Lanserer Rosin i pølsa

Oppskriften er veldig enkel – det er fortsatt de samme gode pølsene fra Gilde, men i tillegg får du saftige rosiner fra California. Bakgrunnen er flere forespørsler fra kunder om hvorfor det ikke lages pølser med rosiner.
- Det blir litt som med været – alle snakker om det, men ingen gjør noe med det. Til slutt var det en produktutvikler i Nortura som faktisk prøvde det ut, og resultatet er overraskende godt! lover informasjonssjef Elin Ytterdahl Tohje.
Litt dessert også
Rosin i pølsa er et uttrykk som betyr «en gledelig avslutning på noe» eller «høydepunktet ved en opplevelse». Uttrykket oppsto trolig på bakgrunn av at man tidligere la inn en eller flere rosiner i enden av pølsene, der man knyter igjen. Dette er beskrevet i litteratur helt tilbake til 1600-tallet. Selv Ibsen har nevnt det i sine bøker.
- Det var først og fremst i blodpølse man brukte rosiner, en tradisjon som brukes fremdeles. Men moderne pølser blir også ekstra gode med rosiner i. Vårt testpanel var overraskende begeistret over Rosin i pølsa. De trakk spesielt frem den gode kombinasjonen mellom salt og søtt, og det praktiske i at det er litt dessert samtidig, sier Ytterdahl Tohje.
Ingen tilfeldig lansering
Lanseringen tett opp mot påske er ikke tilfeldig. Nordmenn spiser 1200 tonn grillpølser i påskeuken – mer enn tre ganger så mye som vanlig. Gilde har laget 390 tonn grillpølser med rosiner og regner med at det blir rift om pakkene. Rosin i pølsa er typisk turmat; lettvint og godt.
- Vi synes det er stas å kunne tilby noe som har kommet som et direkte forslag fra våre kunder. Pølsemarkedet i Norge er temmelig konservativt, men Rosin i pølsa har inspirert oss til å prøve ut flere oppskrifter. Nå håper vi på flere forslag, sier Elin Ytterdahl Tohje.
Har du lyst på en prøvesmak tilsendt eller har du forslag til nye pølseoppskrifter? Send ditt forslag her produktutvikling@nortura.no
Kontakter
Elin Ytterdahl TohjeInformasjonssjef
Tel:971 91 058elin.tohje@nortura.noBilder

Om Nortura
Følg pressemeldinger fra Nortura
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nortura på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Nortura
Norturas årsresultat preges av omstilling14.2.2025 08:17:31 CET | Pressemelding
Til tross for sterke kommersielle prestasjoner på flere områder i 2024, preges årsresultatet av fortsatt omstilling og høyere driftskostnader.
Egg tilbakekalles grunnet mulighet for helseskade6.2.2025 15:58:53 CET | Pressemelding
Nortura og andre produsenter tilbakekaller flere ulike egg. Grunnet feil hos fôrleverandør, Felleskjøpet, kan noen av eggene ha et forhøyet nivå av vitamin D. For høyt inntak av vitamin D kan være helseskadelig. Forbrukere som har kjøpt de aktuelle eggene bes om å kaste eller returnere dem til butikk.
Nortura styrker satsingen på halal9.12.2024 11:58:58 CET | Pressemelding
Den 1. september overførte Nortura all slakting av halalkylling til sitt oppgraderte anlegg på Hærland som fra før har håndtert all skjæring og pakking av halal. Gjennom å samle produksjonen på et sted styrker Nortura sin satsing på halal og skaper muligheter i et marked i vekst.
PRIOR lanserer proteinpulver - kun laget av 100% norsk eggehvite18.11.2024 09:59:44 CET | Pressemelding
PRIOR Matprotein er et nytt smaksnøytralt proteinpulver, egnet for bruk i både mat og drikke. Matproteinet er laget av tørket eggehvite og uten bruk av tilsetningsstoffer.
Nortura trapper opp satsingen på plussprodukter15.10.2024 12:36:09 CEST | Pressemelding
Nortura ser store verdier i hele dyret, og trapper nå opp satsingen på plussprodukter med en ny avdeling i konsernet.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom