Mange utdanninger for flere enn politiansatte
Politihøgskolen (PHS) har en rikholdig meny for Etter- og videreutdanninger rettet inn mot ansatte i politiet. Men over 55 utdanninger er åpne for flere, i første rekke samarbeidende etater og virksomheter.

Politihøgskolen (PHS) har en rikholdig meny for Etter- og videreutdanninger, primært rettet inn mot ansatte i politiet. Men over 55 utdanninger er åpne for flere enn politiansatte, i første rekke samarbeidende etater og virksomheter.
Forsvaret, Helse, Brann- og redningsetaten, Toll, Skatt, Kriminalomsorgen, NAV, Arbeidstilsynet og Fiskeridirektoratet – dette er eksempler på svært relevante samarbeidsaktører
Nå har også høgskolen fått et oppdrag fra Justis- og beredskapsdepartementet om å utrede en ettårig utdanning innen etterforskning for andre enn ansatte i politietaten.
Dag Sveaas er Instituttleder for etterforskning og påtale ved PHS.
-Det er et viktig mål for høgskolen å være relevant og nyttig for politietaten. Vi har i tillegg flere åpne utdanninger som øker kompetansen og styrker den helhetlige innsatsen mot kriminalitet i samfunnet.
Områder som har vært mye i fokus de siste årene er økonomisk kriminalitet og beredskap.
Inger A. E. Coll er seksjonsleder for Profittmotivert kriminalitet ved PHS.
-Innsats mot økonomisk kriminalitet styrkes vesentlig når flere etater sammen jakter på utbytte fra kriminell virksomhet, pengene er selve driveren i svært mye av kriminaliteten i Norge og internasjonalt. Vi har tverretatlig utdanning på dette, hvor mer enn 200 har gjennomført de siste årene. Også vår utdanning om inndragning og pengespor er åpen for flere enn politiet, og her har 1800 gjennomført siden starten i 2021. Ytterligere 500 forventes å ta studiet i år.
Anne Margrete Alværn er fagansvarlig for studiet Felles krisekommunikasjon ved høgskolen.
-Samvirke er det fjerde beredskapsprinsippet som ble innført etter 22.juli, og PHS etablerte i 2022 tre utdanninger innen samvirke: En instruktørutdanning, samvirkeledelse og krisekommunikasjon. Ansatte i nød- og beredskapsetatene møtes til felles utdanninger, som igjen gir effekt i den praktiske håndteringen av reelle hendelser.
Kontakter
Pressevakt
488 87 934
(Åpen hverdager kl. 09 - 15) - ikke SMS
Om oss
Politihøgskolen er den sentrale utdanningsinstitusjonen for politi- og lensmannsetaten, med eit eige styre som øvste organ. Politihøgskolen har til oppgåve å gi grunnutdanning for teneste i politi- og lensmannsetaten og etter- og vidareutdanning til dei tilsette i etaten. Politihøgskolen driv forskings- og utviklingsarbeid og fagleg formidling innanfor fagområda sine. Politihøgskolen har fire studiestader: Oslo, Bodø, Kongsvinger og Stavern.
Følg pressemeldinger fra Politihøgskolen
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Politihøgskolen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Politihøgskolen
Slik var søkertallene fra hele landet10.3.2025 14:48:48 CET | Pressemelding
3 020 personer har søkt opptak til politiutdanningen innen fristen 1. mars. Det er en fremgang på 136 søkere (+ 5 %) sammenlignet med 2024. Av de 3 020 søkerne har 2 214 søkt politiutdanning som sitt høyest prioriterte studieønske. Søkerinteressen til pilotprosjektet med samlingsbasert politiutdanning i Alta var markant.
Flere søkere til politiutdanningen5.3.2025 15:03:52 CET | Pressemelding
Etter søknadsfristen 1. mars, har Politihøgskolen fått 3020 søkere til 524 studieplasser. Det er en oppgang på fem prosent fra i fjor. Nytt studietilbud i Alta har fått 256 søkere.
Husk søknadsfristen til politiutdanning 1. mars25.2.2025 09:05:21 CET | Pressemelding
Søknadsfristen til Bachelor – Politiutdanning skiller seg fra de fleste andre studietilbud innen høyere utdanning. Politiutdanningen har en mer omfattende søkeprosess, derfor har Politihøgskolen også en tidligere søknadsfrist enn de andre høyere utdanningene: 1. mars.
Politistudentene er landets aller mest fornøyde10.2.2025 17:03:02 CET | Pressemelding
Bachelorstudentene ved Politihøgskolen er landets mest fornøyde studenter. Dette kommer frem i Studiebarometeret, som kartlegger tilfredshet innen all høyere utdanning i Norge.
Forskningstimen åpen for media31.1.2025 13:15:45 CET | Pressemelding
Som en viktig leverandør av forskningsbasert kunnskap til politiet og justissektoren, starter Politihøgskolen opp med foredragsserien Forskningstimen. Arrangementet er et nytt initiativ, og er også åpent for media.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom