Isen var den første av sitt slag - nå gjør Plattfot comeback i isdisken
Formet som en fot, satte Plattfot dype spor i norske ishjerter på starten av 90-tallet. Nå gjør isen et etterlengtet comeback, etter stor pågang fra fansen.
![](/data/images/public/17848414/18420957/00aca459-fb59-44d7-8f61-453123149a9b-w_720.jpg)
– Plattfot-isen var banebrytende da den ble lansert, med en unik fasong som skilte seg ut i mengden, og fra alt annet vi hadde sett tidligere. Frem til da hadde de fleste iskremprodukter en tradisjonell fasong som ispinne, iskrone eller isbeger, derfor vakte det litt oppsikt da det plutselig ble lansert en is som var formet som en fot, forteller Ingrid Vestnes Arntsen, Merkevaresjef i Diplom-Is.
Tross den noe spesielle formen til Plattfot, sparket den godt fra seg i isdiskene på starten av 1990-tallet – og i løpet av kort tid var isen den kuleste isen i frysedisken. 34 år senere har isen med jordbær- og vaniljesmak fått nye bein å gå på – til stor glede for store og små.
– Det er sjette gangen vi tar tilbake en klassiker, og nå kunne vi rett og slett ikke la Plattfot vente lenger. Den har vært sterkt etterspurt i flere år, og var den mest etterspurte i fjor, så det er veldig gøy å kunne bringe isen tilbake som en nyhet i år, forteller Arntsen.
Men hvordan spiser man en is formet som en fot?
– Du må starte med stortåa, den er størst og smelter først. Deretter spiser du deg nedover mot hælen, sier Leif Harald Olsen.
Han er prosjektleder i iskremfabrikken, og med 40 år i selskapet er han en av de som også jobbet i selskapet første gang Plattfot tok steget inn på iskartet. Han forteller at formen var et hett diskusjonstema internt før Plattfot ble lansert for første gang
– Tanken var å lage noe helt utenom det vanlige, som de fleste ikke hadde sett før. Det var ganske enkle og kjedelige fasonger på isen før i tiden, men på slutten av 80-tallet begynte vi å eksperimentere med nye fasonger, og det var da Plattfot så dagens lys for første gang. Det var noe morsomt og litt barnslig med formen som tydeligvis slo godt an, forteller Olsen.
2025-utgaven av Plattfot er i all hovedsak den samme som i 1990, men en liten fotbehandling har den fått.
– Foten har vært gjennom en liten pedikyrbehandling og er litt smalere og penere enn på 90-tallet. Men smaken er den samme, med jordbær- og vaniljeis, og tær dyppet i sjokolade, sier Olsen.
At Diplom-Is tar tilbake gamle klassikere har blitt en fast tradisjon. Plattfot-isen er den sjette i rekken, og akkurat som de foregående årene er det store forventninger til comeback-isen.
– Det er ingen tvil om at det er mye nostalgi og gjensynsglede knyttet til gamle klassikere. Ikke bare selger de svært godt, men vi ser at de skaper et stort engasjement, både hos gamle og nye kunder, sier Arntsen.
Plattfot er tilgjengelig i butikk og kiosk fra og med uke 8, men kan være å finne i enkelte isdisker allerede nå. Butikker og kiosker som selger Diplom-Is er blant annet REMA 1000, Coop, Narvesen, 7-Eleven og Circle K.
Nøkkelord
Kontakter
Anne-Lene MollandKommunikasjonssjefDiplom-Is
Tel:+47 908 47 267anne-lene.molland@diplom-is.noBilder
Følg pressemeldinger fra Diplom-Is
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Diplom-Is på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Diplom-Is
Dette er årets isnyheter fra Diplom-Is11.2.2025 09:00:00 CET | Pressemelding
En helt ny og innovativ krone-is med teknologi ingen norske isdisker har sett før, en etterspurt klassiker, og to tradisjonsrike folkefavoritter i ett. Årets isnyheter fra Diplom-Is byr på innovasjon, gjensynsglede, og spennende smakskombinasjoner.
Diplom-Is bytter ut ispinner med ekte gull8.4.2024 09:03:55 CEST | Pressemelding
Etter å ha holdt stand i isdisken i mer enn et halvt århundre, børster nå Diplom-Is gullstøvet av klassikeren Gullpinne. For å feire den folkekjære favoritten har iskremprodusenten laget ispinner som er gull verdt, bokstavelig talt.
Første salgsmåned unnagjort: Av årets isnyheter troner denne øverst22.3.2024 10:27:24 CET | Pressemelding
En iskrem skiller seg ut med å være usedvanlig populær blant årets isnyheter. Diplom-Is sin Hockeypulver Supersalt kan smykke seg med tittelen salgsvinner etter første måned i butikk.
Dette er årets isnyheter fra Diplom-Is15.2.2024 10:00:00 CET | Pressemelding
Det bugner av nye, spennende smakskombinasjoner blant årets nyheter fra Diplom-Is. I tillegg til et gledelig gjensyn med 80-tallsklassikeren Splitt, gjør lakris for alvor sitt inntog i iskremmarkedet og endelig kommer det en hockeypulver-is.
Diplom-Is henter tilbake 80-tallsfavoritten Splitt13.2.2024 08:24:47 CET | Pressemelding
Det blir et nostalgisk gjensyn i frysedisken når Diplom-Is henter tilbake Splitt, den eldste klassikeren fra arkivet så langt. Isen som DeLillos til og med synger om hvordan man spiser.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom