Årets Grønne Kokk 2025 er kåret
Den prestisjefylte kokkekonkurransen Årets Grønne Kokk 2025 ble avholdt 19. mars på UMAMI Arena i NOVA Spektrum, Lillestrøm. Etter timer med intens kokkelering og kreativ matlaging gikk lag 4 med Aleksander Næss Strand (fra Arakataka) og Felix Dalen ( fra Vaaghals) seirende ut av konkurransen, til stor jubel fra publikum.

Høyt nivå og stor konkurransevilje
Fire lag, bestående av noen av Norges beste faglærte kokker, har kjempet om tittelen i dag. Hver duo har tryllet frem en imponerende treretters meny med utelukkende råvarer fra den grønne sektoren. Fokus har vært på sesongens norske vinterråvarer, og dommerne har vurdert både smak, kreativitet og presentasjon.
De andre pallplasseringene:
3. plass: Mats Eriksen – Michaels (Oslo) & Kevin Wollik – Prinsen (Oslo) (lag 2)
2. plass: Sunniva Aas Mathisen & Jakub Sniegocki – Vaaghals (Oslo) (lag 1)
En vinneroppskrift
Vinnerlaget sikret seieren med en spennende og nytenkende meny.
– Det er bare ufattelig deilig. All honør til gjengen bak her, det er laginnsats da, og det er gøy. Det er også første gang vi konkurrerer som faglærte kokker, da betyr det jo litt ekstra at det går veien, sier Felix Dalen fra Vaaghals.
Vinner av årets grønne kokk 2023 Nils Flatmark er en av årets dommere og fikk kjenne på hvordan det er å være på den andre siden.
– Man blir veldig inspirert av det de andre gjør, og det lett å sammenligne med hva man gjorde selv som deltaker. Det er utrolig gøy å se alt det kreative de leverer, og hvordan de ulike grønnsakene presenteres, og at alle grønnsakene kommer frem og spiller sin rolle i retten.
Stor anerkjennelse og imponerende innsats
Dette var 10. gang konkurransen ble arrangert, og nivået var svært høyt. Lagene ble valgt ut flere måneder i forveien basert på innsendte menyer, og de har trent målrettet frem mot konkurransedagen.
Hoveddommer Kjetil Gundersen forteller at det er et veldig høyt nivå og de har forberedt seg godt;
– Det har blitt levert veldig mye visuell pen og smakfull mat. Vi har fått sett nye ideer og teknikker vi ikke har sett før.
De fire konkurrerende lagene:
Lag 1: Sunniva Aas Mathisen & Jakub Sniegocki – Vaaghals (Oslo)
Lag 2: Mats Eriksen – Michaels (Oslo) & Kevin Wollik – Prinsen (Oslo)
Lag 3: Kristian Bergland Nilsen & Leonard Stefan Zoltan – La Famiglia, Nyt & Compagniet (Tromsø)
Lag 4: Aleksander Næss Strand – Arakataka (Oslo) & Felix Dalen – Vaaghals (Oslo)
Sterkt samarbeid bak konkurransen
Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) organiserer konkurransen i samarbeid med Norske Kokkers Landsforening Oslo. Årets samarbeidspartnere inkluderer Bama Storkjøkken, Engrosfrukt AS, Odd Langdalen Frukt & Grønt, Servicegrossistene, Sportex, Figgjo og UMAMI ARENA. Konkurransekjøkkenene settes opp av Electrolux Professional
Nøkkelord
Kontakter
Iselin Bogstrand SagenInnholdsrådgiver ernæring
Tel:954 18 998iselin.sagen@frukt.noBilder








Lenker
Om oss
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
«5 om dagen»-barnehager gir barna mer frukt og grønt29.8.2025 08:11:36 CEST | Pressemelding
Ny undersøkelse fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) viser markant forbedring de siste ni årene.
Dårligere matpakker når barna blir eldre – grønt faller bort og lyst brød tar over20.8.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
En fersk undersøkelse fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) viser tydelige forskjeller i hva barn får med seg i matpakken – avhengig av alder. Mens barneskoleelever (5–12 år) i stor grad får med seg frukt, grønnsaker og grove brødvarer, blir matpakkene både enklere og mindre næringsrike når barna blir tenåringer.
Altfor mange barn får energibar i matpakken – burde vært mer frukt og grønt11.8.2025 10:30:12 CEST | Pressemelding
Én av fire barn i alderen 11–12 år får med seg energibar i skolesekken. Samtidig mangler mange noe av det aller viktigste: frukt og grønnsaker. Over halvparten av elever mellom 11-16 år får ikke med frukt eller bær, og over 70 prosent mangler grønnsaker eller salat.
7 av 10 barnehageansatte rapporterer om klemmeposer i matpakkene8.8.2025 13:44:56 CEST | Pressemelding
En ny undersøkelse viser at 72 % av barnehageansatte sier de ser klemmeposer i barnas matbokser (1). Søte klemmeposer hører ikke hjemme i matboksen, sier ernæringsrådgiver Iselin Bogstrand Sagen fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).
Ligger an til rekordår for norske epler29.7.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
De siste fruktprognosene fra Grøntprodusentenes samarbeidsråd (GPS) antyder at det kan høstes rekordmye epler i år. Det lover godt for alle som ønsker å nyte norske epler langt utover høsten – og kanskje helt til påske.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom