Isfeber før 17. mai
Det selges aldri mer is enn i mai. Is-fabrikkene trapper opp produksjonen for å sikre iskrem til hele landet før 17. mai.

Mai markerer startskuddet for iskremens høysesong – og ingen måned får det til å gå mer unna i frysedisken enn denne. Spesielt dagene før nasjonaldagen er det full fart, og 17. mai er uten tvil årets største iskremdag. Nordmenn elsker is, og nasjonaldagen er intet unntak. I mai spiser nordmenn nærmere 10,5 millioner småis rundt nasjonaldagen, og da er ikke engang boksis medregnet.
Med nasjonaldagen rett rundt hjørnet og varmen som endelig melder sin ankomst, har Diplom-Is trappet opp innsatsen på fabrikken på Gjelleråsen utenfor Oslo. Målet er tydelig: Å sørge for at hele landet har godt fylte frysedisker i tide til folkefesten – og til den norske sommeren som venter.
En som merker trykket, er Leif Harald Olsen, faglig leder og prosjektleder ved fabrikken. Han har over 40 års erfaring fra Diplom-Is og har fulgt isens utvikling gjennom flere tiår.
– Her på Gjelleråsen setter vi nå inn ekstra ressurser i oppladningen til 17. mai. Vi må sørge for at det er nok iskrem til folket – både på nasjonaldagen og gjennom sommeren. Med det varme været vi har hatt hittil i mai, går det unna store mengder is. Iskrem er ekstremt væravhengig, og så snart sola titter frem og temperaturene stiger, skyter salget i været, sier Leif Harald.
I mai 2024 solgte Diplom-Is hele 828 314 Krone-is, ifølge interne salgstall – en økning på hele 200 prosent over forventet før 17. mai, mye takket være det fine været.
Så langt i 2025 har Diplom-Is produsert 53 millioner iskrem – en økning på fem prosent fra 2024.
Kontakter
Mari EllestadDirektør Strategi og kommunikasjon
Tel:971 22 107Mari.Ellestad@Diplom-Is.noBilder
Følg pressemeldinger fra Diplom-Is
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Diplom-Is på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Diplom-Is
Isen var den første av sitt slag - nå gjør Plattfot comeback i isdisken13.2.2025 12:00:00 CET | Pressemelding
Formet som en fot, satte Plattfot dype spor i norske ishjerter på starten av 90-tallet. Nå gjør isen et etterlengtet comeback, etter stor pågang fra fansen.
Dette er årets isnyheter fra Diplom-Is11.2.2025 09:00:00 CET | Pressemelding
En helt ny og innovativ krone-is med teknologi ingen norske isdisker har sett før, en etterspurt klassiker, og to tradisjonsrike folkefavoritter i ett. Årets isnyheter fra Diplom-Is byr på innovasjon, gjensynsglede, og spennende smakskombinasjoner.
Diplom-Is bytter ut ispinner med ekte gull8.4.2024 09:03:55 CEST | Pressemelding
Etter å ha holdt stand i isdisken i mer enn et halvt århundre, børster nå Diplom-Is gullstøvet av klassikeren Gullpinne. For å feire den folkekjære favoritten har iskremprodusenten laget ispinner som er gull verdt, bokstavelig talt.
Første salgsmåned unnagjort: Av årets isnyheter troner denne øverst22.3.2024 10:27:24 CET | Pressemelding
En iskrem skiller seg ut med å være usedvanlig populær blant årets isnyheter. Diplom-Is sin Hockeypulver Supersalt kan smykke seg med tittelen salgsvinner etter første måned i butikk.
Dette er årets isnyheter fra Diplom-Is15.2.2024 10:00:00 CET | Pressemelding
Det bugner av nye, spennende smakskombinasjoner blant årets nyheter fra Diplom-Is. I tillegg til et gledelig gjensyn med 80-tallsklassikeren Splitt, gjør lakris for alvor sitt inntog i iskremmarkedet og endelig kommer det en hockeypulver-is.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom