Scandic Anglais åpner Nordens første Jamie’s Italian
Tidligere i år offentliggjorde hotellkjeden Scandic og Jamie Oliver sin samlede satsning på å ta Jamie’s Italian til det nordiske markedet. Nå åpner Nordens første Jamie’s Italian på Scandic Anglais sentralt i Stockholm. Lokalproduserte og økologiske råvarer med utgangspunkt i godt dyrehold er svært viktig for restauranten, som har en bevisst holdning til kvalitet, bærekraft og sosialt ansvar. Leverandørene er derfor nøye utvalgte.
- Scandic og Jamie Oliver er en perfekt match siden vi deler de samme grunnverdiene. Skandinavia er allerede Jamies tredje største marked, og vi vet at han er veldig populær her. Derfor er det ekstra morsomt at vi kan tilby våre hotellgjester en utrolig merverdi,og samtidig lokke flere gjester til våre restauranter. Ambisjonen er å ekspandere Jamie’s Italian på Scandic-hoteller i hele Norden, men akkurat nå fokuserer vi på denne første restauranten, sier Ulrika Garbrant, konsernansvarlig for Scandics restauranter.
Den britiske kokken Jamie Olivers restaurant Jamie’s Italian finnes snart på femti steder i verden, de fleste i England. Idéen bygger på god og enkel italiensk mat lagd fra bunnen av, der rimelige priser er nøkkelordet. Derfor ligger bare noen få hovedretter over 180 kroner på Jamie’s Italian på Scandic Anglais.
Jamie’s Italian ble startet som et samarbeid mellom Jamie Oliver og hans italienske mentor Gennaro Contaldo. De åpnet sin første restaurant i England i 2008. Jamie’s Italian er i dag en av verdens raskest voksende restaurantkjeder, og finnes blant annet i Australia, Russland, Singapore og Tyrkia. Felles for Jamie’s Italian er evnen til å skape behageligemøteplasser, inspirert av den italienske matkulturen og landemerker i nærmiljøet.
Restauranten på Scandic Anglais er inspirert av fargene og karakteren på nærområdet, med inspirasjon hentet fra det nærliggende Kungliga Biblioteket og Gamla Stan. En industriell følelse møter varmen fra Toscana i Italia. Bærekraft og autentisitet gjennomsyrer materialvalg, belysning og design. Deler fra en eldre bygning i Nord-Sverige er gjenbrukt i restauranten, sammen med gamle skipslykter.
- Det er vanskelig å forstå at vi om et par dager åpner en Jamie’s Italian i Stockholm – vår første nordiske restaurant! Jeg vet at jeg er partisk, men denne restauranten er helt fantastisk, og jeg bare vet at dere vil elske den. Vårt nye team har jobbet utrolig hardt for å sørge for at alle som kommer på besøk får en virkelig fantastisk opplevelse. Jeg har jo lovet at det kommer til å bli episk, sier Jamie Oliver.
Samarbeidet mellom Scandic og Jamie Oliver startet allerede i 2008 gjennom retter og menyer komponert spesielt for Scandic.
Utdrag fra menyen (i SEK):
Penne Arrabbiata with tomato, garlic & basil sauce with Scotch bonnet chillies & crunchy, herby breadcrumbs
79 kr/119 kr
Vongole Tagliolini with the best clams cooked with chilli, garlic, parsley & white wine
119 kr/159 kr
World’s best olives on ice
45 kr
Cured Meat Plank with Fennel salami, pistachio mortadella, prosciutto & schiacciata picante
140 kr
Turkey Milanese stuffed with prosciutto & fontal cheese, with a fried free-range egg & wild truffles
199 kr
Free-range grilled garlic & rosemary chicken with a tomato, olive, chilli & caper sauce
190 kr
Chocolate & Espresso profiteroles
79 kr
Autumn rippled Pavlova
75 kr
Kontakter
Ulrika Garbrant, konsernansvarlig for Scandics restauranter,
Tlf.: :+46 (0)8 517 352 12, E-mail: ulrika.garbrant@scandichotels.com
Martina Tengvall, PR & Communications Director, Scandic,
Tlf: +46 709 73 50 70, E-mail: martina.tengvall@scandichotels.com
Chloe Green, Restaurant PR Manager, Jamie Oliver,
Tel: +44 20 3375 5621, E-mail: chloe.green@jamieoliver.com
Bilder






Om Scandic Hotels
Følg pressemeldinger fra Scandic Hotels
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Scandic Hotels på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Scandic Hotels
Scandic lanserer nytt hotellvaremerke18.2.2020 07:45:55 CET | Pressemelding
Med Scandic GO vil Scandic tilby et nytt konsept i det voksende økonomisegmentet. Ambisjonen er å etablere et sterkt nærvær i de største byene i Norden.
Scandics norgessjef til toppjobb i konsernet22.11.2019 08:45:09 CET | Pressemelding
Etter 9 år som sjef for Scandic Hotels Norge, rykker Svein Arild Steen-Mevold opp som ansvarlig for utvikling av hele konsernets hotellportefølje. Som Chief Portfolio Officer skal han styrke hotellkjedens vekst i Norden og Europa forøvrig.
Kåret til Norges beste frokost for 13. gang10.10.2019 19:06:07 CEST | Pressemelding
I dag ble det klart at frokosten på Scandic Nidelven for 13. gang er kåret til Norges aller beste. Hotellet gikk til topps foran mer enn 400 hotellfrokoster i den anerkjente kåringen Twinings Best Breakfast, også kjent som det uoffisielle NM i frokost.
Trygghet for ansatte på Nordkapp20.6.2019 18:00:14 CEST | Pressemelding
Nordkapp kommune har i dag vedtatt ny områderegulering for Nordkapp. Reguleringen innebærer at kommunen får større styring med arealbruken på platået. Nordkapp kommune har brukt tre år på å behandle planen.
Kampen om Nordkapp: Behov for å rydde i fakta17.6.2019 14:41:18 CEST | Pressemelding
De siste dagene har flere riksmedier omtalt områdereguleringen på Nordkapp. Kommunens politikere har utvilsomt all nødvendig informasjon om saken, men vi ser at nye debattanter ikke har oppfattet alt presist. Dette er hva handler saken om:
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom