Opplysningskontoret for frukt og grønt

Bålforbud i påsken? Dette kan du lage på tur uten å bryte reglene

Del

Hyttekos og uteliv hører påsken til for mange, men i år faller påsken så sent at det ikke er lov å tenne bål hvor som helst. Husk at det fra 15. april er generelt bålforbud i hele landet, men det betyr ikke at du må droppe turmat og gode smaker i friluft- tvert imot, oppfordrer matfaglig rådgiver Torjus Bredvold Lunder fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).

Det finnes mye godt man kan tilberede på bålpanne
Det finnes mye godt man kan tilberede på bålpanne

– Mange tenker at bål og grilling er en forutsetning for å spise godt ute, men det stemmer ikke. Du trenger ikke ild for å få en fantastisk matopplevelse i naturen. Mange av de beste rettene kan man lage på forhånd – og mat smaker generelt uansett bedre ute, sier han. 

Har du tilgang på bålpanne på egen eiendom, og værforholdene tillater det, kan dere lage mye god mat ute – men alltid med slokkemidler i nærheten og i tråd med lokale regler. Disse oppskriftene er perfekt i bålpanne: 

Matglede og trygghet hånd i hånd 

Bredvold oppfordrer alle som skal ut i naturen i påsken til å legge inn litt matforberedelse før man legger ut på tur. Mat som holder seg godt uten kjøling og som ikke krever varmebehandling, er perfekt til turbruk – og grønnsaker, frukt og bær spiller hovedrollen i mange slike retter. 

– Å spise ute er en del av påskekosen. Lag mat som er enkel å pakke med, lett å spise, og full av smak. Og husk – en god appelsin på fjellet slår det meste.  

Rettene under er enkle å lage på forhånd og passer perfekt til tur. Maten forberedes hjemme, så du slipper å tenke på matlaging når du først har slått deg ned i sola – enten du er i skogen, på fjellet eller ved vannet. 

Wraps og lefser  

Tunfisk  og kyllingsalat

Lag en deilig suppe og ha over på termos 

Matmuffins med grønnsaker og ost eller grove mufffins

Gulrotvafler eller grove pannekaker pakket i matpapir 

Appelsiner og grønnsaksstaver – perfekt som snacks etter skituren 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Hell suppe på termos så har du god lunsj på tur
Hell suppe på termos så har du god lunsj på tur
Last ned bilde
Denne suppen er perfekt når du har dårlig tid eller når du trenger noe varmt på tur-termosen. Den er også fin å lage over bålpanne.
Denne suppen er perfekt når du har dårlig tid eller når du trenger noe varmt på tur-termosen. Den er også fin å lage over bålpanne.
Last ned bilde
Fiskepakke-enkel og god mat på bålpanna
Fiskepakke-enkel og god mat på bålpanna
Last ned bilde

Om oss

Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.

Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.  

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye