Utvider rugeriet og øker kapasiteten med 2 millioner kyllinger i året
Norsk Kylling AS opplever stor etterspørsel etter kylling som vokser saktere, og har investert i en ny klekkemaskin som utvider kapasiteten på rugeriet med 2 millioner kyllinger i året.

– Selv om vi har planlagt for vekst, kom denne utvidelsen litt tidligere enn vi så for oss. Det at enda flere velger ECC-kylling produsert i Midt-Norge, er selvfølgelig noe vi er veldig glade for. Det er viktig for oss og bøndene vi samarbeider med, men også for matberedskapen i Midt-Norge, sier Tor Inge Lien, direktør for dyrevelferd og produksjon i Norsk Kylling As.
Fra 15,5 til 17,5 millioner kyllinger i året
Med den nye klekkemaskinen øker selskapet produksjonskapasiteten med 40 000 daggamle kyllinger i uken, og øker kapasiteten fra 15,5 millioner til 17,5 millioner i året. På en vanlig uke har selskapet fire klekkedager, der hvert «klekk» beslaglegger tre døgn. – Når vi nå går fra to til tre klekkemaskiner, kan vi øke kapasiteten på to av fire klekkedager. På dagens produksjonsnivå gir det oss 40 000 flere kyllinger i uken, forteller Lien.
Hele syklusen på rugeriet varer i 21 dager. Eggene kvalitetskontrolleres før de plasseres i rugemaskinen, og den 18 dager lange rugeperioden. Etter ruging går eggene gjennom fruktbarhetskontroll, og kun befruktede egg settes i klekkemaskinen. Her klekkes kyllingene i et vindu på 1-3 dager.
Lien forteller at monteringen har pågått i seks uker, og at det i liten grad har påvirket daglig drift og logistikk. – Da vi bygde det nye rugeriet i 2023 satte vi av areal til å utvide, så her har prosjekteringen lagt til rette for at vi kan utvide uten at det påvirker daglig drift og logistikk.
Fôr og vann i samme kasse som de klekkes
Som eneste aktør i Norge, bruker Norsk Kylling en klekkemaskin som gir kyllingene tilgang til vann, fôr og lys umiddelbart etter at de kommer ut av egget. Effekten av tidlig fôring har gitt kyllingene bedre helse og immunforsvar, som igjen har gitt lavere dødelighet og høyere vekt på kyllingene. Det har gitt Norsk Kylling AS bedre utbytte, med mer kjøtt på hver enkelt kylling som slaktes.
Revidert med toppscore i dyrevelferd for tredje år på rad
Samtidig som selskapet har utvidet med ny klekkemaskin, har Animalia gjort sin årlige revisjon av Norsk Kylling sitt arbeid med dyrevelferd på rugeriet. For tredje år på rad får selskapet toppscoren A i revideringen, kalt etisk regnskap, som vurderer alt fra rutiner, opplæring, kvalitetssystem og praksis på rugeriet. –Vi lærer veldig mye av disse revisjonene, og er selvfølgelig veldig glade for at vi for tredje år på rad får toppscoren A.
Lien forteller at en erfaren veterinær har ansvaret for rugeridriften, som hver dag sørger for at både egg og kyllinger har det bra. –Vi har dyktige og dedikerte mennesker i alle roller og et fantastisk anlegg, som også presterer når de blir sett i kortene. Det er jeg veldig stolt av, avslutter Lien.
Samarbeider med 147 bønder i Midt-Norge
De siste årene har Norsk Kylling signert leveringsavtaler med flere bønder, og samarbeider nå med 147 bønder i Midt-Norge. I august 2025 utvidet selskapet med to nye rugeeggprodusenter, og siden februar 2024 har selskapet tatt inn ni slaktekyllingprodusenter fra Nortura.
Kontakter
Hanne MarstrandKommunikasjonssjefNorsk Kylling AS
Tel:993 45 996hanne.marstrand@norsk-kylling.noBilder







Følg pressemeldinger fra Norsk Kylling
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Kylling på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Norsk Kylling
Norsk Kylling lanserer Kyllingsnadder – nye smakfulle kyllingfavoritter hos REMA 100011.9.2025 12:59:52 CEST | Pressemelding
Solvinge får nå en helt ny produktserie med kyllingsnadder. Serien består av smakfulle og lettlagde kyllingprodukter som passer perfekt når du vil ha noe godt og enkelt til middag, kos eller en rask hverdagsløsning.
Styrker matberedskapen - utvider med to nye rugeeggfjøs28.8.2025 14:25:57 CEST | Pressemelding
Norsk Kylling AS er i vekst og har signert to nye avtaler med bønder som skal starte opp med rugeeggproduksjon. Avtalene går til bønder i Snåsa og Verdal i Trøndelag og vil bidra til en vekst på ca. 2,3 millioner slaktekyllinger i året.
Tilbakekalling av SOLVINGE KYLLING SALATKJØTT 200g26.6.2025 20:44:58 CEST | Pressemelding
Norsk Kylling AS tilbakekaller Solvinge Kylling Salatkjøtt 200g med batchnummer ID 144277 og holdbarhetsdato 10.07.2025. Årsaken er mistanke om utilstrekkelig varmebehandling av det spiseklare produktet.
Har kuttet utslippene med 5,5 prosent på ett år24.6.2025 09:01:00 CEST | Pressemelding
Bedre dyrevelferd på rugeriet, større andel fornybar energi og mer effektivt produksjonsutstyr har bidratt til at Norsk Kylling AS har kuttet utslippene med 5,5 prosent i 2024.
Tre nye bønder får leveringsavtale med Norsk Kylling AS28.5.2025 11:58:00 CEST | Pressemelding
Gode vekstprognoser bidrar til at Norsk Kylling AS tar inn tre nye produsenter i Midt-Norge. Avtalene går til Nortura-produsenter som står uten leveringsavtale, og øker produksjonen til Norsk Kylling AS med 318 000 kyllinger i året.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom