Stiftelsen Norsk Mat

Det regnet Spesialitet over Juviksild på Bergen matfestival

Del

- Bak Juviksild står en familiebedrift med tre generasjoners erfaring og lidenskap for sild, sa landbruks- og matminster Nils Kristen Sandtrøen da han delte ut Spesialitet i regnet under Bergen matfestival. 

Juviksild mottok to Spesialitetsmerker under Bergen matfestival. Landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen stod for tildelingen. F.v. adm. dir. i Stiftelsen Norsk Mat Anne Mette Johnsen, landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen, Jon Ragnvald Sporsheim og Hanne-Cecilie Sporsheim.
Juviksild mottok to Spesialitetsmerker under Bergen matfestival. Landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen stod for tildelingen. F.v. adm. dir. i Stiftelsen Norsk Mat Anne Mette Johnsen, landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen, Jon Ragnvald Sporsheim og Hanne-Cecilie Sporsheim. Foto: Stiftelsen Norsk Mat.

Sild i særklasse fra Juviksild

Fra den lille plassen med de store smakene i Juvika på øya Gossen i Aukra kommune kommer to produkter som har imponert fagjuryen for Spesialitet: Spekesildfilet og Krydret Matjessildfilet.

- Silda fra Juviksild kombinerer tradisjon, kvalitet og godt håndverk – og viser hvordan lokal matproduksjon kan imponere og inspirere, sa landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen.

Bak produktene står familiebedriften Juviksild, med tre generasjoners erfaring og lidenskap for sild. Råvaren er norsk vårgytende sild, fanget på høsten når kvaliteten er på sitt beste. Silda saltmodnes, marineres og krydres før den fileteres for hånd til spiseklare fileter.

Gjenreiser silda til sin fordums status

- Vi vet at for å gjenreise silda til sin fordums status, må hver enkelt filet være av den ypperste kvalitet, slik at ethvert møte mellom forbruker og sild, blir et godt et, sier Jon Ragnvald Sporsheim. 

Fagjuryen beskriver produktene som "mild og delikat med et hint av krydder og sødme, perfekt konsistens – akkurat passe fast og mør, og med frisk duft av sjø og krydder".

Spesialitet

Spesialitet er merkeordningen som viser vei til det beste av lokalmat og -drikke i Norge. En uavhengig fagjury med høy mat- og drikkefaglig kompetanse bestemmer hvilke produkter som kommer gjennom nåløyet. 

Kontakter

Marit StrandFagsjef

Marit har ansvaret for merkeordningen Spesialitet. Hun har ansvaret for søknadsbehandling og godkjenningsprosessen sammen med fagjuryen.

Tel:+ 47 926 14 992marit.strand@norskmat.no

Bilder

Landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen deler ut Spesialitetsmerket til Hanne-Cecilie Sporsheim fra Juviksild.
Landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen deler ut Spesialitetsmerket til Hanne-Cecilie Sporsheim fra Juviksild.
Foto: Stiftelsen Norsk Mat
Last ned bilde

Om oss

Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter. 

Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.

Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye