Grillede grønnnsaker hever smaken på sommermåltidet

Grilling av grønnsaker fremhever smaken og gjør dem ekstra saftige. Grillvarmen gjør grønnsakene mer raffinert, og det er lett å imponere dine gjester.
De aller fleste grønnsaker kan grilles
Prøv for eksempel skiver av squash, blomkål, auberginer, søtpotet, halve fennikler og hel asparges direkte på grillen. Litt olje, sitron, salt og pepper er alt som skal til.
Om du ønsker kan grønnsakene marineres først, men det er absolutt ikke nødvendig.
Hel hvitløk, fersk norsk eller hel tørket hvitløk delt i to på tvers, er verd å prøve på grillen i sommer.
Finstrimlete grønnsaker pakkes i folie med noen dråper sitron, friske krydderurter og olje er alltid en suksess.
På spyd tres grove biter av grønnsaker. Det er lurt å ha grønnsaker og kjøtt på hvert sitt spyd. Da blir det lettere å ha kontroll på steketiden. Husk å pensle godt underveis og snu ofte. Det går fort på en skikkelig varm grill. Det er lurt å ha et folieark ved siden av grillen slik at ferdige grønnsaker kan legges der.
Grill desserten
Bruker du kullgrill, er det ofte perfekt varme når du er ferdig med å grille hovedretten. Denne varmen er super til å grille desserten.
Lune bær og fruktbiter i folie servert med vaniljeis, vaniljekesam eller vaniljesaus smaker nydelig.
Eplebåter som pakkes i folie med litt sukker og kanel. Etter ca. 10 minutter på grillen, smaker det fortreffelig.
Prøv vannmelon på grillen! Den får en unik sødme - nesten som karamelisert. Pass bare på at den ikke ligger så lenge at den faller sammen. Kjempegodt med en søt balsamicokrem til.
Her finner du mange nye grillbilder.
Kontakt: Informasjonssjef Britt Kåsin, tlf. 916 36 870, e-post: britt.kasin@frukt.no
Kontakter
Informasjonssjef Britt Kåsin, tlf. 916 36 870, e-post: britt.kasin@frukt.no
Bilder



Lenker
Om Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Slik finner du den søteste vannmelonen i butikken16.7.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Vannmelon er en fast følgesvenn gjennom sommeren, men visste du at det finnes noen enkle triks for å finne den aller mest modne og søte? Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) deler sine beste tips til hva du bør se etter – før du legger vannmelonen i handlekurven.
Når grønt møter grill, skjer det noe magisk9.7.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Grillsesongen er i gang, og det er ikke bare kjøttet som fortjener plass over glørne. Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) oppfordrer flere til å legge grønnsaker – og gjerne frukt – på grillen i sommer.
Slik unngår du å kaste frukt og grønt før sommerferien2.7.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Skal du reise bort i sommer? Med noen enkle grep kan du redusere matsvinn i dagene før avreise – og samtidig sørge for at det er hyggelig å åpne kjøleskapet når du kommer hjem.
Rekordmengder på moreller og tidlig sesongstart26.6.2025 09:26:41 CEST | Pressemelding
Årets morellsesong ser svært lovende ut. Prognosene viser store mengder, tidlig sesongstart og jevnt god kvalitet.
Nye kåringer skal løfte økologisk frukt og grønt i dagligvarebransjen19.6.2025 08:24:38 CEST | Pressemelding
For første gang i konkurransens 18-årige historie lanseres det to nye priser i NM i frukt og grønt dagligvare for å fremme økologisk frukt og grønt: «Beste butikk på økologisk frukt og grønt» og «Beste kjede på norsk økologisk frukt og grønt».
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom