Ny iPhone-funksjon gjør det langt vanskeligere for tyver å misbruke mobilen din
Med den nye funksjonen Stolen Device Protection fra Apple har det blitt betydelig tryggere å eie en iPhone. Tryg Forsikring anbefaler alle iPhone-brukere å aktivere funksjonen, som kan forhindre at den stjålne telefonen blir et digitalt mareritt.

— En stjålet mobiltelefon kan være inngangsporten til bankkontoen din, bildene dine, e-poster, og annen sensitiv informasjon. Apples nye sikkerhetstiltak er et stort skritt i riktig retning, sier Ole Irgens, pressesjef i Tryg. Han understreker at de vanligste forsikringene bare dekker tyveriet av selve telefonen, ikke økonomisk tap som følge av misbruk.
Svar på ny tyveritrend
I flere storbyer har det den siste tiden blitt rapportert om en ny type mobiltyveri: Tyven observerer at offeret taster inn PIN-koden eller bruker Face ID, og stjeler så telefonen like etterpå. Når telefonen allerede er låst opp, får tyven umiddelbar tilgang til apper, passord og banktjenester, og kan raskt endre Apple-ID og låse eieren ute for godt.
— Med Stolen Device Protection får eieren verdifull tid til å reagere, fordi funksjonen pålegger en forsinkelse og krever ekstra identifisering før tyven får tilgang til sensitive innstillinger eller kan endre passord. Det gjør det langt vanskeligere å misbruke telefonen, selv om den skulle være ulåst når den blir stjålet, sier Irgens videre.
Slik virker Stolen Device Protection
Stolen Device Protection gir økt sikkerhet dersom telefonen din blir stjålet – spesielt dersom tyven kjenner til telefonens PIN-kode. Følgende sikkerhetstiltak bli aktivisert:
- Kreves ansiktsgjenkjenning eller fingeravtrykk (Face ID eller Touch ID) for å gjøre endringer i innstillinger eller få tilgang til sensitive data.
- Forsinker sikkerhetskritiske endringer (som å endre Apple-ID-passord) med en venteperiode på én time, slik at eier får tid til å lokalisere og låse enheten via Finn iPhone-tjenesten.
- Begrenser tilgang til lagrede passord, Apple-konto og bankinformasjon med ekstra autentisering, selv om telefonen er ulåst.
- Gir brukeren mulighet til å kreve sikkerhetsforsinkelse uansett hvor telefonen befinner seg, også hjemme.
— Det er særlig viktig at brukere aktiverer funksjonen også når telefonen er i "kjente omgivelser". Mange tyverier skjer i hjemmet eller på arbeidsplassen, sier Irgens.
Android-brukere bør også ta grep
Foreløpig finnes det ingen tilsvarende samlet funksjon i Android som dekker alle aspektene ved Apples Stolen Device Protection. Likevel kan Android-brukere styrke sikkerheten med enkle grep:
- Bruk sterk skjermlås med lang PIN eller passord, ikke mønster.
- Aktiver Google Find My Device for sporing og fjernsletting.
- Sikre enkeltapper, som bank og meldinger, med egen PIN eller biometrisk innlogging.
- Beskytt dokumentbilder og sensitive filer med skylagring eller krypterte mapper, for eksempel Samsung Secure Folder.
- Sørg for tofaktor-autentisering på viktige kontoer.
— Mange tyver handler raskt dersom de får tak i en opplåst telefon. Derfor er det helt avgjørende at sikkerhetslagene aktiveres på forhånd – både for Android- og iPhone-brukere, understreker Irgens.
Trygs anbefalinger for en tryggere digital hverdag
I tillegg til å aktivere Stolen Device Protection (for iPhone) eller sikre telefonen manuelt (for Android), anbefaler Tryg følgende tiltak:
- Bruk sterkere passkoder – gjerne seks sifre eller alfanumeriske koder.
- Skjul eller slett bilder av pass, bankkort og andre dokumenter fra kamerarullen.
- Beskytt enkeltapper med PIN eller biometrisk innlogging, spesielt bank- og betalingsapper.
- Krev autentisering for å bruke lagrede passord og autofyll-funksjoner.
- Sørg for at sporingsfunksjon er aktivert og fungerer – enten det er Finn iPhone eller Find My Device.
Funksjonen er tilgjengelig fra og med iOS 17.3 og kan aktiveres i iPhone-innstillinger under Face ID og kode > Stolen Device Protection.
— Det tar bare noen minutter å aktivere, men kan spare deg for både tid, penger og store bekymringer. I en tid hvor stadig mer av livet vårt er digitalt, er dette et verktøy vi i Tryg sterkt anbefaler alle å ta i bruk, sier Ole Irgens.
Vedlagte bilder kan fritt benyttes av redaksjonelle medier.
Nøkkelord
Kontakter
Ole IrgensPressesjef
Tel:90094409ole.irgens@tryg.noBilder

Vi gjør det enklere å være trygg
For oss i Tryg handler forsikring om så mye mer enn premier og poliser. Det handler om engasjement. Om å bry seg. Om å ta ansvar i en verden som forandrer seg. Om å gjøre det enklere å være trygg. Det handler om å være en trygghetsskaper. Ikke bare i ordet. Men også i handling.
Følg pressemeldinger fra Tryg Forsikring
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Tryg Forsikring på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Tryg Forsikring
Ta vare på kjæledyret i sommervarmen8.7.2025 07:35:53 CEST | Pressemelding
Nå stiger temperaturen i Sør-Norge, og hetebølgen kan nærme seg 30 grader. Men for våre firbeinte venner kan varmen by på utfordringer. — Vi får jevnlig inn skademeldinger der høye temperaturer har medført problemer, sier Kari Beate Stenseth, sjef for dyreforsikringer i Tryg Forsikring.
Ikke la tyvene spolere bilferien6.7.2025 07:35:00 CEST | Pressemelding
De siste to årene har tyverier fra bil økt med nesten 30 prosent. Nå advarer Tryg Forsikring mot å la verdisaker ligge synlig i bilen – spesielt i sommerferien.
Kraftig økning: — Bilrutene ryker som aldri før5.7.2025 07:35:00 CEST | Pressemelding
Nye bransjetall for første kvartal viser en kraftig økning i antall glasskader blant norske bileiere med hele 25 prosent, sammenlignet med i fjor. — Vi har aldri hatt så mange glasskader i ett kvartal noen gang før, melder Tryg Forsikring.
Stjeler som ravner fra byggeplasser4.7.2025 07:15:00 CEST | Pressemelding
For flere bedriftseiere kan den første arbeidsdagen etter ferien by på en lite hyggelig overraskelse. I fjor registrerte Tryg Forsikring omtrent 150 saker knyttet til tyverier fra byggeplasser – en økning på nesten 20 prosent sammenlignet med 2023.
Rekordmange kjæledyr forsikret3.7.2025 07:15:00 CEST | Pressemelding
Ved utgangen av det første kvartalet i år var nesten 350.000 kjæledyr forsikret i Norge, viser tall fra Finans Norge. – Pilen går i riktig retning, men fortsatt er det bare rundt 30 prosent av norske hunder og katter som er forsikret, sier Kari Beate Stenseth, skadesjef for dyreforsikringer i Tryg Forsikring.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom