Eika Gruppen

73 lokalbanker og De Lage Landen styrker leasingtilbudet for lokalt næringsliv.

Del

(20. september 2017) På vegne av 73 lokalbanker har Eika Gruppen tidligere i år inngått avtale med De Lage Landen Finans Norge (DLL) om formidling av leasing til lokalbankenes bedriftskunder. DLL er den tredje største merkeuavhengige leasing-leverandøren i Europa, er representert i 41 land og eies av nederlandske Rabobank Group. Avtalen er viktig for å styrke konkurranseevnen og opprettholde høyeste kundetilfredshet på BM.

- Med denne avtalen styrker 73 lokalbanker i Eika Alliansen sin konkurransekraft på leasing til bedrifts-markedet. Mens andre banker har lagt ned sine kontorer har mange lokalbanker økt sin konkurransekraft og løfteevne for lokalt næringsliv. Med lokal tilstedeværelse, kompetente rådgivere og en kompletterende partner har vi store ambisjoner for økt vekst også på leasing, sier adm direktør Terje Gromholt i Eika Kredittbank.

De viktigste kundesegmentene for lokalbankene på leasing er transport, entreprenør og anlegg og landbruk.   Med økt aktivitet og økte investeringer har selskapet ambisjoner om årlig leasingsalg på mer enn 600 millioner kroner gjennom lokalbankene i Eika Alliansen.

- Lokalbankene i Eika har hatt høyest kundetilfredshet 7 år på rad (EPSI). Denne Avtalen skal i tillegg til økt vekst også bidra til å sikre at lokalbankene beholder posisjonen med høyest kundetilfredshet på bedriftsmarkedet legger Gromholt til.

Eika har til nå gjennom Eika Kredittbank levert sitt eget leasingprodukt med direktedistribusjon i 73 lokalbanker. Denne virksomheten er nå avsluttet til fordel for en distribusjonsavtale med DLL fordi leasing er et produkt der volum og spesialkompetanse har stor betydning for konkuranseevnen. DLL er en av de større leasingleverandørene i Europa.

- Eika Gruppen blir den største samarbeidspartneren vår i Norge, og har potensial til å ta markedsandeler innen leasing sammen med oss. Lokalbankenes posisjon passer De Lage Landen godt - både i forhold til kundebase og verdier, sier Helge Yndestad, CSM for DLL.

Kontakter

Kontakt:
Adm dir i Eika Kredittbank Terje Gromholt - Mobil 990 07 326
Country Sales Manager, DLL Helge Yndestad - Mobil 481 99 725

Dokumenter

Om Eika Gruppen

Eika Gruppen
Eika Gruppen
Parkveien 61
0254 Oslo

22 87 81 00http://www.eika.no

Eika Kredittbank er en del av Eika Gruppen og leverer finansieringsløsninger til lokalbanker i Eika Alliansen. Selskapets eksisterende leasingportefølje er på 1,3 MRD. I tillegg til leasing leverer selskapet løsninger for kredittkort, smålån og billån. Selskapet har en samlet forvaltningskapital på 5,5MRD.

DLL er representert i 41 land, og er eid av Rabo Bank i Nederland. DLL er Europas 3 største aktør på leasingmarkedet blant de merkeuavhengige med en portefølje på 33 MRD Euro. Selskapet har vært representert i Norge siden 2004 år og har her en portefølje på 3,3 MRD NOK.

Dette er Eika Gruppen og Eika Alliansen

Eika Alliansen består av 73 lokalbanker, Eika Gruppen AS og Eika Boligkreditt AS. Lokalbankene i Eika Alliansen har blant Norges høyeste kundetilfredshet både for personkunder og bedrifter og er en drivkraft for vekst og utvikling for sine lokalsamfunn. Nær og personlig kunderådgiving og fortsatt lokal tilstedeværelse der kundene er, skiller lokalbankene fra konkurrentene. Eika Gruppen er eid av lokalbankene og utgjør finanskonsernet i Eika Alliansen. Eika Gruppens visjon er «Vi styrker lokalbanken». Konsernet leverer komplette kundeløsninger innen bank, forsikring, sparing, pensjon, finansiering, kort og eiendomsmegling til lokalbankene. Eika Alliansen er en av de største aktørene i det norske finansmarkedet og den viktigste aktøren for mange norske lokalsamfunn. Alliansen har en million kunder, 3000 medarbeidere, 400 lokalbankkontorer og en samlet forvaltningskapital på over 360 milliarder. www.eika.no

Følg saker fra Eika Gruppen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Eika Gruppen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Eika Gruppen

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom