Et stemningsfylt møte mellom mennesker og mat
For fjerde år på rad inviterer Bondens marked Trøndelag til et stemningsfylt julemarked ved
Ytre Kongsgård ved Nidarosdomen. Fra torsdag 11. til søndag 21. desember fylles området av lukten
av jul og kortreiste smaker fra hele Midt-Norge.

I løpet av 11 dager vil over 20 lokale produsenter by på alt som hører julen til – og litt til. -Vi er stolte
av å kunne presentere et variert og rikt spenn av utstillere, sier markedsleder Astrid Bye fra Bonddens marked Trøndelag. Hun forteller at det vil bli sildeprodukter fra Ankeret Mat, økologiske urter og krydderier fra Aukrust Gard, røyka laks fra Drågen Smokehouse, økologisk ribbe og andre kjøttprodukter fra Gammelgården Lysklæt, til ost laget av egenprodusert, upasteurisert
økologisk melk fra Hindrum Gårdsysteri. Du finner også deilig sjokolade og søte fristelser fra Meium
Sjokoladefabrikk i Selbu – og ikke minst lefser i alle varianter fra Lefsebua, Heimebakst og Godt og
Hjemmelaget. Og mye, mye mer.
– Vi gleder oss enormt til å møte både nye og kjente kunder igjen. For oss handler julemarkedet ikke
bare om maten, men om møtet – den lille praten, smilet, og stoltheten over å dele noe vi har laget selv,
forteller Bye. Selv er hun bonde og selger økologisk storfekjøtt.
For mange av kundene våre er julemarkedet en viktig del av forberedelsene til selve julefeiringen. Det
er her de finner de gode smakene, de faste tradisjonene – og ofte også julefreden, midt i travelheten.
Midt i førjulstiden skapes det på Ytre Kongsgård en liten «jule-lunge» – et pustehull fylt av nærhet,
håndverk og ekte matglede. Her får du ikke bare handle inn til jul, men også snakke direkte med
produsentene – om jorda, dyra, råvarene og historiene bak maten.
Bondens marked har vært en møteplass for lokalmat og folk i over 21 år, og julemarkedet ved
Nidarosdomen har etter hvert blitt et høydepunkt både for produsentene og for byens mange trofaste
kunder.
– Dette er årets fineste tid for oss. Når vi åpner teltet klokken 11 den 11. desember, da kjenner vi at
julen virkelig er i gang, sier produsent og klippfiskprodusent Knut Garshol fra Kristiansund med et
smil. – Det er noe helt eget ved å stå her, kjenne duften av nybakt lefse, høre latteren fra kundene, og
vite at det vi lager skal bli en del av andres julefeiring.
-Vi i Bondens marked Trøndelag er stolte over at vi selv arrangerer julemarkedet. Det legges ned
utallige dugnadstimer fra alle medlemmene, og for oss er dette en fin og meningsfull måte å avslutte
markedsåret på – sammen med kundene våre, sier Astrid Bye.
-Vi er takknemlige for vårt gode samarbeid med Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider, som
gjør det mulig for oss å bruke Ytre Kongsgård som ramme for julemarkedet. Plasseringen er rett og
slett magisk – ved Norges mest kjente og kulturelle landemerke, Nidarosdomen, smiler Bye.
Tid: 11.–21. desember
Åpningstider: Hverdager og lørdager kl. 11–18 / Søndager kl. 12–18
Sted: Ytre Kongsgård ved Nidarosdomen
Nøkkelord
Kontakter
Astrid Bye
Tel:48050425Bilder



Om Bondens marked
På Bondens marked kan du kjøpe mat direkte fra bonden. Produktene du kan få kjøpt vil variere gjennom sesongen og fra marked til marked. Som oftest vil du finne ost, økologisk kjøtt, fisk og vilt, bakervarer, honning, frukt, bær og grønnsaker.
Følg pressemeldinger fra Bondens marked
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Bondens marked på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Bondens marked
Torggata blir Ostegata under lokalmatfestival15.9.2025 20:13:39 CEST | Pressemelding
Torggata døpes om til «Ostegata» når hundre bønder og lokalmatprodusenter med sesongferske varer kommer til Matstreif - Oslos største lokalmat og drikkefestival.
Nytt studium for lokalt grønnsakssalg5.8.2025 08:00:00 CEST | Pressemelding
Nå kan du søke skoleplass for å bli grønnsaksgründer, for et nytt studium skal motivere flere til å satse på lokal produksjon og salg av grønnsaker. Fagskolen Innlandet samarbeider med Bondens marked det nye tilbudet.
Bondens marked første gang på Bekkestua9.4.2025 13:37:26 CEST | Pressemelding
Lokalmat er i vinden og torsdag 10. april arrangeres Bondens marked for første gang på Bekkestua senter.
Bondens marked lanserer smakfulle gavekort25.11.2024 15:59:16 CET | Pressemelding
Spiselige julegaver er populært og med gavekort blir det enklere å gi og få en gave fra Bondens marked. -Gavekort gir deg mulighet til å løse inn gaven med sesongene, enten du vil ha fenalår til påske eller grønnsaker i august, sier Randi Ledaal Gjertsen, daglig leder i Bondens marked Norge.
Forfattermøte i grønnsaksåkeren16.9.2024 20:00:00 CEST | Presseinvitasjon
Forfatteren bak Sesongkokeboka, Elisabeth Fagerland, er på lanseringsturne. Første stopp er Ørje, hvor hun tirsdag 17. september lager mat på Nybo Regenerative Gård, et lite gårdsbruk med allsidig drift.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom