Fargerik juleinspirasjon

Hvis du vil se dette innholdet fra media.frukt.no, gi ditt samtykke øverst på denne siden.
Klementiner
Klementinen er vår mest populære julefrukt. Hvert år spiser vi alle i snitt 6 kilo klementiner, og det meste av dette spiser vi i juletiden.
Hvis du vil se dette innholdet fra media.frukt.no, gi ditt samtykke øverst på denne siden.
Tørkede skiver av klementiner smaker godt som snacks. Du kan tørke andre sitrusfrukter på samme måte.
Hvis du vil se dette innholdet fra media.frukt.no, gi ditt samtykke øverst på denne siden.
Ikke bare smaker tørkede sitrusskiver godt, men det ser også flott ut i en juledekorasjon. Her har vi brukt både klementiner og appelsiner.
Vask appelsiner og klementiner godt og tørk godt av dem. Skjær dem i tynne skiver. Legg skivene på et bakepapir på et stekebrett og sett i ovnen på 50-60 grader. Ta brettet ut etter ca. 2 timer og la skivene lufttørke til de er sprø. Tiden på dette varierer etter tykkelsen, men regn med ett døgn.
Hvis du vil se dette innholdet fra media.frukt.no, gi ditt samtykke øverst på denne siden.
Juletrekake med kiwi
Denne morsomme juletrekaken har en bunn av butterdeig og er fylt med kiwi. Pynten er bringebær, blåbær, granateplekjerner og physalis. Melis som snø. Se oppskriften her.
Hvis du vil se dette innholdet fra media.frukt.no, gi ditt samtykke øverst på denne siden.
Du grønne glitrende tre .....
Hva med å pynte til jul med spiselig bordpynt? Juletreet vårt står på en fot av kålrot og har en stamme av gulrot. Pynten er festet med tannpirkere.
Hvis du vil se dette innholdet fra media.frukt.no, gi ditt samtykke øverst på denne siden.
I tillegg til å være en fin liten munnfull, er disse mini-julekransene kjempefine å dekorere koldtbordet med. Skjær en agurk i tykke skiver og bruk en sitrusskreller til å lage mønster i agurkskallet. Fjern noe av innmaten til agurken med en t-skje slik at du får en liten "skål" til å ha litt dipp i.
Hvis du vil se dette innholdet fra media.frukt.no, gi ditt samtykke øverst på denne siden.
Nissefamilien vår er laget av jordbær og krem. Øynene kan du f.eks. lage av sjokolade. Nissefar har fått et hode av banan.
Les hvordan du lager disse og flere andre dekorasjoner her.
Spennende vri på juletilbehøret
Hvis du vil se dette innholdet fra media.frukt.no, gi ditt samtykke øverst på denne siden.
Kremet rødkålsalat med granateple
En smakfull og lett syrlig salat med rødkål og granateple som passer godt som tilbehørtil de meste av julematen. Oppskriften finner du her.
Hvis du vil se dette innholdet fra media.frukt.no, gi ditt samtykke øverst på denne siden.
Smakfull julegave i siste liten
Det finnes ikke en mer hyggelig julegave å få eller å gi birt enn den som er hjemmelaget. Et par pyntede glass med pesto er kjempegodt og enkle å lage. Se oppskriften her.
Hvis du vil se dette innholdet fra media.frukt.no, gi ditt samtykke øverst på denne siden.
Kule stjerneskudd til nyttårsfeiringen
Finn fram f.eks. noen grillspyd i tre og lag fargerike spyd med bær og biter av frukt. Stjernene lager du enten ved å skjære skiver av en stjernefrukt eller ved å trykke ut en melonstjerne med en pepperkakeform. Fest pinnene i en halv melon eller kålhode kledd med aluminiumsfolie. Godt nytt år.
Kontaktperson: Toril Gulbrandsen, e-post: toril.gulbrandsen@frukt.no, tlf. 957 32 919.
Nøkkelord
Bilder


Om Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Ligger an til rekordår for norske epler29.7.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
De siste fruktprognosene fra Grøntprodusentenes samarbeidsråd (GPS) antyder at det kan høstes rekordmye epler i år. Det lover godt for alle som ønsker å nyte norske epler langt utover høsten – og kanskje helt til påske.
Slik finner du den søteste vannmelonen i butikken16.7.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Vannmelon er en fast følgesvenn gjennom sommeren, men visste du at det finnes noen enkle triks for å finne den aller mest modne og søte? Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) deler sine beste tips til hva du bør se etter – før du legger vannmelonen i handlekurven.
Når grønt møter grill, skjer det noe magisk9.7.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Grillsesongen er i gang, og det er ikke bare kjøttet som fortjener plass over glørne. Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) oppfordrer flere til å legge grønnsaker – og gjerne frukt – på grillen i sommer.
Slik unngår du å kaste frukt og grønt før sommerferien2.7.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Skal du reise bort i sommer? Med noen enkle grep kan du redusere matsvinn i dagene før avreise – og samtidig sørge for at det er hyggelig å åpne kjøleskapet når du kommer hjem.
Rekordmengder på moreller og tidlig sesongstart26.6.2025 09:26:41 CEST | Pressemelding
Årets morellsesong ser svært lovende ut. Prognosene viser store mengder, tidlig sesongstart og jevnt god kvalitet.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom