Power

Ekspert advarer: - Styr unna vaffeltabbene

Del

Norge er på vaffeltoppen i Norden, men nordmenn gjør likevel mange feil når de tradisjonsrike hjertene skal tilberedes. Noen av tabbene kan være helseskadelige.

Sjekk vaffeljernet: Belegget skal ikke ha riper
Sjekk vaffeljernet: Belegget skal ikke ha riper

I anledning vaffeldagen 25. mars er oppfordringen å sjekke vaffeljernet før bruk og forsikre at emaljen på innsiden ikke er full av riper. 
 
- Vaffeljern med riper og flassete emalje bør absolutt ikke brukes. De bør leveres inn som elektronisk avfall, slik at ingen i familien blir fristet til å bruke det, sier Danial Bhatti, som er ansvarlig for småelektriske varer hos POWER. 
 
De fleste vaffeljern har minst fem års garanti, så rådet er å levere inn vaffeljernet om det flasser eller ikke virker som det skal. 
 
Ta bedre vare på vaffeljernet 
For å forlenge levetiden til vaffeljernet oppfordrer Bhatti å bruke riktig utstyr som ikke skader emaljen. Det innebærer å droppe den mye brukte metallgaffelen. 
 
- Vi må legge gaffelen bort en gang for alle. Den hører rett og slett ikke hjemme med et vaffeljern, på lik linje med at man ikke bruker metaller på en stekepanne. Det ødelegger coatingen på produktet og gjør at den kan flasse, sier Bhatti. 
 
Han anbefaler å bruke verktøy av tre eller bambus for å bevare vaffeljernet. I tillegg oppfordrer han sterkt å rengjøre jernet etter bruk – og gjerne bruke en vaskevaffel ved hver bruk. 
 
Syv vanlige vaffeltabber 

  1. Ikke forhåndsoppvarming: Mange starter stekingen før jernet er varmt nok. Dette fører til at vaflene setter seg fast.
  2. Feil mengde røre: For mye røre kan føre til søl og at jernet kleber seg, mens for lite gir ujevne vafler.
  3. Manglende smøring: Selv non-stick-jern kan trenge lett smøring, spesielt etter gjentatt bruk.
  4. Bruk av feil rengjøringsmetode: Skraping med harde gjenstander eller bruk av vann på et varmt jern kan skade belegget.
  5. Ikke avkjøling før rengjøring: Å vaske jernet mens det er varmt kan føre til skader på både belegg og elektriske komponenter.
  6. Lagring mens jernet er fuktig: Dette kan føre til rust eller mugg, spesielt i hengsler og sprekker.
  7. Bruke metallredskaper: Kan skade non-stick-belegget over tid.
    Kilde: Danial Bhatti, småelektrisk-ansvarlig hos POWER

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Danial Bhatti er ansvarlig for småelektriske varer hos POWER
Danial Bhatti er ansvarlig for småelektriske varer hos POWER
Last ned bilde

Om oss

POWER er hele Nordens elektrogigant som utfordrer markedet med prisrobot og oppdaterte nettpriser i butikk. POWER-suksessen startet i Danmark i 2015. Senere åpnet vi i Finland og Sverige, og i mai 2017 kom POWER til Norge.
I POWER ønsker vi alltid å ligge ett steg foran, fordi vi vet at smarte, effektive løsninger holder prisene lave, samtidig som det gir den beste handleopplevelsen for kundene.
POWER Norge er et selskap eid av POWER International. POWER International eies av AWILHELMSEN AS og Dolphin Invest AS ved Øivind Tidemandsen. Det norskeide konsernet driver også POWER i Danmark, Finland og Sverige.

Følg pressemeldinger fra Power

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Power på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Power

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye