Michelin-stjerner 2025: Dansk gastronomi skinner sterkere enn noensinne

Del

Danmark bekreftet sin posisjon som en kulinarisk stormakt under utdelingen av Michelin-guide Nordens stjerner for 2025, som fant sted i vakre Anneberg Kulturpark i UNESCOs globale geopark Odsherred. Blant de fem nordiske landene var det dansk gastronomi som virkelig utmerket seg, med hele 6 av de 10 nyutnevnte ettstjerners restaurantene – noe som bringer det totale antallet Michelin-restauranter i Danmark opp i imponerende 37. Det er flest både når det gjelder antall restauranter og antall stjerner i hele Norden.

MICHELIN 2025: Danmark har nå hele 37 Michelinstjerner
MICHELIN 2025: Danmark har nå hele 37 Michelinstjerner

De nye stjernene ble delt ut til restauranter over hele landet – fra Alimentum i Aalborg i nord, til den skjulte perlen Pearl by Paul Proffitt i sørlandsbyen Kruså, samt flere nykommere i Danmarks kulinariske hovedstad, København. Blant annet fikk Texture ros for sin eksepsjonelle “duck fat brioche”, mens Sushi Anaba, nå nyåpnet i bydelen Nordhavn, imponerte med japansk presisjon og dansk sans for detaljer. Fra scenen uttalte kjøkkensjef Mads Battefeld: «Det handler om å jobbe med de beste råvarene og å løfte frem det enkle.»

Danmark beholdt også sine syv to-stjerners restauranter og er fortsatt det eneste nordiske landet med hele tre restauranter med tre stjerner: Jordnær, Noma og Geranium. På scenen reflekterte Geraniums Rasmus Kofoed: «Vi fikk våre tre stjerner for ni år siden. Teamet har vokst, og det er en del av utviklingen i Norden.»

Årets utdeling inneholdt også spesialpriser for service og bærekraft. Lykke Metzger fra to-stjerners Alchemist ble tildelt Serviceprisen, med juryens begrunnelse om restaurantens unike og eklektiske tilnærming til gjesteopplevelsen. To nye Grønne Stjerner – som gis for bærekraftig drift – gikk til Treetop i den designbevisste byen Vejle og Dragsholm Slot Gourmet i Odsherred. Da sistnevnte mottok prisen, sa kjøkkensjef Andreas Møller: «Det har alltid vært naturlig å følge naturen – men bærekraft handler også om de ansatte. Hvordan har de det?»

Blikket ble også rettet mot fremtiden da Michael Nørtoft fra Ti Trin Ned i Fredericia mottok prisen for Årets unge kokk – en bekreftelse på at Danmarks kulinariske arv videreføres til neste generasjon.

Til slutt markerte Danmark seg også sterkt i Bib Gourmand-kategorien, som hedrer mat av høy kvalitet til rimelige priser. Her sikret landet seg 7 av de 9 nordiske utmerkelsene – blant annet ET i Aarhus, Danmarks nest største by – og beviste dermed at enestående matopplevelser finnes over hele landet, i alle prisklasser.

-----------------------------------------

DANSKE MICHELIN-RESTAURANTER 

Restauranter med tre stjerner
Følgende restauranter har beholdt sine tre Michelin-stjerner:
Geranium
Jordnær
Noma

Restauranter med to stjerner
Ingen nye danske restauranter har fått to stjerner i år. Merk at Paz i Tórshavn ligger på Færøyene, som er et selvstyrt område.
Følgende restauranter i Danmark har to Michelin-stjerner:
AOC
Kadeau Copenhagen
Henne Kirkeby Kro
Alchemist
Kong Hans Kælder
Frederikshøj
Koan

Nye restauranter med én stjerne
Seks nye danske restauranter har fått én Michelin-stjerne. Disse er:
Pearl by Paul Proffitt
Udtryk
Parsley Salon
Alimentum
Texture
Sushi Anaba

Danmark har i tillegg 21 restauranter med 1- Michelinstjerne: Se dem her

Nøkkelord

Kontakter

Dokumenter

Følg pressemeldinger fra VisitDenmark Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra VisitDenmark Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra VisitDenmark Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye