Grillede grønnnsaker hever smaken på sommermåltidet

Grilling av grønnsaker fremhever smaken og gjør dem ekstra saftige. Grillvarmen gjør grønnsakene mer raffinert, og det er lett å imponere dine gjester.
De aller fleste grønnsaker kan grilles
Prøv for eksempel skiver av squash, blomkål, auberginer, søtpotet, halve fennikler og hel asparges direkte på grillen. Litt olje, sitron, salt og pepper er alt som skal til.
Om du ønsker kan grønnsakene marineres først, men det er absolutt ikke nødvendig.
Hel hvitløk, fersk norsk eller hel tørket hvitløk delt i to på tvers, er verd å prøve på grillen i sommer.
Finstrimlete grønnsaker pakkes i folie med noen dråper sitron, friske krydderurter og olje er alltid en suksess.
På spyd tres grove biter av grønnsaker. Det er lurt å ha grønnsaker og kjøtt på hvert sitt spyd. Da blir det lettere å ha kontroll på steketiden. Husk å pensle godt underveis og snu ofte. Det går fort på en skikkelig varm grill. Det er lurt å ha et folieark ved siden av grillen slik at ferdige grønnsaker kan legges der.
Grill desserten
Bruker du kullgrill, er det ofte perfekt varme når du er ferdig med å grille hovedretten. Denne varmen er super til å grille desserten.
Lune bær og fruktbiter i folie servert med vaniljeis, vaniljekesam eller vaniljesaus smaker nydelig.
Eplebåter som pakkes i folie med litt sukker og kanel. Etter ca. 10 minutter på grillen, smaker det fortreffelig.
Prøv vannmelon på grillen! Den får en unik sødme - nesten som karamelisert. Pass bare på at den ikke ligger så lenge at den faller sammen. Kjempegodt med en søt balsamicokrem til.
Her finner du mange nye grillbilder.
Kontakt: Informasjonssjef Britt Kåsin, tlf. 916 36 870, e-post: britt.kasin@frukt.no
Kontakter
Informasjonssjef Britt Kåsin, tlf. 916 36 870, e-post: britt.kasin@frukt.no
Bilder



Lenker
Om Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Glem alt du har hørt: Mikro gir mer næring, ikke mindre!25.4.2025 09:49:42 CEST | Pressemelding
Har du hørt at mikrobølgeovnen ødelegger vitaminene i maten? Sannheten er faktisk det motsatte: Når du damper grønnsakene i mikroen, bevarer du mer av næringsstoffene enn om du koker dem på vanlig måte.
Bålforbud i påsken? Dette kan du lage på tur uten å bryte reglene15.4.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Hyttekos og uteliv hører påsken til for mange, men i år faller påsken så sent at det ikke er lov å tenne bål hvor som helst. Husk at det fra 15. april er generelt bålforbud i hele landet, men det betyr ikke at du må droppe turmat og gode smaker i friluft- tvert imot, oppfordrer matfaglig rådgiver Torjus Bredvold Lunder fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).
Kritisk til priskrig på påskegodt: – Vent med egget!11.4.2025 11:41:15 CEST | Pressemelding
Priskrig på smågodt og påskesnop i kiloesker – det er et tydelig tegn at påsken nærmer seg. Men hvor mye kos er egentlig passe? Ernæringsrådgiver Iselin Bogstrand Sagen fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) mener vi kan nyte påskegodt – uten at det tar helt av.
Nesten halvparten av oss tar feil om frosne grønnsaker8.4.2025 11:14:45 CEST | Pressemelding
Det er en myte at frosne grønnsaker er mindre næringsrike enn ferske. Salget har også gått ned de siste årene. Det er synd, mener ernæringsrådgiver i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG), for frosne grønnsaker kan være både praktisk og økonomisk for mange. Dessuten er det norsk sesong i frysedisken året rundt.
Årets Grønne Kokk 2025 er kåret19.3.2025 15:51:01 CET | Pressemelding
Den prestisjefylte kokkekonkurransen Årets Grønne Kokk 2025 ble avholdt 19. mars på UMAMI Arena i NOVA Spektrum, Lillestrøm. Etter timer med intens kokkelering og kreativ matlaging gikk lag 4 med Aleksander Næss Strand (fra Arakataka) og Felix Dalen ( fra Vaaghals) seirende ut av konkurransen, til stor jubel fra publikum.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom