4284 søkte 400 studieplasser
I 2020 var det 8,6 søkere til hver av de 400 studieplassene. I år er det tilsvarende tallet 10,7 søkere pr. studieplass. Dette er et rekordhøyt antall søkere pr. studieplass, og konkurransen er dermed hardere enn noen gang.
Ann-Lisbeth Framaas, seksjonsleder for Opptak og rekruttering ved Politihøgskolen, er glad for at søkertallene stiger til tross for et utfordrende korona-år.
- Det er positivt å se at enda flere har lyst å bli politi. Interessen for utdanningen har vært høy i mange år, samfunnsoppdraget og politiyrket oppfattes nok som viktig. Så kan jo søkertallene svinge noe fra år til år. Vi antar at noe bedre muligheter for å komme raskere ut i jobb etter endt utdanning kan være en faktor som har påvirket søkerinteressen nå, sier hun.
2891 av de 4284 søkerne har Politihøgskolen som sitt øverst prioriterte studieønske – noe som utgjør 67 prosent av det totale søkerantallet.
Kvinneandelen fortsetter å øke
Andelen kvinnelige søkere har steget for sjette år på rad. I år er kvinneandelen på rekordhøye 56,8 prosent. Ann-Lisbeth Framaas utdyper dette:
- Vi nærmer oss nå en kjønnsfordeling vi kjenner igjen fra høyere utdanning for øvrig. Innen høyere utdanning har kjønnsfordelingen lenge vært ca. 60 prosent kvinner og 40 prosent menn.
VIL BLI POLITI: 56,8% av de 4284 søkerne til Politihøgskolen i år er kvinner
- Det viktigste for Politihøgskolen er at vi sitter igjen med et solid antall kvalifiserte søkere til slutt. Vi gleder oss til å se godt kvalifiserte og motiverte søkere bli studenter til høsten, avslutter Framaas.
Nøkkelord
Kontakter
Pressevakt
488 87 934
(kl. 09 - 15) - ikke SMS
Bilder

Om Politihøgskolen
Politihøgskolen er den sentrale utdanningsinstitusjonen for politi- og lensmannsetaten, med eit eige styre som øvste organ. Politihøgskolen har til oppgåve å gi grunnutdanning for teneste i politi- og lensmannsetaten og etter- og vidareutdanning til dei tilsette i etaten. Politihøgskolen driv forskings- og utviklingsarbeid og fagleg formidling innanfor fagområda sine. Politihøgskolen har fire studiestader: Oslo, Bodø, Kongsvinger og Stavern.
Følg pressemeldinger fra Politihøgskolen
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Politihøgskolen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Politihøgskolen
Slik var søkertallene fra hele landet10.3.2025 14:48:48 CET | Pressemelding
3 020 personer har søkt opptak til politiutdanningen innen fristen 1. mars. Det er en fremgang på 136 søkere (+ 5 %) sammenlignet med 2024. Av de 3 020 søkerne har 2 214 søkt politiutdanning som sitt høyest prioriterte studieønske. Søkerinteressen til pilotprosjektet med samlingsbasert politiutdanning i Alta var markant.
Flere søkere til politiutdanningen5.3.2025 15:03:52 CET | Pressemelding
Etter søknadsfristen 1. mars, har Politihøgskolen fått 3020 søkere til 524 studieplasser. Det er en oppgang på fem prosent fra i fjor. Nytt studietilbud i Alta har fått 256 søkere.
Husk søknadsfristen til politiutdanning 1. mars25.2.2025 09:05:21 CET | Pressemelding
Søknadsfristen til Bachelor – Politiutdanning skiller seg fra de fleste andre studietilbud innen høyere utdanning. Politiutdanningen har en mer omfattende søkeprosess, derfor har Politihøgskolen også en tidligere søknadsfrist enn de andre høyere utdanningene: 1. mars.
Politistudentene er landets aller mest fornøyde10.2.2025 17:03:02 CET | Pressemelding
Bachelorstudentene ved Politihøgskolen er landets mest fornøyde studenter. Dette kommer frem i Studiebarometeret, som kartlegger tilfredshet innen all høyere utdanning i Norge.
Forskningstimen åpen for media31.1.2025 13:15:45 CET | Pressemelding
Som en viktig leverandør av forskningsbasert kunnskap til politiet og justissektoren, starter Politihøgskolen opp med foredragsserien Forskningstimen. Arrangementet er et nytt initiativ, og er også åpent for media.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom