvarslere, energi-, sikkerhets- og styringssystemer fra en enkelt applikasjon. Proaktiv styring av apparater som oppvaskmaskiner og vaskemaskiner for kjøring ved lav belastning i kraftnettet sikrer for eksempel nettoptimalisering og lavere energikostnader.

- Vi ser for oss en fremtid der kundene våre kan dra nytte av betydelige karbon- og energibesparelser ved å ytterligere forbedre tilgangen til fullt integrert og helhetlig, smart bygningsteknologi, sier Mike Mustapha, leder for ABB Smart Buildings. - Å samarbeide med en stor teknologiinnovasjonsleder som Samsung Electronics støtter ABBs visjon og tilbud om å koble hele bygninger sammen med åpne og universelle løsninger, og å levere innsikt om totalt energiforbruk, inkludert elementer som lading av elbiler. Dette minimerer ikke bare karbonavtrykket fra det bygninger, men gir en sømløs og engasjerende brukeropplevelse.

Parallelt med hjemmeautomasjonsløsningene har de to selskapene til hensikt å utvide samarbeidet mellom Samsung Electronics varme-, ventilasjons- og aircondition-produkter (HVAC) og romstyringssystem med variabel kjølemiddelstrøm og ABB styringssystem for HVAC for næringsbygg og bygninger med flere boliger.

- Enkelheten ved at bare to leverandører kommer sammen på denne måten, gjør smartbyggprosjekter også enklere for byggefirmaer og eiendomsutviklere, sier Chanwoo Park, leder for IoT hos Samsung Electronics. - For ettermontering i eksisterende bygninger, eller nye områder, med én enkelt leverandører av løsninger, kan de være sikre på at produktene vil integreres og fungere sømløst sammen. Det forbedrer også bruksopplevelsen fordi det bare er én plattform for hele systemet.

Finn ut mer om produktene og løsningene fra ABB og Samsung, se ABB-free@home®, ABB i-bus® KNX og Samsung Electronics.

1https://architecture2030.org/why-the-building-sector/

Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspirerer verden og former fremtiden med transformative ideer og teknologier. Selskapet redefinerer TV-er, smarttelefoner, bærbare enheter, nettbrett, digitale apparater, nettverkssystemer og lagring, system LSI, støperi-og LED-løsninger. For de siste nyhetene, besøk Samsung Newsroom på news.samsung.com.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om ABB

ABB
ABB
Snarøyveien 30
Fornebu

22 87 20 00http://www.abb.no

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) er et ledende globalt teknologiselskap som driver omstillingen av samfunnet og industrien for å oppnå en mer produktiv og bærekraftig fremtid. Gjennom å koble programvare til sine produkter innen elektrifisering, robotisering, automatisering, motorer og omformere, skaper ABB løsninger som løfter teknologiens muligheter til nye høyder. ABBs fremgang bygger på mer enn 130 års teknologisk lederskap og drives fremover av rundt 105 000 talentfulle medarbeidere i over 100 land. www.abb.com

Følg pressemeldinger fra ABB

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra ABB på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra ABB

Ny undersøkelse viser at global industri øker investeringene i energieffektivitet6.5.2022 09:23:13 CEST | Pressemelding

• Global undersøkelse bestilt av ABB fremhever nåværende og fremtidige planer for selskaper om å investere i energieffektivitet for å oppnå netto null klimagassutslipp • 90 prosent vil øke investeringene de neste fem årene, mens 52 prosent planlegger å oppnå netto null innen samme periode • Økende energikostnader betyr at energieffektivitet får høyere prioritet, men kostnader og nedetid kan stikke kjepper i hjulene for investeringer

ABB-teknologi skal drive verdens første hybridskip for frakt av biomasse22.4.2022 09:00:00 CEST | Pressemelding

• ABBs kraftdistribusjonsteknologi valgt av IHI Power Systems Co. Ltd. for hybrid-elektrisk fremdrift av ROBOSHIP • ROBOSHIP støtter Japans ambisjoner om netto null klimagassutslipp innen 2050, initiert av det japanske shippingkonsortiet e5 Lab Inc. • ABBs kompakte likestrøms kraftdistribusjonsløsning gir mulighet for flere energikilder, forbedrer effektiviteten og sikrer skipet for fremtidig, utslippsfri drift

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom