Startet med Toro. Nå baker hun til kjente artister og gir ut egen oppskriftsbok

Del

-Det var først da jeg perfeksjonerte min egen oppskrift på cookies, at det begynte å ta helt av på sosiale medier, sier bakeentusiasten.  

Foto: Eivind Bjørnø/Egmont People

Søker du opp Anniken Bævre på Google, så er «Anniken Bævre cookies» det første som dukker opp. 

-Det er jeg veldig fornøyd med, sier den nyfødte forfatteren. 

Boken hun lanserer nå heter «Sjukt digg baking», og er i følge henne selv til alle som vil bake det som gjør oss glade. Oppskriftene er inspirert av barndommen, men med en touch av 2025.  

Anniken deltok i Bakemesterskapet på NRK i 2024, hvor hun endte på en imponerende 2. plass. Etter stor suksess på sosiale medier baker hun nå på bestilling til kjente profiler som Ramon, Hakkespetten, Stine Skoli og Frida Leonore. 

Cookies i alle varianter – red velvet, chocolate chip, med Biscoff eller dubai sjokolade Foto: Anniken Bævre

Cookies har blitt spesielt stort hos Anniken.  

-Folk elsker cookiesene mine! Og jeg har aldri opplevd så stor etterspørsel etter en oppskrift noen gang, som når jeg bakte til Ramon. At oppskriften nå blir tilgjengelig i min helt egne bakebok er jo veldig stas! sier Bævre.

I oppveksten var det kun Toro som gjaldt for Anniken. Det var enkelt og delvis ganske godt, men det var kun frem til hun startet å utvikle egne oppskrifter - helt fra bunnen. 

-For 3 – 4 år siden begynte jeg å eksperimentere for å finne den perfekte oppskriften på nemlig cookies. Halvveis i prosjektet ga jeg litt opp. Jeg ble aldri helt fornøyd. Etter mange runder med testing det siste året fant jeg endelig en oppskrift jeg kunne poste på sosiale medier, og det var da det hele startet, sier Anniken. 

Kanalene hennes vokste fort, og Annikens mest virale video på sosiale medier noensinne er en video der hun deler en brownie i to. Videoen har hele 2,2 millioner visninger på TikTok. Anniken jobber med sosiale medier til daglig, og dette gjenspeiles også i oppskriftene hennes.  

-Jeg elsker klassikere som boller, pannekaker og cupcakes, men de må ha en moderne eller unik vri! Dette skaper jeg ved å integrere nye elementer og smaker i oppskriftene, som for eks. matcha, nutella, kinder bueno og biscoff. Hvis du har sett det på tiktok, så finner du det sikkert i boka mi, sier hun. 

Foto: Anniken Bævre

Nutella og kinder er jo merkevarer som mange er kjent med allerede og er glad i, mens matcha og dubaisjokolade er nykommere som først nå har funnet sin vei til Norge og målgruppen som Anniken snakker til. 

-Jeg vil at folk skal slå seg løs og teste, eksperimentere og slippe alle hemninger. For baking skal være pur glede, så hvorfor skal man ikke kunne kombinere smaker og sammensetninger som man liker? Det er jo da det faktisk blir SJUKT DIGG BAKING! understreker hun.  

Boka er i salg fra nå. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Eivind Bjørnø/Egmont People
Last ned bilde
Foto: Eivind Bjørnø/Egmont People
Last ned bilde
Foto: Eivind Bjørnø/Egmont People
Last ned bilde

Lenker

Egmont People

Egmont People er Norges ledende profil- og innholdsbyrå. Vi skaper effekt for våre samarbeidspartnere, gjennom skreddersydd og kanaltilpasset innhold. Vi er et management med hjerte for våre profiler, slik at de kan være gode rollemodeller i alt de gjør. Egmont People er en del av Story House Egmont, og en stiftelse som bruker store deler av vårt overskudd for å hjelpe barn og unge.

Følg pressemeldinger fra Story House Egmont

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Story House Egmont på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Story House Egmont

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye