Trygg Trafikk

4 personer omkom i trafikken i juni 

Del

Sommertrafikken har startet og så langt har den kostet fire personer livet. Det er likevel en nedgang fra ni omkomne i juni i fjor. – Dette er det laveste antall omkomne vi har sett i juni i nyere tid, sier seniorrådgiver i Trygg Trafikk, Bård Morten Johansen.

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

- Det er fortsatt for mange liv som går tapt i trafikken selv om vi nå ser en nedgang. Sommeren er den perioden av året hvor det vanligvis omkommer flest i trafikken, sier Johansen.

29 omkomne i første halvår 

I tillegg til et rekordlavt antall omkomne i juni er det tilsvarende lavt for årets første halvår.  29 personer har mistet livet så langt i år mot 46 i samme periode som i fjor. 

- Vi skal ikke lenger tilbake enn til juni 2010 hvor vi i den enkeltmåneden hadde 31 drepte i trafikken. Nå har vi 29 drepte etter et halvår. Selv om det er en klar nedgang, så skal vi ikke glemme at det fortsatt er for mange som har mistet livet og det i seg selv utgjør en stor skoleklasse målt i antall mennesker, sier Johansen. 

Fokus på hardt skadde 

Til tross for færre drepte i trafikken, har vi en økning blant hardt skadde. Dette er ulykker som vi må sette søkelyset på og få mer kunnskap om, mener Trygg Trafikk. 

- Vi i Trygg Trafikk jobber utelukkende for en visjon om at vi skal ha null drepte og hardt skadde i trafikken, og da liker vi dårlig at vi ikke ser den samme reduksjonen i hardt skadde som i drepte. Det er åpenbart at det må prioriteres langt tøffere for at vi skal få færre hardt skadde i trafikken, sier Johansen.

Ingen drepte i Oslo og Nordland 

Det er kun i fylkene Oslo og Nordland hvor det ikke har vært drepte i trafikken så langt. 

- I Nordland forventer vi en god del gjennomgangstrafikk og ikke minst mange 
ferierende på veiene i sommer. Høye hastigheter og mye trafikk på 
smale veier hvor både bobiler og tungtransport skal frem, innebærer en risiko for alvorlige ulykker. I Oslo registrerer vi at Oslo skadelegevakt rapporterer om mange alvorlige skader på sykler og elsparkesykler. Vi håper at man uavhengig av geografi er oppmerksomme i trafikken og ikke minst viser hensyn til de rundt seg, sier Johansen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Last ned bilde

Dokumenter

Om Trygg Trafikk

Trygg Trafikk
Trygg Trafikk
Tullinsgate 2
0103 Oslo

22 40 40 40http://www.tryggtrafikk.no

Trygg Trafikk jobber for at færrest mulig skal omkomme eller bli hardt skadet i trafikken. Vi er tilstede i alle landets fylker. Trygg Trafikk er både samarbeidspartner og pådriver overfor myndigheter og bedrifter. Vi er også et bindeledd mellom frivillige aktører og myndigheter.

Følg pressemeldinger fra Trygg Trafikk

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Trygg Trafikk på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Trygg Trafikk

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom