Opplysningskontoret for frukt og grønt

Det er vår og tid for norske agurker

Del
Tro det eller ei, agurk er vår fjerde største grønnsak - nest etter gulrot, tomat og løk. Vi har en omsetning på godt over 25 000 tonn, noe som tilsier at hver og en av oss nyter hele 5 kg i løpet av et år.
Det er vår og tid for norske agurker. Kan vi friste med en vårlig agurksuppe kanskje?
Det er vår og tid for norske agurker. Kan vi friste med en vårlig agurksuppe kanskje?

Nå er det vår i lufta og vi er på full fart inn i den noe lettere måltidsperioden med grill- og utemat og et stort fokus på salater. I tillegg til at agurk er veldig god på smak og har mange bruksområder, er det unektelig også kjekt å tenke på at den kun gir 10 kcal pr 100 g vare. Så nå kan vi nyte den etterlengtende våren og den gode agurken.

Botanisk sett er agurk et bær med lange historiske aner bakover i tid. For godt over 3000 år siden ble agurk dyrket i India. I 1666 ble den første spede produksjonen startet opp her i Norge.  I dag har vi norsk produksjon i store deler av året, nemlig fra først i februar til godt ut i november.

Totalt økte omsetningen av grønnsaker ut av butikk med 629,5 millioner kr fra 2012 til 2013. Agurkens andel var på 5,8 %. Alt tyder på at veksten vil fortsette. Vi har blitt en salatspisende nasjon, og nettopp i de mangeartede salater har agurk sin selvfølgelige plass.

Kontaktperson: Informasjonssjef Britt Kåsin, Opplysningskontoret for frukt og grønt, e-post: britt.kasin@frukt.no – telefon: 916 36 870.

Her finner du bilder av/med slangeagurk.

Kontakter

Informasjonssjef Britt Kåsin, Opplysningskontoret for frukt og grønt,
e-post: britt.kasin@frukt.no – telefon: 916 36 870.

Bilder

Det er vår og tid for norske agurker. Kan vi friste med en vårlig agurksuppe kanskje?
Det er vår og tid for norske agurker. Kan vi friste med en vårlig agurksuppe kanskje?
Last ned bilde

Lenker

Om Opplysningskontoret for frukt og grønt

Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt
Håndverksveien 31
1405 LANGHUS

23 24 94 00https://www.frukt.no/

Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.

Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.  

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye