1,5 millioner matposer reddet fra søpla
Totalt har MENY nå reddet 1,5 millioner poser og 1500 tonn med overskuddsmat via appen Too Good To Go. Posene rives bort og varmmat topper listene. – Kundene får god mat til en billig penge, og vi unngår å kaste mat, sier Kenneth Skauge, bærekraftansvarlig i MENY.

Helt siden høsten 2017 har MENY samarbeidet med restematappen Too Good To Go. Hver dag legger butikkene ut matposer i appen, som kjøperne henter i butikk før stengetid. I midten av desember har MENY og Too Good To Go totalt fra 2017 reddet 1,5 millioner matposer, noe som tilsvarer 4 050 000 kg CO2-ekvivalenter og ca. 1500 tonn mat.
Varm ribbe
MENY-butikkene har siden 2017 lagt ut to varianter av overskuddsmat; forundringsposer og bakervarer - basert på hva de har til overs. I 2019 ble egne poser for varmmat innført.
- Vi har doblet antall poser for varmmat, og ulike varmmatretter topper listene over varer vi oftest legger i posene. Kundene får alt fra ferdig lasagne, grillet kylling og burgere til fiskekaker. Nå i desember får de også ferdigstekt ribbe. Vi er så glade for at maten vi har tilberedt blir spist opp, sier Skauge.
MENY jobber målrettet med å kaste mindre mat, noe som er krevende for en kjede med mye løsvekt, ferskvarer, kantsortiment og varmmat.
- Det viktigste vi gjør er å ha gode rutiner for varebestilling og logistikk, så vi unngår å få mat til overs. Noe vil det alltid bli, og da er ordninger som Too Good To Go og våre egne nedprisingstiltak helt avgjørende, sier Skauge.
Too Good To Go er stolte over samarbeidet med MENY.
- MENY er blant våre samarbeidspartnere i Norge som redder aller mest mat. Butikkene gjør en imponerende innsats hver dag. Etterspørselen etter posene fra MENY er stabil og høy, sier Ken Vanhoegaerden, daglig leder i Too Good To Go Norge.
Fakta om matkasting
- I Norge kaster vi 407 100 tonn mat, noe som tilsvarer 73,4 kg pr innbygger pr år.
- Husholdningene står for nær halvparten av matsvinnet, dagligvarehandelen for 12%.
- Matsvinnet er totalt redusert med 24% målt i kg pr innbygger fra 2015.
- Kilde: Matvett, tall fra 2024
Slik jobber MENY med matsvinn: https://meny.no/barekraft/miljo-matsvinn/Matsvinn/
For mer informasjon, kontakt Kenneth Skauge, bærekraftsansvarlig i MENY. Tlf. 970 50 222, kenneth.skauge@meny.no
Kontakter
Nina Horn HynneKommunikasjonssjef
Tel:934 44 213nina.hynne@meny.noBilder

Om oss
MENY er Norges ledende supermarkedkjede på nett og i butikk med 186 butikker og en omsetning på nær 21 milliarder kroner i 2024. MENYs lidenskap er gode råvarer, norsk matkultur og gode matopplevelser. I MENY sier vi at spiser du bedre, lever du bedre. .
MENY har stort utvalg, masse ferskvarer, flere løsvektdisker, diverse måltidsløsninger, eget bakeri, tusenvis av lokalmatprodukter og store frukt- og grøntavdelinger, men også hundrevis av ukentlige tilbud. Mer enn 9 300 matarbeidere sørger for personlig service og matfaglig veiledning. For inspirasjon, oppskrifter, vareinformasjon og tilbud, se meny.no. MENY er en del av NorgesGruppen.
Følg pressemeldinger fra MENY
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra MENY på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra MENY
De norske ostene spiser seg inn12.11.2025 09:08:30 CET | Pressemelding
De norske håndverksostene spiser seg inn salgstoppen etter å ha stått i skyggen av de franske og andre europeiske i flere tiår. I år er veksten i norske håndverskoster i MENY på hele 40 prosent, og to er inne på topp-10-lista. Om norske oster hevder seg i VM, får vi vite 13. november.
MENY Bryn til topps i global kåring9.11.2025 19:08:26 CET | Pressemelding
Som første norske dagligvarebutikk, er MENY Bryn kåret til The Store of the Month i konkurranse med butikker over hele verden. MENY Bryn åpnet i august etter ombygging – med mål om å skape en butikk som oser av matglede.
Røyland Gård til topps i Norges største lokalmatpris19.9.2025 10:58:42 CEST | Pressemelding
Røyland Gård vil utnytte mer ville, norske bær til økt produksjon av syltetøy, og mottar kr. 300 000 som vinner av MENYs Matskattstipend 2025. Hol Ysteri får kr 150 000 for å fremme stølsdrift og geitoster, mens Aron Mat får kr. 150 000 for å innta hverdagen med sine kjøttprodukter.
Kraftkar vant Lokalmatvalget15.9.2025 11:10:26 CEST | Pressemelding
Over 40 000 stemmer er talt opp og resultatet i Lokalmatvalget er klart: Blåmuggosten Kraftkar fra Tingvollost i Møre og Romsdal er kåret til Folkets matskatt! Blant ti på topp, er hele tre godbiter fra Vestfold.
Tøff kamp om trainee-plassene27.8.2025 17:20:31 CEST | Pressemelding
Konkurransen har vært hard om å bli en av 20 deltakere i årets traineeprogram. – Det er svært gledelig at så mange av våre talenter i MENY har ambisjoner om å bli ledere hos oss, sier HR-direktør Line Beate Jebsen.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom