Diplom-Is

Isen var den første av sitt slag - nå gjør Plattfot comeback i isdisken

Del

Formet som en fot, satte Plattfot dype spor i norske ishjerter på starten av 90-tallet. Nå gjør isen et etterlengtet comeback, etter stor pågang fra fansen. 

Foto: Hedvig Skjelbred Svabø

– Plattfot-isen var banebrytende da den ble lansert, med en unik fasong som skilte seg ut i mengden, og fra alt annet vi hadde sett tidligere. Frem til da hadde de fleste iskremprodukter en tradisjonell fasong som ispinne, iskrone eller isbeger, derfor vakte det litt oppsikt da det plutselig ble lansert en is som var formet som en fot, forteller Ingrid Vestnes Arntsen, Merkevaresjef i Diplom-Is. 

Tross den noe spesielle formen til Plattfot, sparket den godt fra seg i isdiskene på starten av 1990-tallet – og i løpet av kort tid var isen den kuleste isen i frysedisken. 34 år senere har isen med jordbær- og vaniljesmak fått nye bein å gå på –  til stor glede for store og små. 

– Det er sjette gangen vi tar tilbake en klassiker, og nå kunne vi rett og slett ikke la Plattfot vente lenger. Den har vært sterkt etterspurt i flere år, og var den mest etterspurte i fjor, så det er veldig gøy å kunne bringe isen tilbake som en nyhet i år, forteller Arntsen. 

Men hvordan spiser man en is formet som en fot?

– Du må starte med stortåa, den er størst og smelter først. Deretter spiser du deg nedover mot hælen, sier Leif Harald Olsen. 

Han er prosjektleder i iskremfabrikken, og med 40 år i selskapet er han en av de som også jobbet i selskapet første gang Plattfot tok steget inn på iskartet. Han forteller at formen var et hett diskusjonstema internt før Plattfot ble lansert for første gang 

– Tanken var å lage noe helt utenom det vanlige, som de fleste ikke hadde sett før. Det var ganske enkle og kjedelige fasonger på isen før i tiden, men på slutten av 80-tallet begynte vi å eksperimentere med nye fasonger, og det var da Plattfot så dagens lys for første gang. Det var noe morsomt og litt barnslig med formen som tydeligvis slo godt an, forteller Olsen. 

2025-utgaven av Plattfot er i all hovedsak den samme som i 1990, men en liten fotbehandling har den fått. 

– Foten har vært gjennom en liten pedikyrbehandling og er litt smalere og penere enn på 90-tallet. Men smaken er den samme, med jordbær- og vaniljeis, og tær dyppet i sjokolade, sier Olsen. 

At Diplom-Is tar tilbake gamle klassikere har blitt en fast tradisjon. Plattfot-isen er den sjette i rekken, og akkurat som de foregående årene er det store forventninger til comeback-isen. 

– Det er ingen tvil om at det er mye nostalgi og gjensynsglede knyttet til gamle klassikere. Ikke bare selger de svært godt, men vi ser at de skaper et stort engasjement, både hos gamle og nye kunder, sier Arntsen. 

Plattfot er tilgjengelig i butikk og kiosk fra og med uke 8, men kan være å finne i enkelte isdisker allerede nå. Butikker og kiosker som selger Diplom-Is er blant annet REMA 1000, Coop, Narvesen, 7-Eleven og Circle K. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Følg pressemeldinger fra Diplom-Is

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Diplom-Is på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Diplom-Is

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye