Nortura

Lanserer Rosin i pølsa

Del
Gilde lanserer nyheten Rosin i pølsa. Den blir lansert som grillpølser til påsketuren, og som wienerpølser til 17. mai
Gilde lanserer nyheten Rosin i pølsa
Gilde lanserer nyheten Rosin i pølsa

Oppskriften er veldig enkel – det er fortsatt de samme gode pølsene fra Gilde, men i tillegg får du saftige rosiner fra California. Bakgrunnen er flere forespørsler fra kunder om hvorfor det ikke lages pølser med rosiner.

- Det blir litt som med været – alle snakker om det, men ingen gjør noe med det. Til slutt var det en produktutvikler i Nortura som faktisk prøvde det ut, og resultatet er overraskende godt! lover informasjonssjef Elin Ytterdahl Tohje.

Litt dessert også
Rosin i pølsa er et uttrykk som betyr «en gledelig avslutning på noe» eller «høydepunktet ved en opplevelse». Uttrykket oppsto trolig på bakgrunn av at man tidligere la inn en eller flere rosiner i enden av pølsene, der man knyter igjen. Dette er beskrevet i litteratur helt tilbake til 1600-tallet. Selv Ibsen har nevnt det i sine bøker.

- Det var først og fremst i blodpølse man brukte rosiner, en tradisjon som brukes fremdeles. Men moderne pølser blir også ekstra gode med rosiner i. Vårt testpanel var overraskende begeistret over Rosin i pølsa. De trakk spesielt frem den gode kombinasjonen mellom salt og søtt, og det praktiske i at det er litt dessert samtidig, sier Ytterdahl Tohje.

Ingen tilfeldig lansering
Lanseringen tett opp mot påske er ikke tilfeldig. Nordmenn spiser 1200 tonn grillpølser i påskeuken – mer enn tre ganger så mye som vanlig. Gilde har laget 390 tonn grillpølser med rosiner og regner med at det blir rift om pakkene. Rosin i pølsa er typisk turmat; lettvint og godt.

- Vi synes det er stas å kunne tilby noe som har kommet som et direkte forslag fra våre kunder. Pølsemarkedet i Norge er temmelig konservativt, men Rosin i pølsa har inspirert oss til å prøve ut flere oppskrifter. Nå håper vi på flere forslag, sier Elin Ytterdahl Tohje.

Har du lyst på en prøvesmak tilsendt eller har du forslag til nye pølseoppskrifter? Send ditt forslag her produktutvikling@nortura.no

Kontakter

Bilder

Gilde lanserer nyheten Rosin i pølsa
Gilde lanserer nyheten Rosin i pølsa
Last ned bilde

Om Nortura

Nortura
Nortura
Schweigaards gate 15
0191 Oslo

955 18 000http://www.nortura.no
Om Nortura Nortura er en av landets ledende matvarebedrifter og det største merkevarehuset innen kjøtt- og eggprodukter. Konsernet er privat eiet av norske bønder som også er leverandører og råvareprodusenter. Vi har virksomhet 35 steder i Norge, og henter kjøtt- og egg fra bønder i alle fylker og kommuner over hele Norge. Våre merkevarer er Gilde, Prior, Eldhus, Thulefjord, Joika og Terina. I tillegg har Nortura en betydelig produksjon av EMV-produkter til dagligvarehandelen. Nortura leverer egg og kjøtt til norske restauranter, storkjøkken, kiosker og bensinstasjoner. Samtidig er vi en stor leverandør av råvarer til matvareindustrien. Med 5.600 årsverk og datterselskaper i inn- og utlandet, omsatte Nortura i 2013 for 20,6 milliarder kroner og hadde et resultat før skatt på 210 mnok

Følg pressemeldinger fra Nortura

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nortura på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nortura

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye