Griller nordmenn tidligere enn før?
Ferske tall fra REMA 1000s grillundersøkelse viser at nordmenn er tidligere ute enn før med å finne frem grillen. Hele 3 av 10 sier de vanligvis starter grillsesongen i april – og med en sen påske i år, ligger alt til rette for at grill og påske går hånd i hånd.

– Vi ser en tydelig trend: nordmenn vil i gang med grillingen så fort solen titter frem, og i år er det ekstra mange som starter allerede i påsken. Det merker vi på etterspørselen i butikk – og vi er godt rigget for å levere, sier Pia Mellbye, salgs- og markedsdirektør i REMA 1000.
Her starter grillen tidligst:
Undersøkelsen avslører også tydelige regionale forskjeller. Disse landsdelene er aller først ute:
-
Midt-Norge er blant de ivrigste: 38 % sier de vanligvis starter grillsesongen allerede i april. Kjøttstykker og pølser står sterkt, og mange sier de griller spontant når været tillater det.
-
På Sørlandet griller flest ukentlig i sommerhalvåret – hele 54 %.
-
I Nord-Norge starter sesongen litt senere, men for de ivrigste varer grillgleden året rundt: 6 % sier de griller hele året.
– Grillkulturen er levende over hele landet, men det er fascinerende å se hvordan grillvanene varierer. Det viktigste er at vi er klarer og tilby kundene det de ønsker seg, men også overraske med nye spennende smaker som kanskje kan bli den nye grill klassikerne etter hvert, sier Mellbye.
Fakta fra grillundersøkelsen:
-
30 % av befolkningen sier de vanligvis starter grillsesongen i april
-
I Midt-Norge gjelder det 38 % – høyest av alle landsdeler
-
54 % på Sørlandet griller minst én gang i uka i sommerhalvåret
-
6 % i Nord-Norge sier de griller hele året
-
Grillspyd, ferdigmarinert kjøtt og pølser er de mest populære hverdagsvalgene
-
Mange griller spontant – vær betyr mer enn ukedag for de fleste
Undersøkelsen er gjennomført av YouGov for REMA 1000 våren 2025, med over 1000 respondenter nasjonalt
Nøkkelord
Kontakter
Pressekontakt
Tel:80031015presse@rema.noBilder


Om oss
I REMA 1000 skal du finne varer av høy kvalitet til den laveste prisen. Samtidig er det viktig for oss at du kan ta med deg varene hjem med god samvittighet. Når vi lager, frakter og selger varer, er vi opptatt av hvordan det påvirker kloden og menneskene rundt oss. Her kan du lese mer om vårt arbeid innen samfunnsansvar og bærekraft: https://www.rema.no/ansvar-i-rema-1000/
Følg pressemeldinger fra REMA 1000
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra REMA 1000 på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra REMA 1000
Laks og kylling på middagstoppen31.10.2025 11:30:59 CET | Pressemelding
Norske middagsbord preges av fisk, kylling og smakfulle valg i 2025. Ifølge REMA 1000s ferske middagsinnsikt, som analyserer hvilke middager kundene har valgt hittil i år, er det laks med Sandefjordsmør som troner øverst på listen over familiemiddager.
De mest populære julevarene16.10.2025 14:36:52 CEST | Pressemelding
Julen nærmer seg, og mange kunder har allerede begynt å glede seg. Hos REMA 1000 merkes det at forventningene bygger seg opp, og salgsinnsikt fra julen 2024 gir et tydelig bilde av hva nordmenn flest setter pris på når julehandelen starter for alvor om noen uker.
REMA 1000: «Det enkle er ofte bra nok»9.10.2025 11:13:36 CEST | Pressemelding
I anledning Verdensdagen for psykisk helse erstatter REMA 1000 sine vanlige kampanjer med ett enkelt budskap: «Det enkle er ofte bra nok». – I en tid hvor mange opplever både press og uro trenger folk å høre at det enkle ofte er bra nok, sier Pia Mellbye, direktør for salg og marked i REMA 1000.
REMA 1000 lanserer kjøttdeig med grønnsaker25.9.2025 13:38:16 CEST | Pressemelding
Blant høstens nyheter fra REMA 1000 er en ny type kjøttdeig hvor halvparten av kjøttet er byttet ut med norske grønnsaker. Kjøttdeig med grønnsaker har allerede etablert seg som et populært alternativ i vårt naboland Danmark. Nå står Norge for tur.
Nå er nordmenn klare for fårikål-fest23.9.2025 13:33:25 CEST | Pressemelding
Denne uken markeres høstens store fårikål-fest i de tusen hjem, og hos REMA 1000 er det ingen tvil: I uke 39 selges mest lam og hodekål i hele året, kun slått av juleukene.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom