Opplysningskontoret for frukt og grønt

Grillede grønnnsaker hever smaken på sommermåltidet

Del
Vi elsker å grille, og flytter mer enn gjerne kjøkkenet ut på fine sommerdager, om vi kan. På utekjøkkenet er det smart å tenke litt grønnere, for det blir ofte mange grillmåltider i løpet av sommeren. Og husk at også desserten kan tilberedes på grillen.
Hel grillet hvitløk - en delikatesse!
Hel grillet hvitløk - en delikatesse!

Grilling av grønnsaker fremhever smaken og gjør dem ekstra saftige. Grillvarmen gjør grønnsakene mer raffinert, og det er lett å imponere dine gjester.

De aller fleste grønnsaker kan grilles

Prøv for eksempel skiver av squash, blomkål, auberginer, søtpotet, halve fennikler og hel asparges direkte på grillen. Litt olje, sitron, salt og pepper er alt som skal til.

Om du ønsker kan grønnsakene marineres først, men det er absolutt ikke nødvendig.

Hel hvitløk, fersk norsk eller hel tørket hvitløk delt i to på tvers, er verd å prøve på grillen i sommer.

Finstrimlete grønnsaker pakkes i folie med noen dråper sitron, friske krydderurter og olje er alltid en suksess.

På spyd tres grove biter av grønnsaker. Det er lurt å ha grønnsaker og kjøtt på hvert sitt spyd. Da blir det lettere å ha kontroll på steketiden. Husk å pensle godt underveis og snu ofte. Det går fort på en skikkelig varm grill. Det er lurt å ha et folieark ved siden av grillen slik at ferdige grønnsaker kan legges der.

Grill desserten

Bruker du kullgrill, er det ofte perfekt varme når du er ferdig med å grille hovedretten. Denne varmen er super til å grille desserten.

Lune bær og fruktbiter i folie servert med vaniljeis, vaniljekesam eller vaniljesaus smaker nydelig.

Eplebåter som pakkes i folie med litt sukker og kanel. Etter ca. 10 minutter på grillen, smaker det fortreffelig.

Prøv vannmelon på grillen! Den får en unik sødme - nesten som karamelisert. Pass bare på at den ikke ligger så lenge at den faller sammen. Kjempegodt med en søt balsamicokrem til.

Her finner du mange nye grillbilder.

Legg noe fargerikt på grillen

Dessert på grillen

Grill-guiden vår

Kontakt: Informasjonssjef Britt Kåsin, tlf. 916 36 870, e-post: britt.kasin@frukt.no

Kontakter

Informasjonssjef Britt Kåsin, tlf. 916 36 870, e-post: britt.kasin@frukt.no

Bilder

Hel grillet hvitløk - en delikatesse!
Hel grillet hvitløk - en delikatesse!
Last ned bilde
Grillet vannmelon med balsamicokrem
Grillet vannmelon med balsamicokrem
Last ned bilde
Grillede grønnsak hever smaken på sommermåltidet
Grillede grønnsak hever smaken på sommermåltidet
Last ned bilde

Lenker

Om Opplysningskontoret for frukt og grønt

Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt
Håndverksveien 31
1405 LANGHUS

23 24 94 00https://www.frukt.no/

Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.

Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.  

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye