Scandic Hotels

Scandic tar grep mot bransjens lærlingmangel

Del
(Oslo, 24. oktober) Mangelen på lærlinger i hotell- og restaurantbransjen er et økende problem. Som Nordens største hotellkjede tar Scandic Hotels opp denne kampen. I går ble derfor Scandic Cup arrangert i Oslo, der hotellkjedens lærlinger kjempet om tittelen som Scandics beste kokkelærlinger.
VINNERE: Lærlingene Silje Ramberg Sørvik (til venstre) og Anne Lene Haaland (til høyre) fra Rica Maritim Hotel i Haugesund stakk av med seieren i årets Scandic Cup. I midten er commis Madeleine Flekstad.
VINNERE: Lærlingene Silje Ramberg Sørvik (til venstre) og Anne Lene Haaland (til høyre) fra Rica Maritim Hotel i Haugesund stakk av med seieren i årets Scandic Cup. I midten er commis Madeleine Flekstad.

I følge NHO Reiselivs kompetansebarometer oppgir 54 % av reiselivsbedriftene at de har behov for flere kvalifiserte fagfolk. Samtidig søker stadig færre seg til kokke- og restaurantlinjene. Administrerende direktør i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold, synes trenden er alarmerende.

- Utdannede og kvalifiserte kokker og servitører går sikre jobber i møte i en voksende bransje som trenger ungdom, sier hun og oppfordrer samtidig flere unge til å se mulighetene som ligger i en fagopplæring i kokk- og servitørfaget. Kort utdannelse og lønnet arbeid i tidlig alder gjør lærlingtilværelsen attraktiv. 


Prisvinnende lærlingbedrift

Årets Scandic Cup ble arrangert på Vestby Videregående skole utenfor Oslo, der fem lag fra ulike deler av landet kjempet om tittelen som Scandics beste kokkelærlinger. I år var det Rica Maritim Hotel i Haugesund som imponerte juryen fra det norske kokkelandslaget mest.

- Vi trenger dyktige fagfolk på kjøkkenet for å levere mat av høy kvalitet. God opplæring av unge og fremadstormende kokkestudenter er viktig for oss, og det blir enda viktigere nå som vi ikke bare er Nordens største hotellkjede, men også en av Nordens største restaurantkjeder, sier administrerende direktør i Scandic Norge, Svein Arild Steen-Mevold.

- Dessuten håper vi flere i bransjen vil følge etter. På den måten trigger vi sunn konkurranse mellom hotellkjedene, som både bransjen og lærlingene nyter godt av, legger han til.

Scandic har i dag rundt 150 lærlinger, og omtrent 100 er kokkelærlinger. I fjor ble Scandic Neptun i Bergen tildelt årets fagopplæringspris av NHO i tøff konkurranse med selskaper innenfor andre fagområder. Scandic Neptun tok for øvrig sølvplassen i årets Scandic Cup, etterfulgt av Rica Hell Hotel.


Trening gjør mester

Scandic samarbeider med det norske kokkelandslaget, og bruker dette samarbeidet til å inspirere og utvikle egne lærlinger. Deltager på kokkelandslaget for juniorer, Christer Rødseth, var blant annet juryleder. Vinnerlaget fra Rica Maritim Hotel får for øvrig et treningsopphold med det norske kokkelandslaget, der lærlingene får muligheten til å trene med noen av landets fremste kokker.

- Scandic Cup er god læring for alle deltakerne, og en fin måte å fremheve lærlingene våre. Vi ønsker å ta Scandic Hotels til et enda høyere nivå på mat ved å ta med oss den gode og grundige satsingen som Rica har hatt innenfor dette feltet, og gjøre det til en del av vårt varemerke for Scandic Norge. Dagens hotellgjester verdsetter et godt mattilbud, og vi har ambisjoner om å bli Norges ledende hotellkjede når det gjelder mat og drikke, sier Steen-Mevold.

Kontakter

For mer informasjon:
Svein Arild Steen-Mevold
Managing Director
Scandic Norway
+47 951 79 390


Tine Birkeland
Director of Marketing, Communication & PR
Scandic Norway
+47 922 11 936
tine.birkeland@scandichotels.com


Morten Maltin
Director of Food & Beverage
Scandic Norway
+47 957 66 646
morten.malting@scandichotels.com

Bilder

VINNERE: Lærlingene Silje Ramberg Sørvik (til venstre) og Anne Lene Haaland (til høyre) fra Rica Maritim Hotel i Haugesund stakk av med seieren i årets Scandic Cup. I midten er commis Madeleine Flekstad.
VINNERE: Lærlingene Silje Ramberg Sørvik (til venstre) og Anne Lene Haaland (til høyre) fra Rica Maritim Hotel i Haugesund stakk av med seieren i årets Scandic Cup. I midten er commis Madeleine Flekstad.
Last ned bilde
VINNERMENYEN: Til forrett serverte jenteduoen sukkersaltet ishavsrøye med fritert potetball fylt med blåskjell, ertepuré og fritert røyeskinn
VINNERMENYEN: Til forrett serverte jenteduoen sukkersaltet ishavsrøye med fritert potetball fylt med blåskjell, ertepuré og fritert røyeskinn
Last ned bilde
FOKUS: Lærlingene Silje Ramberg Sørvik (til venstre) og Anne Lene Haaland fra Rica Maritim Hotel i aksjon under Scandic Cup
FOKUS: Lærlingene Silje Ramberg Sørvik (til venstre) og Anne Lene Haaland fra Rica Maritim Hotel i aksjon under Scandic Cup
Last ned bilde

Om Scandic Hotels

Scandic Hotels
Scandic Hotels
Karenslyst Allé 11
0278 Oslo

+47 922 11 936http://scandichotels.no

Følg pressemeldinger fra Scandic Hotels

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Scandic Hotels på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Scandic Hotels

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye