Kristiania ledende på digital og fleksibel utdanning
Tilstandsrapporten for høyere utdanning 2025 viser at Kristiania er en ledende aktør innen digital og fleksibel utdanning, med over 40 prosent av alle nettbaserte studenter i Norge.

Rapporten lages hvert år av Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse (HK-dir) og tegner et øyeblikksbilde av tilstanden i høyere utdanning.
Kristiania er den største aktøren innen nettstudier med en markedsandel på over 40 prosent. I tillegg er 23 prosent av våre gradsstudenter tatt opp på fleksible program. Det viser behovet for studier der studenten i større grad kan disponere tiden selv og studere når det passer dem.
– Vi er stolte av å tilby utdanningsløsninger som gir studentene frihet til å lære på sine egne premisser, sier Trine J. Meza, rektor ved Høyskolen Kristiania.
Kristiania har som mål å utvikle seg til en ledende aktør innen fleksible utdanningsløsninger i Norge. Institusjonen prioriterer tiltak som møter endrede behov i utdanningssektoren, der fleksibilitet og digitale tilbud vurderes som sentrale elementer.
– Vår satsing på digitalisering og fleksibilitet er en respons på de skiftende behovene i samfunnet, og vi vil fortsette å jobbe for et best mulig studietilbud for alle studenten våre, uansett hvor eller når de velger å studere, sier Meza videre.
Kontakter
Guro Aardal HagenKommunikasjonssjef
Tel:952 05 503GuroAardal.Hagen@kristiania.noOlav Haraldsen RoenPressekontakt
Tel:95129956olavharaldsen.roen@kristiania.noHøyskolen Kristiania
Høyskolen Kristiania er en ideell stiftelse som har demokratisert utdanningen i hele Norge siden 1914, i starten som brevskolen NKS.
Vi tilbyr utdanning av høy kvalitet til hele Norge, og våre studenter er blant dem med høyest gjennomføringsgrad i sektoren. Kristiania har cirka 17.000 studenter i Oslo, Bergen og vi er en av de største på nett.
Kristiania har ambisjoner om å bli universitet fordi universitetstittel driver frem institusjonenes utvikling i en sektor som stadig blir mer internasjonal og konkurranseutsatt. Kristiania skal bli universitet - til studentenes, arbeidslivets og Norges beste.

Følg pressemeldinger fra Høyskolen Kristiania
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Høyskolen Kristiania på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Høyskolen Kristiania
Ny studie: Konspirasjonsteorier truer folkehelsa15.5.2025 10:51:12 CEST | Pressemelding
En ny omfattende studie viser hvordan helserelaterte konspirasjonsteorier undergraver tilliten til helsevesenet og rammer marginaliserte grupper.
Kristiania beklager30.4.2025 11:45:25 CEST | Pressemelding
Kristiania er opptatt av at alle studenter skal behandles likt, og få svar innen rimelig tid. Vi beklager at dette ikke ble etterlevd i forbindelse med en sak knyttet til en eksamensoppgave i 2024. I NRK 29. april, kom det frem at en student ved Kristiania fikk stryk på sin eksamensbesvarelse fordi sensor ikke kunne åpne filen med innleveringen. Hun fikk dessverre ikke tilstrekkelig svar innen rimelig tid, da hun kontaktet studieadministrasjonen om dette. - Vi er fryktelig lei oss for at vi ikke har tatt tak i dette tidligere. Denne situasjonen burde vært unngått. Vi er i dialog med studenten for å løse saken, sier studiedirektør Marianne Østbye ved Høyskolen Kristiania. - Nå går vi gjennom våre rutiner for at dette ikke skal skje igjen. Vi vil også sørge for å informere bedre, slik at det blir enklere for studentene våre å levere besvarelser riktig, sier Østbye.
Flere søker seg til masterstudier på Kristiania28.4.2025 10:57:24 CEST | Pressemelding
Søkertallene til Kristianias masterprogrammer er opp 28 prosent i forhold til i fjor.
Ny forskning: Du sprer reklame uten å vite det10.4.2025 09:42:17 CEST | Pressemelding
Hva skjer når du trykker «liker» på en video eller deler noe i sosiale medier? Du bidrar til å spre reklame – ofte uten å vite det selv. Det viser ny forskning om hvordan sosiale medier påvirker oss.
Et etterlengtet løft for høyere yrkesfaglig utdanning14.3.2025 16:23:36 CET | Pressemelding
Fagskolemeldingen 2025: Åpning for fagskoleutdanninger på nivå 6 og 7 i Nasjonalt kvalifikasjonsrammeverk, økt autonomi og ytterligere økning av kapasitet og finansiering. Fagskolenes viktige rolle i dagens samfunn understrekes og underbygges.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom