Opplysningskontoret for frukt og grønt

Fargerik juleinspirasjon

Del
Julen er en høytid der vi spiser og koser oss mye og ofte. Vi har laget noen fargerike julealternativer som både ser flott ut og som smaker kjempegodt.
Julens vakreste juletre lager du av frukt og bær.
Julens vakreste juletre lager du av frukt og bær.

Hvis du vil se dette innholdet fra media.frukt.no, gi ditt samtykke øverst på denne siden. 

Klementiner

Klementinen er vår mest populære julefrukt. Hvert år spiser vi alle i snitt 6 kilo klementiner, og det meste av dette spiser vi i juletiden.

Hvis du vil se dette innholdet fra media.frukt.no, gi ditt samtykke øverst på denne siden.

Tørkede skiver av klementiner smaker godt som snacks. Du kan tørke andre sitrusfrukter på samme måte.

Hvis du vil se dette innholdet fra media.frukt.no, gi ditt samtykke øverst på denne siden.

Ikke bare smaker tørkede sitrusskiver godt, men det ser også flott ut i en juledekorasjon. Her har vi brukt både klementiner og appelsiner.

Vask appelsiner og klementiner godt og tørk godt av dem. Skjær dem i tynne skiver. Legg skivene på et bakepapir på et stekebrett og sett i ovnen på 50-60 grader. Ta brettet ut etter ca. 2 timer og la skivene lufttørke til de er sprø. Tiden på dette varierer etter tykkelsen, men regn med ett døgn.

Hvis du vil se dette innholdet fra media.frukt.no, gi ditt samtykke øverst på denne siden.

Juletrekake med kiwi

Denne morsomme juletrekaken har en bunn av butterdeig og er fylt med kiwi. Pynten er bringebær, blåbær, granateplekjerner og physalis. Melis som snø. Se oppskriften her.

Hvis du vil se dette innholdet fra media.frukt.no, gi ditt samtykke øverst på denne siden.

Du grønne glitrende tre .....

Hva med å pynte til jul med spiselig bordpynt? Juletreet vårt står på en fot av kålrot og har en stamme av gulrot. Pynten er festet med tannpirkere.

Hvis du vil se dette innholdet fra media.frukt.no, gi ditt samtykke øverst på denne siden.

I tillegg til å være en fin liten munnfull, er disse mini-julekransene kjempefine å dekorere koldtbordet med. Skjær en agurk i tykke skiver og bruk en sitrusskreller til å lage mønster i agurkskallet. Fjern noe av innmaten til agurken med en t-skje slik at du får en liten "skål" til å ha litt dipp i.

Hvis du vil se dette innholdet fra media.frukt.no, gi ditt samtykke øverst på denne siden.

Nissefamilien vår er laget av jordbær og krem. Øynene kan du f.eks. lage av sjokolade. Nissefar har fått et hode av banan.

Les hvordan du lager disse og flere andre dekorasjoner her.

Spennende vri på juletilbehøret

Hvis du vil se dette innholdet fra media.frukt.no, gi ditt samtykke øverst på denne siden.

Kremet rødkålsalat med granateple

En smakfull og lett syrlig salat med rødkål og granateple som passer godt som tilbehørtil de meste av julematen. Oppskriften finner du her.

Hvis du vil se dette innholdet fra media.frukt.no, gi ditt samtykke øverst på denne siden.

Smakfull julegave i siste liten

Det finnes ikke en mer hyggelig julegave å få eller å gi birt enn den som er hjemmelaget. Et par pyntede glass med pesto er kjempegodt og enkle å lage. Se oppskriften her.

Hvis du vil se dette innholdet fra media.frukt.no, gi ditt samtykke øverst på denne siden.

 Kule stjerneskudd til nyttårsfeiringen

Finn fram f.eks. noen grillspyd i tre og lag fargerike spyd med bær og biter av frukt. Stjernene lager du enten ved å skjære skiver av en stjernefrukt eller ved å trykke ut en melonstjerne med en pepperkakeform. Fest pinnene i en halv melon eller kålhode kledd med aluminiumsfolie. Godt nytt år.

Kontaktperson: Toril Gulbrandsen, e-post: toril.gulbrandsen@frukt.no, tlf. 957 32 919.

Her finner du alle julebildene.

Nøkkelord

Bilder

Julens vakreste juletre lager du av frukt og bær.
Julens vakreste juletre lager du av frukt og bær.
Last ned bilde
Dekorer dessertbordet med jordbærnisse-familien.
Dekorer dessertbordet med jordbærnisse-familien.
Last ned bilde

Om Opplysningskontoret for frukt og grønt

Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt
Håndverksveien 31
1405 LANGHUS

23 24 94 00https://www.frukt.no/

Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.

Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.  

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye