Mottatt selvangivelsen for næringsdrivende? Da må du levere den nå
- Det er en del næringsdrivende som tror de ikke må levere selvangivelsen. Men leveringsfritaket gjelder bare for lønnstakere og pensjonister. Dersom du har mottatt selvangivelsen for næringsdrivende må du også levere den, selv om du for eksempel hadde liten næringsinntekt i 2014 eller nylig har avsluttet virksomheten, sier kommunikasjonsdirektør i Skatteetaten Mariken Holter.
Som næringsdrivende skal man vanligvis sende inn næringsoppgave og personinntektsskjema sammen med selvangivelsen. Disse skjemaene kan fylles ut elektronisk i Altinn sammen med selvangivelsen.
Det er hjelp å få
Skatteetaten veileder på både skatteetaten.no og på telefon. På nettsidene er det for eksempel laget en fradragsveiviser for enkeltpersonforetak: skatteetaten.no/fradragsveiviser. Denne gir oversikt over de vanligste utgiftene et enkeltpersonforetak kan trekke fra på skatten, for eksempel utgifter til bruk av bil, mobil, brebånd og hjemmekontor.
I forbindelse med innleveringsfristen 31. mai har Skatteetaten utvidete åpningstidene på telefon 800 80 000 slik at man også kan få svar på spørsmål lørdag og søndag 10-15. Dersom man ønsker å søke om 14 dagers utsatt leveringsfrist så må søknaden leveres elektronisk innen midnatt 31. mai.
Unngå forsinkelsesavgift og skjønnsligning
Hvis man leverer for sent får man forsinkelsesavgift. Den varierer etter hvor sent selvangivelsen blir levert. Ved levering innen én måned etter fristen, er avgiften 1 promille av nettoformuen og 2 promille av nettoinntekten. Dersom man ikke leverer selvangivelsen, kan man få tilleggsskatt og Skatteetaten foretar en skjønnsligning ved å fastsette skatten på bakgrunn av opplysningene etaten har.
Når selvangivelsen er ferdig behandlet, kommer skatteoppgjøret. Første pulje med skatteoppgjør for næringsdrivende og deres ektefeller er klar 5. august. Deretter blir det løpende oppgjør frem til 14. oktober.
For mer informasjon, kontakt Skatteetatens pressetelefon: 945 01 000
Kontakter
For mer informasjon, kontakt Skatteetatens pressetelefon: 945 01 000
Om Skatteetaten
I Skatteetaten jobber vel 7000 ansatte mot samme mål; å sikre finansieringen av velferdssamfunnet. Skatteetaten er underlagt Finansdepartementet, og har ansvaret for et oppdatert folkeregister og at skatter og avgifter blir fastsatt og innbetalt på riktig måte.
Følg pressemeldinger fra Skatteetaten
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Skatteetaten på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Skatteetaten
Under en uke til leveringsfristen går ut: Hvis du ikke har sjekket skattemeldingen, begynner du å få dårlig tid24.4.2025 07:00:00 CEST | Pressemelding
Tall fra Skatteetaten viser at knappe 2,7 millioner har levert skattemeldingen og 1,3 millioner har fått skatteoppgjøret sitt. – Hvis du ikke har åpnet og sjekket skattemeldingen din, oppfordrer jeg deg på det sterkeste til å gjøre dette så snart som mulig, sier skattedirektør Nina Schanke Funnemark.
Storkontroll av transportbransjen på Østlandet11.4.2025 14:35:29 CEST | Pressemelding
En tverretatlig kontroll i transportbransjen gjennomført av Skatteetaten, Statens vegvesen og politiet avdekket en rekke lovbrudd. Indikasjoner på skatteunndragelse, bruksforbud, førerkortbeslag og bøter var blant resultatene.
Alle skattemeldingene sendt ut – 1,1 millioner har allerede fått skatteoppgjøret sitt9.4.2025 07:00:00 CEST | Pressemelding
Skatteetaten har nå sendt ut alle skattemeldingene for inntektsåret 2024. 2,2 millioner har allerede levert skattemeldingen sin og 1,1 millioner har fått skatteoppgjøret sitt.
Betaler du eiendomsskatt? Da bør du sjekke skattemeldingen din3.4.2025 15:00:00 CEST | Pressemelding
Mange kommuner benytter Skatteetatens beregnede markedsverdi som grunnlag for eiendomsskatten. Hvis du mener at du betaler for mye i eiendomsskatt, kan du ha krav på å få markedsverdien på boligen din satt ned.
Over 54 000 oppgir at de eier kryptovaluta – dette er kommunene med flest kryptoeiere27.3.2025 08:00:00 CET | Pressemelding
Tall fra fjorårets skatteoppgjør viser at det stadig er flere som oppgir at de eier kryptovaluta. Samtidig er det store mørketall, og Skatteetaten setter i år inn tiltak for å få flere til å innrapportere krypto i skattemeldingen.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom