Ny administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat
Anne Mette Johnsen er ansatt som ny administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat. Etter en grundig rekrutteringsprosess med mange kvalifiserte søkere, tiltrer hun stillingen med umiddelbar virkning.

"Styret var enstemmig i sitt valg. Vår nye administrerende direktør har solid ledererfaring og nyter høy tillit hos de ansatte og våre mange interessenter. Hun har bred ledererfaring fra både privat og offentlig sektor. Hun forstår stiftelsens viktige samfunnsoppdrag og har tydelige ambisjoner for hvordan Stiftelsen kan styrke sin rolle i hele verdikjeden. Jeg er sikker på at Stiftelsen Norsk Mat er i de beste hender for videre utvikling og vekst", sier styreleder Håkon Mageli.
Stillingen ble utlyst i februar med søknadsfrist 16. mars. Et samlet ansettelsesutvalg innstilte Anne Mette Johnsen som ny direktør, i sterk konkurranse med to eksterne kandidater.
"Jeg er både stolt, glad og ydmyk over å få tillit til å lede Stiftelsen Norsk Mat videre. Jeg jobber sammen med en særdeles dyktig gjeng som gir meg både motivasjon og energi i hverdagen, det skal jeg gjøre mitt for å ta med videre. Stiftelsens store styrke er at vi har et styre som representerer hele verdikjeden – fra bonden til dagligvarehandelen. Det er unikt, og gjør oss til et godt verktøy for å styrke norsk mat- og drikke sin posisjon i Norge", sier Anne Mette Johnsen.
Habberstad har bistått styret i rekrutteringsprosessen. Totalt kom det inn 31 søknader med bred og variert bakgrunn. Åtte kandidater ble vurdert som meget godt kvalifiserte og ble invitert til innledende intervjurunde med Habberstad. Deretter gikk fem videre til intervju med ansettelsesutvalget, og til slutt ble tre kandidater invitert til avsluttende runde.
"Jeg har klare ambisjoner for hvordan vi sammen skal utvikle stiftelsen videre og styrke rollen vi har i å bygge tillit til norsk mat og drikke. I en tid hvor det å velge norsk både er viktig og riktig, ser jeg fram til å jobbe tett med styret, ansatte og samarbeidspartnere i årene som kommer", avslutter Johnsen.
For mer informasjon - kontakt:
Håkon Mageli, styreleder Stiftelsen Norsk Mat, mobil: 928 45 828
CV - Anne Mette Johnsen (f. 1965)
Nøkkelkvalifikasjoner
- Bred ledererfaring innen kommunikasjon, marked og organisasjonsutvikling
- Spisskompetanse på strategisk kommunikasjon i landbruks- og matsektoren
- Lang erfaring fra både offentlig og privat sektor
Nåværende stilling
Ansatt i Stiftelsen Norsk Mat siden 2012, med følgende roller:
- Kommunikasjonssjef
- Avdelingsleder
- Konstituert administrerende direktør
Tidligere erfaring
- Markeds- og kommunikasjonssjef i Animalia
- Seniorrådgiver i Landbruks- og matdepartementet
Utdanning
- Cand.polit. i medievitenskap, Universitetet i Oslo
Videreutdanning
- Consulting, nyskaping og innovasjon, Handelshøyskolen BI
- Hovedprogrammet i ledelse og organisasjonsutvikling, Nordnorsk Lederutvikling (NNL)
Bilder

Om oss
Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter.
Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.
Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Det regnet Spesialitet over Juviksild på Bergen matfestival7.9.2025 10:00:00 CEST | Pressemelding
- Bak Juviksild står en familiebedrift med tre generasjoners erfaring og lidenskap for sild, sa landbruks- og matminster Nils Kristen Sandtrøen da han delte ut Spesialitet i regnet under Bergen matfestival.
Flytende kulturarv fra Skarbø Gard fikk Spesialitet7.9.2025 10:00:00 CEST | Pressemelding
– Hos Skarbø Gard blir eplene foredlet til flytende kulturarv, sa landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen under åpningen av Bergen Matfestival.
Smak av Finnskogen: Ebbas Matgleder hedret for Svedjerugkjeks1.9.2025 11:28:58 CEST | Pressemelding
På Smaka på Finnskogen lørdag 30. august ble Svedjerugkjeks fra Ebbas Matgleder tildelt Spesialitet – merkeordningen som viser vei til det beste av norsk lokalmat og -drikke.
Stor motivasjon og anerkjennelse!15.8.2025 09:12:19 CEST | Pressemelding
Under Arendalsuka fikk Reinhartsen AS overrakt kvalitetsmerket Spesialitet for sin røkte ørret. Tildelingen fant sted på Fora Matregion Agder sitt arrangement med kokkeshow, bransjefolk og matentusiaster til stede.
Gangstad Gårdysteri med to nye Spesialiteter!1.8.2025 14:59:46 CEST | Pressemelding
Under åpningen av Trøndersk Matfestival delte landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen ut Spesialitet ikke bare et - men til to produkter - fra Gangstad Gårdsysteri: Solbær Yoghurtis og sorbéen Bringebærnytelse.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom