Ny administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat
Anne Mette Johnsen er ansatt som ny administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat. Etter en grundig rekrutteringsprosess med mange kvalifiserte søkere, tiltrer hun stillingen med umiddelbar virkning.

"Styret var enstemmig i sitt valg. Vår nye administrerende direktør har solid ledererfaring og nyter høy tillit hos de ansatte og våre mange interessenter. Hun har bred ledererfaring fra både privat og offentlig sektor. Hun forstår stiftelsens viktige samfunnsoppdrag og har tydelige ambisjoner for hvordan Stiftelsen kan styrke sin rolle i hele verdikjeden. Jeg er sikker på at Stiftelsen Norsk Mat er i de beste hender for videre utvikling og vekst", sier styreleder Håkon Mageli.
Stillingen ble utlyst i februar med søknadsfrist 16. mars. Et samlet ansettelsesutvalg innstilte Anne Mette Johnsen som ny direktør, i sterk konkurranse med to eksterne kandidater.
"Jeg er både stolt, glad og ydmyk over å få tillit til å lede Stiftelsen Norsk Mat videre. Jeg jobber sammen med en særdeles dyktig gjeng som gir meg både motivasjon og energi i hverdagen, det skal jeg gjøre mitt for å ta med videre. Stiftelsens store styrke er at vi har et styre som representerer hele verdikjeden – fra bonden til dagligvarehandelen. Det er unikt, og gjør oss til et godt verktøy for å styrke norsk mat- og drikke sin posisjon i Norge", sier Anne Mette Johnsen.
Habberstad har bistått styret i rekrutteringsprosessen. Totalt kom det inn 31 søknader med bred og variert bakgrunn. Åtte kandidater ble vurdert som meget godt kvalifiserte og ble invitert til innledende intervjurunde med Habberstad. Deretter gikk fem videre til intervju med ansettelsesutvalget, og til slutt ble tre kandidater invitert til avsluttende runde.
"Jeg har klare ambisjoner for hvordan vi sammen skal utvikle stiftelsen videre og styrke rollen vi har i å bygge tillit til norsk mat og drikke. I en tid hvor det å velge norsk både er viktig og riktig, ser jeg fram til å jobbe tett med styret, ansatte og samarbeidspartnere i årene som kommer", avslutter Johnsen.
For mer informasjon - kontakt:
Håkon Mageli, styreleder Stiftelsen Norsk Mat, mobil: 928 45 828
CV - Anne Mette Johnsen (f. 1965)
Nøkkelkvalifikasjoner
- Bred ledererfaring innen kommunikasjon, marked og organisasjonsutvikling
- Spisskompetanse på strategisk kommunikasjon i landbruks- og matsektoren
- Lang erfaring fra både offentlig og privat sektor
Nåværende stilling
Ansatt i Stiftelsen Norsk Mat siden 2012, med følgende roller:
- Kommunikasjonssjef
- Avdelingsleder
- Konstituert administrerende direktør
Tidligere erfaring
- Markeds- og kommunikasjonssjef i Animalia
- Seniorrådgiver i Landbruks- og matdepartementet
Utdanning
- Cand.polit. i medievitenskap, Universitetet i Oslo
Videreutdanning
- Consulting, nyskaping og innovasjon, Handelshøyskolen BI
- Hovedprogrammet i ledelse og organisasjonsutvikling, Nordnorsk Lederutvikling (NNL)
Bilder

Om oss
Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter.
Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.
Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Garnvik Røkeri hedret med Spesialitet-merket for fjerde gang31.3.2025 12:31:33 CEST | Pressemelding
Under åpningen av Norway Seafood Festival 2025 i Trondheim ble Garnvik Røkeri tildelt Spesialitet – merket for lokalmat i særklasse – for sitt produkt «Røkt ørret».
To produkter tildelt Spesialitet-merket på UMAMI18.3.2025 15:12:28 CET | Pressemelding
Geitramseddik fra Brokkestøylen og Havsnø Røkt Flaksalt fikk tildelt Spesialitet under åpningsdagen på UMAMI-messen. «Begge disse produktene er i særklasse i sin kategori og har derfor fortjent å få tildelt Spesialitet», sa landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen under tildelingen.
Kvitsøylam får eksklusiv status - tildelt beskyttet geografisk betegnelse17.3.2025 12:00:00 CET | Pressemelding
- Dette er en anerkjennelse av den høye kvaliteten og den lange, rike tradisjonen for sauedrift på Kvitsøy, sier Bent Høie, statsforvalter i Rogaland.
Kvalitet i hver dråpe: Spesialitetsmerket til 4 lokale drikkeprodusenter13.3.2025 09:15:00 CET | Pressemelding
- Osterevolusjon har blitt et begrep her til lands, men du verden: Nå snakker vi om en norsk drikke-revolusjon også! De fire produsentene som tildeles Spesialitetsmerket får råvarene til å skinne, sier fagsjef Spesialitet i Stiftelsen Norsk Mat Marit Strand.
Beiarmat og Kyvik Sild hedret med Spesialitet19.1.2025 20:18:00 CET | Pressemelding
Tildelingen av Spesialitet-merket til fire nye norske produkter fant sted ved åpningen av Norges stand på Internasjonale Grüne Woche i Berlin den 17. januar 2025.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom