Frende Forsikring

7 av 10 mer skeptiske til utenlandsreiser

Del

Koronakrisen gjør at 72 prosent vil tenke seg ekstra godt om før de bestiller sin neste utenlandsferie.

Nordmenn er skeptiske til å bestille utenlandsturer, viser ny undersøkelse. Foto: Frende Forsikring.
Nordmenn er skeptiske til å bestille utenlandsturer, viser ny undersøkelse. Foto: Frende Forsikring.

Tallene er hentet fra en fersk undersøkelse Norstat har gjort for Frende Forsikring. 54 prosent sier de vil være mer forsiktige enn før pandemien, mens ytterligere 18 prosent er usikre.

- Tallet er veldig høyt, men jeg er ikke overrasket over at mange vil tenke seg godt om en lang stund fremover, sier Heidi Tofterå Slettemoen som er kommunikasjonssjef i Frende.

Noen reiseforsikringer dekker reiser til land hvor det kun er pandemi som er grunnlag for UD sine reiseråd. Men undersøkelsen viser at nordmenn ikke sitter klare med kredittkortet for å bestille turer ut av landet nå.

Mange blir hjemme i sommer
Norstat og Frende Forsikring har også spurt nordmenn hva de skal i sommer. Det kommer fram at:

  • 27 prosent velger hjemmeferie
  • 22 prosent skal på egen hytte
  • 17 prosent går for bilferie
  • 6 prosent dropper hele sommerferien
  • 6 prosent skal på byferie i Norge

Stor usikkerhet
- Vi opplever at det er mye usikkerhet nå. Selv om UD kan komme til å endre reiserådene i sommer, vil det være lokale restriksjoner i landene, sier Slettemoen.

Ifølge Frende vil det bli mye viktigere å sette seg inn i hvilke regler som gjelder på reisemålet, enn hva vi har vært vant til.

Mens du er på reise må du være klar over at situasjonen kan endre seg raskt, det kan bli portforbud, innreise- eller utreiseforbud. Ingen vet hvor stor kapasitet det vil være på intensivplasser på feriestedet, eller hvordan det blir med muligheter for syketransport til Norge fremover.

- Vi anbefaler alle å følge reiserådene og følge anbefalinger fra lokale myndigheter. Samtidig ser vi at det er mange faktorer som gjør det nødvendig å reise utenlands. Reiserådene er ikke forbud mot å reise. Men at vi vi har åpnet for dekning på reiseforsikringen gjør det ikke risikofritt å reise, sier Slettemoen.

Dette får du ikke hjelp til
Det er viktig å vite at skadetilfeller som kan settes i sammenheng med korona ikke er dekket. Det betyr at hvis du blir koronasyk og trenger behandling, eller må avbestille, kan du ikke bruke forsikringen.

- Du er heller ikke dekket hvis du for eksempel flyplassen stenger eller smitten blusser opp igjen på et sted du nå booker tur til, sier Slettemoen.

Reiser du ut på tvers av UDs reiseråd kan du heller ikke forvente bistand fra norsk utenrikstjeneste.

Men hvis bagasjen din forsvinner, mobilen din blir stjålet eller du havner i en ulykke gjelder reiseforsikringen, akkurat som før pandemien.

Frykt og kanselleringer plaget oss mest under nedstengingen
1 av 4 sier i Frendeundersøkelsen at den største negative konsekvensen under pandemien var avlyste reiser.

- Vi elsker å reise og har vært vant til å kunne gjøre som vi vil. Det er helt tydelig at reisebegrensningene har påvirket mange i høy grad, sier Heidi Tofterå Slettemoen.

På andreplass over negative konsekvenser kommer frykten for å bli syk, etterfulgt av ensomhet og permittering eller oppsigelse.

- Hele 25 prosent i aldersgruppen 18-29 år oppgir ensomhet som det verste med koronakrisen. 18 prosent av de unge har permittering eller oppsigelse som den største negative konsekvensen, sier Slettemoen i Frende. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Nordmenn er skeptiske til å bestille utenlandsturer, viser ny undersøkelse. Foto: Frende Forsikring.
Nordmenn er skeptiske til å bestille utenlandsturer, viser ny undersøkelse. Foto: Frende Forsikring.
Last ned bilde

Om Frende Forsikring

Frende Forsikring
Frende Forsikring
Jonsvollsgaten 2
5011 Bergen

55 15 36 00https://www.frende.no

Frende Forsikring har Norges mest fornøyde forsikringskunder og det beste skadeoppgjøret (EPSI 2019). Vi bryr oss litt ekstra om deg, ditt og dine! 

Helnorske Frende eies av 15 lokale sparebanker og har rådgivere landet rundt. Vi har nær 300 ansatte ved hovedkontoret i Bergen, og over 270.000 privat- og bedriftskunder med forsikringsløsninger innen skadeforsikring og livsforsikring.

Følg saker fra Frende Forsikring

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Frende Forsikring på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Frende Forsikring

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom