Norges største horeca-aktør bytter til kylling med bedre dyrevelferd
Norges største innkjøpsorganisasjon for hotell-, restaurant- og serveringsbransjen, Gress Gruppen, tar et tydelig dyrevelferdsgrep og går over til ECC-kylling i en ny, nasjonal avtale med Norsk Kylling AS. Avtalen innebærer levering av 600 tonn kylling i året, tilsvarende 3,5 millioner måltider til hotell, restauranter, kantiner og cruise over hele landet.

Dette er første gang en stor nasjonal aktør i storhusholdningsmarkedet gjør et helhetlig skifte til bedre dyrevelferd i alle sine kyllingprodukter.
Får skryt for ny standard i bransjen
Gress Gruppen stilte i anbudsprosessen krav om ECC-standard, en produksjonsform som kun bruker kylling som vokser saktere, og som gir kyllingene bedre plass, naturlig lys og miljøberikelser i fjøs.
– Med denne avtalen tar vi et tydelig grep og viser at bedre dyrevelferd skal være standard i norsk serveringsbransje. Gjester og kunder forventer ansvarlige råvarer, og derfor velger vi nå kylling som vokser saktere, har bedre plass og bedre helse, sier Tor Tennvassås, administrerende direktør i Gress Gruppen.
Dyrevernalliansen er glade for at Gress Gruppen bruker innkjøpsmakten sin på denne måten, og gjennom det setter en ny standard for dyrevelferd i bransjen. – Heia Gress Gruppen og Norsk Kylling! Dette er slik man styrker dyrevelferden, sier veterinær Helle Haukvik i Dyrevernalliansen.
Økende forbrukerpress og EU-krav endrer bransjen
Skiftet skjer samtidig som både forbrukere og myndigheter i økende grad stiller strengere krav til dyrevelferd i landbruket. Som en av de ledende aktørene på dyrevelferd i kyllingproduksjon, var Norsk Kylling nylig i Brussel for å møte EU-politikere og sentrale beslutningstakere om fremtidens regelverk.
– Dyrevelferd løftes stadig høyere på den politiske agendaen i Europa og går tydelig i retning av høyere standarder og strengere krav. Når landets største innkjøpsorganisasjon velger ECC-kylling, ligger vi godt foran en utvikling som vil prege markedet i årene som kommer, sier Hilde Talseth, administrerende direktør i Norsk Kylling AS.
3,5 millioner måltider med bedre dyrevelferd
For Norsk Kylling representerer avtalen et nytt marked utenfor dagligvare, og et tydelig signal om skiftende forventninger i serveringssektoren.
– Når Norges største innkjøpsaktør for hotell, kantine, restaurant og cruise går foran med ECC-krav, viser det hvor bransjen er på vei. Dette er ansvar i praksis, for dyrene, kundene og markedet, sier Talseth.
Hun understreker at bedre dyrevelferd også gir bedre produktkvalitet. – Når kyllingen får vokse saktere og har bedre helse, påvirker det også strukturen på kjøttet. Vi har allerede fått skryt fra kjøkkensjefer i Gress-systemet for fantastisk kvalitet, noe som viser hvordan dyrevelferd og kvalitet henger sammen.
Landsdekkende avtale
Avtalen er landsdekkende, og de første leveransene startet i begynnelsen av november. Dette er første gang ECC-kylling blir standard i en avtale av denne størrelsen i det norske horeca-markedet.
– For oss handler dette om å bidra til en mer bærekraftig og ansvarlig serveringsbransje. Dette er et viktig signal til hele markedet om at høy dyrevelferd ikke bare er mulig, men også veldig ønsket, avslutter Tennvassås.
Blant medlemmene og eierne i Gress Gruppen finner vi Scandic Hotels, Radisson Hotel Group, Compass Group, Heimr Collection, O'Learys, Bitastad, Torghatten, Gate Gourmet, Hurtigruten, og Norlandia Hotel Group.
FAKTA: Hva er European Chicken Commitment (ECC)
- En produksjonsstandard utviklet og støttet av europeiske dyrevelferdsorganisasjoner
- Standarden stiller krav om
- kyllingtype som vokser saktere
- Lavere tetthet og bedre plass i fjøs
- Naturlig lys og miljøberikelse i fjøs
- Årlig revisjon og tredjepartskontroll av arbeidet.
Kontakter
Hanne MarstrandKommunikasjonssjefNorsk Kylling AS
Tel:993 45 996hanne.marstrand@norsk-kylling.noBilder







Følg pressemeldinger fra Norsk Kylling
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Kylling på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Norsk Kylling
Utvider rugeriet og øker kapasiteten med 2 millioner kyllinger i året30.10.2025 09:00:34 CET | Pressemelding
Norsk Kylling AS opplever stor etterspørsel etter kylling som vokser saktere, og har investert i en ny klekkemaskin som utvider kapasiteten på rugeriet med 2 millioner kyllinger i året.
Norsk Kylling lanserer Kyllingsnadder – nye smakfulle kyllingfavoritter hos REMA 100011.9.2025 12:59:52 CEST | Pressemelding
Solvinge får nå en helt ny produktserie med kyllingsnadder. Serien består av smakfulle og lettlagde kyllingprodukter som passer perfekt når du vil ha noe godt og enkelt til middag, kos eller en rask hverdagsløsning.
Styrker matberedskapen - utvider med to nye rugeeggfjøs28.8.2025 14:25:57 CEST | Pressemelding
Norsk Kylling AS er i vekst og har signert to nye avtaler med bønder som skal starte opp med rugeeggproduksjon. Avtalene går til bønder i Snåsa og Verdal i Trøndelag og vil bidra til en vekst på ca. 2,3 millioner slaktekyllinger i året.
Tilbakekalling av SOLVINGE KYLLING SALATKJØTT 200g26.6.2025 20:44:58 CEST | Pressemelding
Norsk Kylling AS tilbakekaller Solvinge Kylling Salatkjøtt 200g med batchnummer ID 144277 og holdbarhetsdato 10.07.2025. Årsaken er mistanke om utilstrekkelig varmebehandling av det spiseklare produktet.
Har kuttet utslippene med 5,5 prosent på ett år24.6.2025 09:01:00 CEST | Pressemelding
Bedre dyrevelferd på rugeriet, større andel fornybar energi og mer effektivt produksjonsutstyr har bidratt til at Norsk Kylling AS har kuttet utslippene med 5,5 prosent i 2024.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom