5 deilige kakaovarianter til påske

I påsken er det mange som sverger til favorittene appelsin, tursjokolade og kakao. Det er likevel noen geografiske forskjeller når det gjelder i hvilken grad vi har planer om å nyte kakao denne påsken.
Blant befolkningen i Nord-Norge oppgir hele 64 % at de har planer om å drikke kakao i løpet av påskedagene, ifølge en undersøkelse utført av Norstat på vegne av Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no). Også i Midt-Norge er kakao populært, der er tilsvarende andel på 60 %. I Oslo er det derimot færre (45 %) som har planer om å drikke kakao denne påsken.
Uansett hvor du befinner deg i landet er kakao en god og enkel drikk som er velegnet i mange anledninger. En termos fylt med kakao passer utmerket for turer i nærområdet, i solveggen hjemme eller i sofakroken med et brettspill eller en god bok.
- Det fine med hjemmelaget kakao er at alle kan tilpasse den som de selv ønsker. Den kan lages på smeltet sjokolade, fyldig melk og pisket krem for en luksusvariant, eller du kan lage den med lettmelk, lite sukker og mørk sjokolade for en sunnere variant. Lages den fra bunnen av med melk gir den uansett påfyll av viktige næringsstoffer og med lettmelk er den 1 av 3 anbefalte porsjoner magre meieriprodukter om dagen, sier Terese Glemminge Arnesen, ernæringsrådgiver hos Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no).
For å gjøre ekstra stas ut av hjemmekosen kan kakao også kombineres med andre spennende ingredienser.
– Kakao egner seg veldig godt med flere smakskombinasjoner. Tilsett for eksempel litt chili, kanel eller ingefær, da får du en smakfull drikk. Den ultimate påskekakaoen får du dessuten om du blander i litt ferskpresset appelsin, sier Glemminge Arnesen.
Her er fem spennende kakaooppskrifter:
Varm sjokolade med krem og appelsin
Luksuskakao med mørk sjokolade
Tror du at du kommer til å drikke kakao/varm sjokolade i løpet av påsken?
|
Hele Norge |
Nord-Norge |
Midt-Norge |
Vestlandet |
Sørlandet |
Østlandet |
Oslo |
|
|
Andel som svarer «ja» |
52 % |
64 % |
60 % |
53 % |
41 % |
51 % |
45 % |
Landsrepresentativ undersøkelse gjennomført av Norstat på vegne av Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) i uke 11 2021. 1015 respondenter.
Kontakter
Terese Glemminge ArnesenErnærings- og kommunikasjonsrådgiver
Tel:951 95 129terese@melk.noBilder
Om Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK) er landets fremste kompetansesenter for merkenøytral informasjon om melk og meieriprodukter. Vår oppgave er å øke kunnskapen om disse matvarene basert på et faglig, vitenskapelig grunnlag. MELK besitter oppdatert faglig innsikt og analyser av ernæringsforskning, forbruksmønstre og holdninger. På melk.no finner du artikler, tips og råd, fakta og nyttige oppskrifter.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Nordmenn elsker julegrøt28.11.2025 08:24:03 CET | Pressemelding
Tre av fire nordmenn spiser julegrøt i løpet av desember – og blant dem under 45 år gjelder dette hele åtte av ti. Det viser en fersk Norstat-undersøkelse utført for Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK). Tallene viser at julegrøt fortsatt er en av de mest populære tradisjonene våre i adventstiden.
Opptur for melk og grove kornprodukter27.11.2025 11:02:55 CET | Pressemelding
Ferske tall fra Helsedirektoratets *Utviklingen i norsk kosthold 2025* viser en positiv utvikling for noen av de viktigste basisvarene i norsk kosthold. Etter flere år med nedgang flater melkeforbruket nå ut, og flere melkeprodukter viser vekst. Samtidig øker sammalt mel (fullkorn) – for første gang siden 2018.
Kvarg vokser 59 % i Q3 – i takt med sterk proteintrend26.11.2025 05:30:00 CET | Pressemelding
Kvarg har gått fra å ligge litt under radaren til å bli en av de tydeligste driverne i ferskostkategorien. Tall fra Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK) viser at salget økte nesten 60 % i tredje kvartal, sammenlignet med samme periode i fjor.
Melk i medvind – alle kategorier peker oppover13.11.2025 07:07:00 CET | Pressemelding
Melkesalget økte i tredje kvartal, og alle meierikategorier gikk opp sammenlignet med samme kvartal i 2024. Flere velger igjen melk, og interessen for naturlige og proteinrike produkter holder seg sterk.
Grøtens dag 23. oktober: Unge kvinner spiser mest havregrøt22.10.2025 08:03:38 CEST | Pressemelding
Torsdag 23. oktober markeres Grøtens dag, og havregrøt fortsetter å være nordmenns klare grøtfavoritt.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom




