Stiftelsen Norsk Mat

Ekte håndverk gir Spesialitet til Grilstad og TIND

Del

På åpningsdagen av Matstreif på Youngstorget i Oslo fikk Grilstad og TIND tildelt det offisielle kvalitetsmerket Spesialitet for sitt produkt vellagret Coppaskinke.

Tildeling av Spesialitet til Tind Vellagra Coppaskinke.
F.v. Anne Mette Johnsen, direktør i Stiftelsen Norsk Mat, Svein Andreassen, merkesjef i Tind og landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen. Stiftelsen Norsk Mat

– Spesialitet løfter fram det beste av norsk mat og drikke. Forbrukerne vet de får kvalitet og for produsentene betyr en tildeling mye, sa landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen da han delte ut hederen.

Merket gis til norske produkter som skiller seg ut med råvarer, smak og produksjonsmåte.

Statsråden trakk fram Coppaskinken som et eksempel til etterfølgelse:
– TIND vellagret Coppaskinke viser hvordan norske råvarer og tradisjoner kan foredles til unike matopplevelser. Denne prisen viser at vi har produsenter som satser på tid, håndverk og høye krav til kvalitet.

Spesialitet-merket gir både bønder og produsenter nye muligheter, og forbrukerne en trygghet for kvalitet og særpreg.

– Vi er svært stolte av coppaskinka vår. Det er et nydelig produkt for alle som er på jakt etter noe spesielt, sier Svein Andreassen, merkesjef i TIND.

Nøkkelord

Kontakter

Marit StrandFagsjef

Marit har ansvaret for merkeordningen Spesialitet. Hun har ansvaret for søknadsbehandling og godkjenningsprosessen sammen med fagjuryen.

Tel:+ 47 926 14 992marit.strand@norskmat.no

Om oss

Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter. 

Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.

Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye