Nortura fjerner store mengder salt fra pålegg og pølser

Å redusere inntak av salt i nordmenns kosthold er et tiltak Helsedirektoratet nå vil sette stort fokus på. Nortura har jobbet med dette lenge og ønsker å bidra til at inntaket av salt i befolkningen går ned til det nivået myndighetene har satt som mål. Nortura ligger i dag under kravene til Nøkkelhullet på de aller fleste produkter og råvarer.
Det Nortura har gjort er å fjerne totalt natrium i pølser og pålegg tilsvarende 312 tonn salt. Natrium er den komponenten i saltet som kan forårsake helseutfordringer som for eksempel høyt blodtrykk og hjerte- og karsykdommer.
– Vi har noen produkter igjen, og de jobber vi aktivt med å redusere innhold av natrium. Vi vil over tid redusere innholdet av salt i egne produkter ytterligere og så mye som mulig samtidig som smak og konsistens opprettholdes. Vi tror på en gradvis reduksjon, slik at flest mulig blir vant med at produktene smaker mindre salt. På den måten slipper vi også at folk tilsetter bordsalt fordi maten ikke smaker som den pleier, sier konsernsjef i Nortura, Arne Kristian Kolberg.
Redusert salt i pølser og pålegg
Nortura har i år redusert innholdet av salt i pølser med 20 prosent. På pålegg er innhold av salt redusert med 30 prosent. Samtidig jobbes det kontinuerlig med å lage produkter som tar hensyn til både smak og helsemessige utfordringer.
Nortura har utviklet en egen modell for arbeidet med kosthold og folkehelse, Norturamodellen. Her beskrives åpne verdikjeder, ernæring, dyrehelse og antibiotikabruk, dyrevelferd, trygg industriell produksjon og en bærekraftig matproduksjon som viktige parametere for å ha et helhetlig fokus på folkehelse og kosthold.
– I Norge har vi det minste forbruk av antibiotika i verden. Her i landet brukes det en prosent antibiotika i forhold til Italia, og ti prosent av bruken i Storbritannia. Det fokuset vi har i dette landet på trygg mat og god dyrevelferd og dyrehelse, omfatter alle forhold som er av betydning for samfunnets og forbrukernes tillit til norsk mat og norske kjøttprodukter. At det i tillegg er et viktig og stort fokus på å få ned inntak av sukker, salt og fett vil gjøre at vi kan påvirke folkehelsen i stor grad, sier Kolberg.
Kontakter
Elin Ytterdahl TohjeInformasjonssjef
Tel:971 91 058elin.tohje@nortura.noBilder
Om Nortura
Følg pressemeldinger fra Nortura
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nortura på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Nortura
Resultatforbedring og økt omsetning for Nortura12.6.2025 08:00:00 CEST | Pressemelding
Nortura øker omsetningen med 646 millioner kroner og styrker resultatet før skatt og avskrivinger (EBITDA) i 1. tertial med 112 millioner sammenlignet med fjoråret.
Norturas årsresultat preges av omstilling14.2.2025 08:17:31 CET | Pressemelding
Til tross for sterke kommersielle prestasjoner på flere områder i 2024, preges årsresultatet av fortsatt omstilling og høyere driftskostnader.
Egg tilbakekalles grunnet mulighet for helseskade6.2.2025 15:58:53 CET | Pressemelding
Nortura og andre produsenter tilbakekaller flere ulike egg. Grunnet feil hos fôrleverandør, Felleskjøpet, kan noen av eggene ha et forhøyet nivå av vitamin D. For høyt inntak av vitamin D kan være helseskadelig. Forbrukere som har kjøpt de aktuelle eggene bes om å kaste eller returnere dem til butikk.
Nortura styrker satsingen på halal9.12.2024 11:58:58 CET | Pressemelding
Den 1. september overførte Nortura all slakting av halalkylling til sitt oppgraderte anlegg på Hærland som fra før har håndtert all skjæring og pakking av halal. Gjennom å samle produksjonen på et sted styrker Nortura sin satsing på halal og skaper muligheter i et marked i vekst.
PRIOR lanserer proteinpulver - kun laget av 100% norsk eggehvite18.11.2024 09:59:44 CET | Pressemelding
PRIOR Matprotein er et nytt smaksnøytralt proteinpulver, egnet for bruk i både mat og drikke. Matproteinet er laget av tørket eggehvite og uten bruk av tilsetningsstoffer.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom