Vinnere av NM Sunn mat i kantina 2024
Vinnerne av NM Sunn mat i kantina 2024 ble kåret på #MerAv-seminaret under UMAMI arena i Lillestrøm. Coor Service Management vant kjedeprisen, mens The Kitchen at VIA, en del av Furset Kantine, gikk til topps i kategorien for enkeltstående kantiner.

– Det er veldig imponerende å se hva kantinene har gjort av ekstra innsats i konkurranseperioden for å fremme mer frukt, grønnsaker, fisk og grovt korn, sier Iselin Bogstrand Sagen fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG), som er prosjektleder for konkurransen.
Dedikert kjedevinner: Coor Service Management AS
I årets konkurranse ble det delt ut første-, andre- og tredjeplass for enkeltstående kantiner, samt en egen kjedepris.
– Vi er kjempestolte av å ha vunnet kjedeprisen. Prisen speiler vårt dedikerte arbeid for sunn mat, helse og bærekraft på våre kantiner, forteller Marianne Hayes Antonsen fra Coor Service Management AS.
The Kitchen at VIA – en inspirasjonskilde for sunnere kantiner
Vinneren av kåringen for enkeltstående kantiner, The Kitchen at VIA, utmerker seg ved å ha gjennomført en rekke tiltak for å øke tilbudet av sunnere alternativer.
– Ekstra fiskepålegg, oppskårede snacks-grønnsaker og to ekstra grovbrød hver dag med hele korn, samt mer byggryn og spelt i de varme hovedrettene. Flere av disse tiltakene har de fortsatt med – noe som jo er hele målet, sier Bogstrand Sagen.
Kantinen har også vist en sterk kultur for deling, skaperlyst og samhold, noe som har inspirert både ansatte og kunder.
Furset Kantine ser fremover
Emma Hesselroth, kommersiell direktør i Furset Kantine AS, lover å videreutvikle satsningen:
– Vi er utrolig stolte. Sunn, smakfull mat med fokus på kvalitet har alltid vært vår lidenskap. Det var en fantastisk utfordring å løfte dette enda et hakk – og vi stopper ikke her.
Øvrige plasseringer – kategori enkeltstående kantiner
2. plass: Handelshøyskolen BI, De Tre Stuer / 4Service
3. plass: FMC Ågotnes, ISS Facility Service
Om konkurransen
-
Konkurransen arrangeres av Opplysningskontoret for frukt og grønt, Baker- og Konditorbransjens Landsforening, Norges frukt og grønnsaksgrossisters forbund, og Sjømat Norge.
-
I juryen satt Gunnar Jensen som er kokk og styrer Mathallen i Tromsø, Kjetil Dale Aas, som er hovedtrener for det norske Baker- og Konditorlandslaget, og Iselin Bogstrand Sagen, ernæringsrådgiver OFG.
-
Kantinene deltok i konkurransen i fire valgfrie uker mellom 1.oktober- 20.november i 2024. Les mer om konkurransekriteriene her.
Nøkkelord
Kontakter
Iselin Bogstrand SagenInnholdsrådgiver ernæring
Tel:954 18 998iselin.sagen@frukt.noBilder

Om oss
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Årets Grønne Kokk 2025 er kåret19.3.2025 15:51:01 CET | Pressemelding
Den prestisjefylte kokkekonkurransen Årets Grønne Kokk 2025 ble avholdt 19. mars på UMAMI Arena i NOVA Spektrum, Lillestrøm. Etter timer med intens kokkelering og kreativ matlaging gikk lag 4 med Aleksander Næss Strand (fra Arakataka) og Felix Dalen ( fra Vaaghals) seirende ut av konkurransen, til stor jubel fra publikum.
Circle K kåret til vinner av historiens første NM i frukt og grønt for energistasjoner19.3.2025 14:41:58 CET | Pressemelding
Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) har for første gang arrangert NM i frukt og grønt energistasjon (bensinstasjon), en landsdekkende konkurranse med mål om å fremme et grønnere utvalg for folk på farten.
Grøntløftet 2025 er i gang – Hele grøntnæringen samles for å inspirere til mer frukt og grønt på tallerkenen13.3.2025 13:16:15 CET | Pressemelding
I dag på OFGs fagdag i Bjørvika gikk startskuddet for Grøntløftet 2025 – et ambisiøst samarbeid som forener hele grøntnæringen i Norge for å få forbrukerne til å spise mer frukt og grønt. Med rundt 20 norske bedrifter og organisasjoner ombord, er målet å skape en betydelig endring i folks kostholdsvaner.
Volum og verdivekst i frukt- og grøntmarkedet13.3.2025 09:37:41 CET | Pressemelding
Den ferske frukt- og grøntstatistikken for 2024, viser en økning både i volum og verdi i frukt- og grøntmarkedet i Norge. Sammenlignet med 2023 har volumet av frisk frukt og grønt økt med 2 %, mens verdien har steget med 5,4 %.
Kiwi – mer enn bare bra for søvn20.2.2025 08:47:42 CET | Pressemelding
Du har kanskje hørt hypotesen om at kiwi kan ha en positiv effekt på søvn - men visste du at frukten har langt flere helsefordeler? Med sitt høye innhold av vitaminer, fiber og vitamin C, kan kiwi bidra til både god fordøyelse, et godt immunforsvar og sunn hud.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom