Vinnere av NM i frukt og grønt dagligvare 2025
Under Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) sin fagdag i Bjørvika i dag, ble vinnerne av NM i frukt og grønt dagligvare 2025 kåret. Her er årets vinnere.

– NM i frukt og grønt dagligvare har i en årrekke motivert og engasjert hele bransjen til å satse mer på frukt og grønt. Dette er mennesker som virkelig brenner for faget – de inspirerer kundene til å spise mer frukt og grønt og gjør sunne valg enklere. Det er gledelig å se hvordan konkurransen fortsatt bidrar til utvikling, engasjement og stolthet – 18 år etter oppstarten, sier Iselin Bogstrand Sagen, prosjektleder for NM i frukt og grønt dagligvare.
Årets vinnere
Beste frukt- og grøntbutikk over 1000 m²:
1. Meny Røa
2. Coop Mega Meglergården
3. Obs Steinkjer
Beste frukt- og grøntbutikk under 999 m²:
1. Spar Odden
2. Coop Prix Steigen
3. Kiwi Damsgårdssundet
Øvrige plasseringer:
Beste frukt- og grøntkjede: KIWI
Beste frukt- og grøntbutikk, årets nykommer: Rema 1000 Bønes
Beste frukt- og grøntambassadør: Anita Pettersen, Coop Mega Meglergården
Beste frukt- og grøntambassadør, publikumsprisen: Maryon Sandmo, Extra Sandnes
Beste kjede på bruk av Nyt Norge-merket: SPAR / EUROSPAR
Beste butikk på økologisk frukt og grønt (ny kåring): Meny Tangen
Beste kjede på norsk økologisk frukt og grønt (ny kåring): Coop Prix
Vant nettbutikkprisen for første gang
Oda vant nettbutikkprisen for første gang. Etter at Meny har hatt seieren de fire foregående årene, kunne Oda endelig klatre til topps. Samuel Borg, Category and sourcing manager i Oda, er svært fornøyd med anerkjennelsen.
–Oda kan tilby den korteste veien fra bonde til bord, og nå kan vi også si at vi kan tilby de beste frukt og grønt-ptoduktene, og det til lave priser. Dette er vel også et endelig bevis på at man ikke må "ta på avokadoen i butikk" for å sikre at den er god. Vi skal fortsette det gode samarbeidet med våre fantastiske, lokale produsenter, starte nye samarbeid med utfordrere på leverandørsiden, og jobbe enda hardere for å tilby de beste varene til kundene.
Har engasjert 1905 kollegaer og kunder til å stemme
Med hele 1905 stemmer var Maryon Sandmo fra Extra Sandnes en suveren vinner av publikumsprisen. Hun er kjent for sitt smittende engasjement, sin fagkunnskap og en frukt- og grøntavdeling som virkelig inspirerer både kolleger og kunder.
– Dette var utrolig kjekt, tusen tusen takk til alle som har stemt på meg. Dette betyr enormt mye. Veldig takknemmelig.
Om NM i frukt og grønt dagligvare
Konkurransen arrangeres av Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) i samarbeid med dagligvareaktørene. Målet er å inspirere til økt satsing på frukt og grønt, løfte frem fagkunnskap og dele de gode eksemplene fra norsk dagligvare. Les mer om kriteriene her.
Nøkkelord
Kontakter
Iselin Bogstrand SagenErnæringsrådgiver
Tel:954 18 998iselin.sagen@frukt.noOm oss
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Nye forbrukstall på frukt og grønt: De som spiser lite syns de spiser nok23.10.2025 09:46:53 CEST | Pressemelding
På Opplysningskontoret for frukt og grønt sin fagdag i Bjørvika i dag ble resultatene fra forbruksundersøkelsen 5 a day Europe lagt frem. Tallene viser at nordmenn i snitt spiser 3,3 porsjoner frukt og grønt hver dag, samme nivå som i fjor, men de som spiser minst, ser fortsatt ikke behovet for å spise mer.
Gresskar - mer enn skumle lykter13.10.2025 08:08:54 CEST | Pressemelding
Halloween nærmer seg, og norske hjem fylles med skumle lykter av utskårne gresskar. Men mange glemmer at gresskar også er mat – full av næring og smak. Ernæringsrådgiver Iselin Bogstrand Sagen i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) oppfordrer til å bruke hele gresskaret.
Høstens store matdager feires: Fårikål, epler og poteter i fokus25.9.2025 07:00:00 CEST | Pressemelding
Høsten er en høytid for norsk matkultur. I løpet av én uke markeres fårikåldagen (25. sept.), epledagen (30. sept.) og potetdagen (1.okt.). Når butikkene bugner av norske råvarer, minner merkedagene oss på å feire både matkultur og selvforsyning, applauderer Torjus Lunder Bredvold, matfaglig rådgiver i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).
«5 om dagen»-barnehager gir barna mer frukt og grønt29.8.2025 08:11:36 CEST | Pressemelding
Ny undersøkelse fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) viser markant forbedring de siste ni årene.
Dårligere matpakker når barna blir eldre – grønt faller bort og lyst brød tar over20.8.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
En fersk undersøkelse fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) viser tydelige forskjeller i hva barn får med seg i matpakken – avhengig av alder. Mens barneskoleelever (5–12 år) i stor grad får med seg frukt, grønnsaker og grove brødvarer, blir matpakkene både enklere og mindre næringsrike når barna blir tenåringer.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom