Vinnere av NM Sunn mat i kantina 2024
Vinnerne av NM Sunn mat i kantina 2024 ble kåret på #MerAv-seminaret under UMAMI arena i Lillestrøm. Coor Service Management vant kjedeprisen, mens The Kitchen at VIA, en del av Furset Kantine, gikk til topps i kategorien for enkeltstående kantiner.

– Det er veldig imponerende å se hva kantinene har gjort av ekstra innsats i konkurranseperioden for å fremme mer frukt, grønnsaker, fisk og grovt korn, sier Iselin Bogstrand Sagen fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG), som er prosjektleder for konkurransen.
Dedikert kjedevinner: Coor Service Management AS
I årets konkurranse ble det delt ut første-, andre- og tredjeplass for enkeltstående kantiner, samt en egen kjedepris.
– Vi er kjempestolte av å ha vunnet kjedeprisen. Prisen speiler vårt dedikerte arbeid for sunn mat, helse og bærekraft på våre kantiner, forteller Marianne Hayes Antonsen fra Coor Service Management AS.
The Kitchen at VIA – en inspirasjonskilde for sunnere kantiner
Vinneren av kåringen for enkeltstående kantiner, The Kitchen at VIA, utmerker seg ved å ha gjennomført en rekke tiltak for å øke tilbudet av sunnere alternativer.
– Ekstra fiskepålegg, oppskårede snacks-grønnsaker og to ekstra grovbrød hver dag med hele korn, samt mer byggryn og spelt i de varme hovedrettene. Flere av disse tiltakene har de fortsatt med – noe som jo er hele målet, sier Bogstrand Sagen.
Kantinen har også vist en sterk kultur for deling, skaperlyst og samhold, noe som har inspirert både ansatte og kunder.
Furset Kantine ser fremover
Emma Hesselroth, kommersiell direktør i Furset Kantine AS, lover å videreutvikle satsningen:
– Vi er utrolig stolte. Sunn, smakfull mat med fokus på kvalitet har alltid vært vår lidenskap. Det var en fantastisk utfordring å løfte dette enda et hakk – og vi stopper ikke her.
Øvrige plasseringer – kategori enkeltstående kantiner
2. plass: Handelshøyskolen BI, De Tre Stuer / 4Service
3. plass: FMC Ågotnes, ISS Facility Service
Om konkurransen
-
Konkurransen arrangeres av Opplysningskontoret for frukt og grønt, Baker- og Konditorbransjens Landsforening, Norges frukt og grønnsaksgrossisters forbund, og Sjømat Norge.
-
I juryen satt Gunnar Jensen som er kokk og styrer Mathallen i Tromsø, Kjetil Dale Aas, som er hovedtrener for det norske Baker- og Konditorlandslaget, og Iselin Bogstrand Sagen, ernæringsrådgiver OFG.
-
Kantinene deltok i konkurransen i fire valgfrie uker mellom 1.oktober- 20.november i 2024. Les mer om konkurransekriteriene her.
Nøkkelord
Kontakter
Iselin Bogstrand SagenInnholdsrådgiver ernæring
Tel:954 18 998iselin.sagen@frukt.noBilder

Om oss
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
«5 om dagen»-barnehager gir barna mer frukt og grønt29.8.2025 08:11:36 CEST | Pressemelding
Ny undersøkelse fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) viser markant forbedring de siste ni årene.
Dårligere matpakker når barna blir eldre – grønt faller bort og lyst brød tar over20.8.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
En fersk undersøkelse fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) viser tydelige forskjeller i hva barn får med seg i matpakken – avhengig av alder. Mens barneskoleelever (5–12 år) i stor grad får med seg frukt, grønnsaker og grove brødvarer, blir matpakkene både enklere og mindre næringsrike når barna blir tenåringer.
Altfor mange barn får energibar i matpakken – burde vært mer frukt og grønt11.8.2025 10:30:12 CEST | Pressemelding
Én av fire barn i alderen 11–12 år får med seg energibar i skolesekken. Samtidig mangler mange noe av det aller viktigste: frukt og grønnsaker. Over halvparten av elever mellom 11-16 år får ikke med frukt eller bær, og over 70 prosent mangler grønnsaker eller salat.
7 av 10 barnehageansatte rapporterer om klemmeposer i matpakkene8.8.2025 13:44:56 CEST | Pressemelding
En ny undersøkelse viser at 72 % av barnehageansatte sier de ser klemmeposer i barnas matbokser (1). Søte klemmeposer hører ikke hjemme i matboksen, sier ernæringsrådgiver Iselin Bogstrand Sagen fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).
Ligger an til rekordår for norske epler29.7.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
De siste fruktprognosene fra Grøntprodusentenes samarbeidsråd (GPS) antyder at det kan høstes rekordmye epler i år. Det lover godt for alle som ønsker å nyte norske epler langt utover høsten – og kanskje helt til påske.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom