Scandic tar grep mot bransjens lærlingmangel

I følge NHO Reiselivs kompetansebarometer oppgir 54 % av reiselivsbedriftene at de har behov for flere kvalifiserte fagfolk. Samtidig søker stadig færre seg til kokke- og restaurantlinjene. Administrerende direktør i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold, synes trenden er alarmerende.
- Utdannede og kvalifiserte kokker og servitører går sikre jobber i møte i en voksende bransje som trenger ungdom, sier hun og oppfordrer samtidig flere unge til å se mulighetene som ligger i en fagopplæring i kokk- og servitørfaget. Kort utdannelse og lønnet arbeid i tidlig alder gjør lærlingtilværelsen attraktiv.
Prisvinnende lærlingbedrift
Årets Scandic Cup ble arrangert på Vestby Videregående skole utenfor Oslo, der fem lag fra ulike deler av landet kjempet om tittelen som Scandics beste kokkelærlinger. I år var det Rica Maritim Hotel i Haugesund som imponerte juryen fra det norske kokkelandslaget mest.
- Vi trenger dyktige fagfolk på kjøkkenet for å levere mat av høy kvalitet. God opplæring av unge og fremadstormende kokkestudenter er viktig for oss, og det blir enda viktigere nå som vi ikke bare er Nordens største hotellkjede, men også en av Nordens største restaurantkjeder, sier administrerende direktør i Scandic Norge, Svein Arild Steen-Mevold.
- Dessuten håper vi flere i bransjen vil følge etter. På den måten trigger vi sunn konkurranse mellom hotellkjedene, som både bransjen og lærlingene nyter godt av, legger han til.
Scandic har i dag rundt 150 lærlinger, og omtrent 100 er kokkelærlinger. I fjor ble Scandic Neptun i Bergen tildelt årets fagopplæringspris av NHO i tøff konkurranse med selskaper innenfor andre fagområder. Scandic Neptun tok for øvrig sølvplassen i årets Scandic Cup, etterfulgt av Rica Hell Hotel.
Trening gjør mester
Scandic samarbeider med det norske kokkelandslaget, og bruker dette samarbeidet til å inspirere og utvikle egne lærlinger. Deltager på kokkelandslaget for juniorer, Christer Rødseth, var blant annet juryleder. Vinnerlaget fra Rica Maritim Hotel får for øvrig et treningsopphold med det norske kokkelandslaget, der lærlingene får muligheten til å trene med noen av landets fremste kokker.
- Scandic Cup er god læring for alle deltakerne, og en fin måte å fremheve lærlingene våre. Vi ønsker å ta Scandic Hotels til et enda høyere nivå på mat ved å ta med oss den gode og grundige satsingen som Rica har hatt innenfor dette feltet, og gjøre det til en del av vårt varemerke for Scandic Norge. Dagens hotellgjester verdsetter et godt mattilbud, og vi har ambisjoner om å bli Norges ledende hotellkjede når det gjelder mat og drikke, sier Steen-Mevold.
Kontakter
For mer informasjon:
Svein Arild Steen-Mevold
Managing Director
Scandic Norway
+47 951 79 390
Tine Birkeland
Director of Marketing, Communication & PR
Scandic Norway
+47 922 11 936
tine.birkeland@scandichotels.com
Morten Maltin
Director of Food & Beverage
Scandic Norway
+47 957 66 646
morten.malting@scandichotels.com
Bilder



Om Scandic Hotels
Følg pressemeldinger fra Scandic Hotels
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Scandic Hotels på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Scandic Hotels
Scandic lanserer nytt hotellvaremerke18.2.2020 07:45:55 CET | Pressemelding
Med Scandic GO vil Scandic tilby et nytt konsept i det voksende økonomisegmentet. Ambisjonen er å etablere et sterkt nærvær i de største byene i Norden.
Scandics norgessjef til toppjobb i konsernet22.11.2019 08:45:09 CET | Pressemelding
Etter 9 år som sjef for Scandic Hotels Norge, rykker Svein Arild Steen-Mevold opp som ansvarlig for utvikling av hele konsernets hotellportefølje. Som Chief Portfolio Officer skal han styrke hotellkjedens vekst i Norden og Europa forøvrig.
Kåret til Norges beste frokost for 13. gang10.10.2019 19:06:07 CEST | Pressemelding
I dag ble det klart at frokosten på Scandic Nidelven for 13. gang er kåret til Norges aller beste. Hotellet gikk til topps foran mer enn 400 hotellfrokoster i den anerkjente kåringen Twinings Best Breakfast, også kjent som det uoffisielle NM i frokost.
Trygghet for ansatte på Nordkapp20.6.2019 18:00:14 CEST | Pressemelding
Nordkapp kommune har i dag vedtatt ny områderegulering for Nordkapp. Reguleringen innebærer at kommunen får større styring med arealbruken på platået. Nordkapp kommune har brukt tre år på å behandle planen.
Kampen om Nordkapp: Behov for å rydde i fakta17.6.2019 14:41:18 CEST | Pressemelding
De siste dagene har flere riksmedier omtalt områdereguleringen på Nordkapp. Kommunens politikere har utvilsomt all nødvendig informasjon om saken, men vi ser at nye debattanter ikke har oppfattet alt presist. Dette er hva handler saken om:
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom