Norsk Kylling

Tre nye bønder får leveringsavtale med Norsk Kylling AS

Del

Gode vekstprognoser bidrar til at Norsk Kylling AS tar inn tre nye produsenter i Midt-Norge. Avtalene går til Nortura-produsenter som står uten leveringsavtale, og øker produksjonen til Norsk Kylling AS med 318 000 kyllinger i året.

Stolt av overgangen til Norsk Kylling og ECC. Mari Solstad har odel på gården i Skaun og er allerede godt involvert i kyllingproduksjonen. Foto: Norsk Kylling
Stolt av overgangen til Norsk Kylling og ECC. Mari Solstad har odel på gården i Skaun og er allerede godt involvert i kyllingproduksjonen. Foto: Norsk Kylling

–Norsk Kylling satser i Midt-Norge, og vi er veldig glade for at prognosene våre tilsier at vi kan ta inn tre nye produsenter og opprettholde matproduksjon på flere gårder i Midt-Norge, sier Tor Inge Lien, direktør for produksjon og dyrevelferd i Norsk Kylling AS.  

Øker med 318 000 kyllinger i året

De tre nye produsentene holder til på Steinkjer, Melhus, og Skaun, og er alle berørt av Nortura sin beslutning om å legge ned kyllingproduksjon i Trøndelag. Disse avtalene kommer i tillegg til de fem leveringsavtalene Norsk Kylling inngikk i 2024, og samlet skal de tre nye bøndene levere 318 000 kyllinger i året til Norsk Kylling AS. 

–Dette er dyktige bønder som vi har god erfaring med fra tidligere samarbeid. Vi gleder oss til de blir en del av Norsk Kylling-laget i løpet av sommeren, forteller Lien.  

Overgangen til Norsk Kylling innebærer at alle bøndene oppgraderer produksjonen til ECC-standard. Dyrevelferdsstandarden European Chicken Commitment (ECC) innebærer kun bruk av kylling som vokser saktere, bedre plass i fjøs (30 kg/m2), krav om vindu eller dagslysespekter i fjøs, og leker og aktiviteter for kyllingene. I tillegg har Norsk Kylling en årlig revisjon av arbeidet med tredjepartskontroll. 

Stabil vekst 

Norsk Kylling AS har de siste årene hatt en stabil vekst, og utviklingen i 2025 viser at enda flere velger kylling fra den REMA 1000-eide bedriften på Orkanger. I januar startet Norsk Kylling med halalproduksjon, og hittil i år har mer enn 450 REMA 1000-butikker i landet tatt inn denne adskilte produksjonen i sitt sortiment. 

–Halal har uten tvil gitt oss en god start på 2025. Etterspørselen etter halalproduktene har vært større enn vi har klart å levere. Med tre nye bønder på laget, vil vi både kunne øke denne delen av produksjonen og levere enda mer av Solvingeproduksjonen vår til REMA 1000, forteller Lien.

Gir muligheter for bønder som vil starte med rugeegg

Veksten til Norsk Kylling AS gir også behov for flere bønder som vil drive med rugeeggproduksjon. Selskapet jobber med å få på plass to til tre nye rugeeggprodusenter. Lien forteller at konsesjonsreglene ikke tillater mer enn 7500 høner per produsent, og at det ikke er mulig å kombinere produksjon av rugeegg med slaktekylling. Det fører til at selskapet må rekruttere nye bønder til å starte opp.

Norsk Kylling AS håper myndighetene vil se på en justering av konsesjonsgrensen.  –Ved å øke konsesjonsgrensen for rugegg, slik de gjorde for slaktekylling i 2015, kan bøndene bygge større fjøs uten at det går utover dyrevelferden. Det å drive med rugeegg er en heltidsjobb, og når bygge- og rentekostnadene er vedvarende høye, må vi se på slike nødvendige tiltak.

–Dette er også viktig for matberedskapen og selvforsyningsgraden i Norge, sier Lien. 

Får de første kyllingene i sommer
De tre nye produsentene får de første kyllingene nå i sommer. Alle har grønne energiløsninger i fjøs, og vil totalt øke produksjonen til Norsk Kylling med 318 000 kyllinger i året.

Disse har signert nye leveringsavtale med Norsk Kylling:

  • Trine Rennan. Hun har 1150 m2 fjøs på Beitstad, og får sitt første innsett med kyllinger i midten av juli 2025. Fjøset til Rennan har plass til 13 700 kyllinger per innsett, og vil totalt produsere 90 000 kyllinger i året. Hun har grønne energiløsninger i fjøs, med flisfyringsanlegg energiløsninger i fjøs. 
  • Arnt Ove Løvås. Han har 1000 m2 fjøs på Melhus, og får sitt første innsett med kyllinger i slutten av juli 2025. Fjøset til Løvås har plass til 12 000 kyllinger per innsett, og vil totalt produsere 78 000 kyllinger i året. Han har grønne energiløsninger i fjøs, med flisfyringsanlegg 
  • Per Ivar Solstad. Han har 1900 m2 fjøs i Skaun kommune, og får sitt første innsett med kyllinger i begynnelsen av august 2025. Fjøset til Solstad har plass til 22 800 kyllinger per innsett, og vil totalt produsere 150 000 kyllinger i året. Han har grønne energiløsninger i fjøs, med flisfyringsanlegg 

Kontakter

Bilder

Stolt av overgangen til Norsk Kylling og ECC. Mari Solstad har odel på gården i Skaun og er allerede godt involvert i kyllingproduksjonen. Foto: Norsk Kylling
Stolt av overgangen til Norsk Kylling og ECC. Mari Solstad har odel på gården i Skaun og er allerede godt involvert i kyllingproduksjonen. Foto: Norsk Kylling
Last ned bilde
Per Ivar Solstad (t.h.) vil totalt produsere 150 000 kyllinger i året for Norsk Kylling. Han har grønne energiløsninger i fjøs, med blant annet flisfyringsanlegg. Tor Inge Lien, direktør for produksjon og dyrevelferd i Norsk Kylling (t.v.). Foto: Norsk Kylling
Per Ivar Solstad (t.h.) vil totalt produsere 150 000 kyllinger i året for Norsk Kylling. Han har grønne energiløsninger i fjøs, med blant annet flisfyringsanlegg. Tor Inge Lien, direktør for produksjon og dyrevelferd i Norsk Kylling (t.v.). Foto: Norsk Kylling
Last ned bilde
–Dette er fremtiden for norsk kyllingproduksjon. Direktør for produksjon og dyrevelferd er glad for at Norsk Kylling kan bidra til å oppretteholde produksjonen på flere gårder i Trøndelag. Her på besøk hos familen Solstad i Skaun kommune. F.v. Mari Solstad, Ella Solstad Stegavik, Per Ivar Solstad, Tanja Stamnsve, og Tor Inge Lien.
–Dette er fremtiden for norsk kyllingproduksjon. Direktør for produksjon og dyrevelferd er glad for at Norsk Kylling kan bidra til å oppretteholde produksjonen på flere gårder i Trøndelag. Her på besøk hos familen Solstad i Skaun kommune. F.v. Mari Solstad, Ella Solstad Stegavik, Per Ivar Solstad, Tanja Stamnsve, og Tor Inge Lien.
Last ned bilde
Veldig glad for avtalen med Norsk Kylling. Arnt Ove og Solrun Løvås på Øysand gleder seg til å komme i gang med ECC-standard. Foto: Norsk Kylling
Veldig glad for avtalen med Norsk Kylling. Arnt Ove og Solrun Løvås på Øysand gleder seg til å komme i gang med ECC-standard. Foto: Norsk Kylling
Last ned bilde
Trine Rennan og Fredrik Øksnes tok over driften i januar i år, og ser frem til samarbeidet med Norsk Kylling. Her sammen med Tor Inge Lien, direktør for produksjon og dyrevelferd. Foto: Norsk Kylling
Trine Rennan og Fredrik Øksnes tok over driften i januar i år, og ser frem til samarbeidet med Norsk Kylling. Her sammen med Tor Inge Lien, direktør for produksjon og dyrevelferd. Foto: Norsk Kylling
Last ned bilde
Trine Rennan og Fredrik Øksnes på Beitstad skal produsere 90 000 kyllinger for Norsk Kylling i året. Foto: Norsk Kylling
Trine Rennan og Fredrik Øksnes på Beitstad skal produsere 90 000 kyllinger for Norsk Kylling i året. Foto: Norsk Kylling
Last ned bilde

Følg pressemeldinger fra Norsk Kylling

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Kylling på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norsk Kylling

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye