Startet med Toro. Nå baker hun til kjente artister og gir ut egen oppskriftsbok
-Det var først da jeg perfeksjonerte min egen oppskrift på cookies, at det begynte å ta helt av på sosiale medier, sier bakeentusiasten.

Søker du opp Anniken Bævre på Google, så er «Anniken Bævre cookies» det første som dukker opp.
-Det er jeg veldig fornøyd med, sier den nyfødte forfatteren.
Boken hun lanserer nå heter «Sjukt digg baking», og er i følge henne selv til alle som vil bake det som gjør oss glade. Oppskriftene er inspirert av barndommen, men med en touch av 2025.
Anniken deltok i Bakemesterskapet på NRK i 2024, hvor hun endte på en imponerende 2. plass. Etter stor suksess på sosiale medier baker hun nå på bestilling til kjente profiler som Ramon, Hakkespetten, Stine Skoli og Frida Leonore.

Cookies har blitt spesielt stort hos Anniken.
-Folk elsker cookiesene mine! Og jeg har aldri opplevd så stor etterspørsel etter en oppskrift noen gang, som når jeg bakte til Ramon. At oppskriften nå blir tilgjengelig i min helt egne bakebok er jo veldig stas! sier Bævre.

I oppveksten var det kun Toro som gjaldt for Anniken. Det var enkelt og delvis ganske godt, men det var kun frem til hun startet å utvikle egne oppskrifter - helt fra bunnen.
-For 3 – 4 år siden begynte jeg å eksperimentere for å finne den perfekte oppskriften på nemlig cookies. Halvveis i prosjektet ga jeg litt opp. Jeg ble aldri helt fornøyd. Etter mange runder med testing det siste året fant jeg endelig en oppskrift jeg kunne poste på sosiale medier, og det var da det hele startet, sier Anniken.
Kanalene hennes vokste fort, og Annikens mest virale video på sosiale medier noensinne er en video der hun deler en brownie i to. Videoen har hele 2,2 millioner visninger på TikTok. Anniken jobber med sosiale medier til daglig, og dette gjenspeiles også i oppskriftene hennes.
-Jeg elsker klassikere som boller, pannekaker og cupcakes, men de må ha en moderne eller unik vri! Dette skaper jeg ved å integrere nye elementer og smaker i oppskriftene, som for eks. matcha, nutella, kinder bueno og biscoff. Hvis du har sett det på tiktok, så finner du det sikkert i boka mi, sier hun.

Nutella og kinder er jo merkevarer som mange er kjent med allerede og er glad i, mens matcha og dubaisjokolade er nykommere som først nå har funnet sin vei til Norge og målgruppen som Anniken snakker til.
-Jeg vil at folk skal slå seg løs og teste, eksperimentere og slippe alle hemninger. For baking skal være pur glede, så hvorfor skal man ikke kunne kombinere smaker og sammensetninger som man liker? Det er jo da det faktisk blir SJUKT DIGG BAKING! understreker hun.
Boka er i salg fra nå.
Nøkkelord
Kontakter
Ingvill Refsnes FlaatenPressekontaktEgmont People
Sakprosa
Bilder



Lenker
Egmont People
Egmont People er Norges ledende profil- og innholdsbyrå. Vi skaper effekt for våre samarbeidspartnere, gjennom skreddersydd og kanaltilpasset innhold. Vi er et management med hjerte for våre profiler, slik at de kan være gode rollemodeller i alt de gjør. Egmont People er en del av Story House Egmont, og en stiftelse som bruker store deler av vårt overskudd for å hjelpe barn og unge.
Følg pressemeldinger fra Story House Egmont
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Story House Egmont på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Story House Egmont
Kong Halvor har blitt selvutnevnt skrotnisse: Lanserer bok om bruktmarkeder og thrifting!13.11.2025 11:04:34 CET | Pressemelding
Halvor Harsem er tilbake på veien. Tilbake på skattejakt, men denne gangen er det ikke innerst i gruver og i nedlatte instribygg, som i sin første bok. Med en gammel bil som følgesvenn og nesa for gode kupp, har han vært på reise gjennom Norge for å finne skattene som gjemmer seg i landets bruktbutikker, loppemarkeder og samlerhjem.
Velkommen til den glade juleheftetid!3.11.2025 06:00:00 CET | Pressemelding
Helt siden slutten av 1800-tallet har juleheftene vært en naturlig del av våre norske juletradisjoner! Denne vidunderlige og særnorske tradisjonen er noe de fleste setter stor pris på. Juledagene er som skapt for lesing, og i år utgir Story House Egmont over 20 julehefter i Norge!
Samle dine favorittoppskrifter og få en bok full av affeksjonsverdi31.10.2025 10:00:27 CET | Pressemelding
Har du oppskrifter overalt? I skuffen, på telefonen, og hvor ble det egentlig av den hemmelige familieoppskriften fra bestemor eller den nyeste oppskriften fra favorittinfluenseren din på TikTok? Nå kan du samle alle dine favorittoppskrifter i Anniken Bævre sin nye bakejournal.
Egmont søker et barn som ny øverste sjef!14.10.2025 13:10:21 CEST | Pressemelding
Mediekonsernet Egmont, som nylig fusjonerte med verdens største selskap MegabigTM, søker ny administrerende direktør for en hel dag, med umulighet for forlengelse.
Nå skal du lage APERITIVO selv!10.9.2025 14:38:41 CEST | Pressemelding
Er du en av dem som har lyst til å be inn gode venner til en uformell sammenkomst, men ikke helt vet hvor du skal begynne? Som nittenåring forelsket Lina Ekseth seg i Italia og deres kultur for enkle småretter. Nå gir hun ut boken «APERITIVO, små retter – store smaker».
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom