Norsk Folkehjelp og Norad fornyer avtale som gir støtte til livreddende arbeid i 20 land

Del

— Den norske humanitære finansieringen er viktig, særlig i lys av den amerikanske bistandsfrysen, sier Norsk Folkehjelps generalsekretær Raymond Johansen. — Norge er kjent som en fleksibel og lydhør partner, som velger å være prinsipiell i en tid hvor mange land trekker seg tilbake fra internasjonalt humanitært ansvar.

Palestinere vender tilbake til ødelagte hjem i Nord-Gaza etter at våpenhvilen trådte i kraft. I ruinene kan det ligge udetonerte eksplosiver.
Palestinere vender tilbake til ødelagte hjem i Nord-Gaza etter at våpenhvilen trådte i kraft. I ruinene kan det ligge udetonerte eksplosiver. Norsk Folkehjelp/Mohammed Zaanoun

Norad og Norsk Folkehjelp har signert en femårsavtale på 1.22 milliarder kroner. Finansieringen bidrar til videreføring av arbeid som gir beskyttelse til sivile i krig og konflikt mot eksplosive våpen, matlevering til mennesker rammet av kriser, og beskyttelse mot seksuell og kjønnsbasert vold. 

— Vi takker Norad for et viktig samarbeid i en urolig tid, sier Johansen. — Finansieringen bidrar til at vi kan fortsette arbeid med å fjerne udetonerte eksplosiver – som ikke bare gir mennesker på flukt muligheten til å vende hjem, men som også forhindrer at flere får livsvarige skader. I tillegg bidrar avtalen til at livsviktig informasjon når frem til sivile rammet av krig og konflikt i land som Jemen, Palestina, Myanmar, og Syria, slik at de vet hvordan de kan beskytte seg mot dødelige eksplosiver. 

Norsk Folkehjelp arbeider også i partnerskap med lokale organisasjoner for å styrke deres beredskap og kapasitet til å håndtere kriser. For eksempel i Sudan og Myanmar, er dette nå helt avgjørende hvor humanitær tilgang er ekstremt begrenset. Avtalen med Norad vil bidra til å opprettholde lokalt ledet nødhjelpsrespons i Libanon, Sudan, Palestina, Mosambik, Sør-Sudan, Syria og Myanmar. 

— Denne nye strategiske avtalen med den norske regjeringen har vært planlagt over lang tid, og er en videreføring av den forrige avtalen som dekket perioden 2020–2024. Avtalen er derfor utformet for å fungere parallelt med de amerikanske midlene som Norsk Folkehjelp har mottatt hittil, og vil ikke dekke for konsekvensene som den amerikanske bistandsfrysen har for våre prosjekter, sier Johansen. 

Kontakter

Om oss

Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon. Vi er en medlemsorganisasjon, og våre strategiske områder er rettferdig fordeling av makt og ressurser og vern om liv og helse. Vi jobber innenfor hovedområdene internasjonalt utviklingssamarbeid, humanitær mine- og eksplosivrydding, redningstjeneste og flyktning- og integreringsarbeid. Norsk Folkehjelp har over 3000 ansatte i mer enn 35 land.

Følg pressemeldinger fra Norsk Folkehjelp

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Folkehjelp på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norsk Folkehjelp

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye