Diplom-Is

Dette er årets isnyheter fra Diplom-Is

Del

En helt ny og innovativ krone-is med teknologi ingen norske isdisker har sett før, en etterspurt klassiker, og to tradisjonsrike folkefavoritter i ett. Årets isnyheter fra Diplom-Is byr på innovasjon, gjensynsglede, og spennende smakskombinasjoner. 

Produktutvikler i Diplom-Is, Martine Svendsen (t.v) og merkevaresjef i Diplom-Is, Ingrid Vestnes Arntsen (t.h)
Produktutvikler i Diplom-Is, Martine Svendsen (t.v) og merkevaresjef i Diplom-Is, Ingrid Vestnes Arntsen (t.h)

Årets nyvinning i Diplom-Is-fryseren er Sjokomums, en helt ny iskremtype i norsk sammenheng. Isen er en kombinasjon av vaniljeis og en myk og luftig sjokolademousse som tvistes sammen, før den toppes med krokankuler. 

Det er første gang teknikken som gir den luftige sjokolademoussen benyttes i norsk iskremproduksjon. 

– Utfordringen med å bruke sjokomousse i iskrem er å få til og bevare den myke og luftige konsistensen, og marmorere denne inn sammen med iskremen. Det tok litt tid før vi fant ut av hvordan vi skulle klare det, men da vi fant løsningen, var stemningen i produksjonen veldig god, sier produktutvikler i Diplom-Is, Martine Svendsen.  

Resultatet er en is som smaksmessig skiller seg ut fra all annen is man har hatt i Norge tidligere. Også internasjonalt er sjokolademousse sjeldent brukt i småis. 

– Både teknikken som ligger bak, og bruken av sjokolademousse er sjelden vare. Jeg vet at noe lignende er gjort i Finland, men utover det har jeg ikke kjennskap til at det finnes en lignende is som Sjokomums. Dette er helt klart årets mest spennende isnyhet, sier merkevaresjef i Diplom-Is, Ingrid Vestnes Arntsen. 

To folkefavoritter i ett 

En is med lenger historikk, er boksisen Tress. Folkefavoritten kom første gang på markedet i 1953 og har siden vært et populært valg på tvers av generasjoner. 

Fløteisen med smak av vanilje, sjokolade og jordbær har alltid skapt engasjement for sin smak og utseende, og spørsmål som hvilken smak som er best, om det er lov å forsyne seg på tvers av smakene, eller om man skal ta en smak om gangen, har vært gjenstand for diskusjon i mang en familiemiddag.   

Men etter 71 år i boks, kommer Tress-isen nå også som Krone-is. I denne versjonen av folkefavoritten er vanilje- og jordbærisen tvistet sammen i et kremmerhus av kjeks, med sjokoladesaus mellom de to smakene, og kommer i flerpakning.

– Dette er en hyllest til to tradisjonsrike folkefavoritter, som flettes sammen til det som forhåpentligvis blir en ny folkefavoritt. Sammen med Sjokomums utgjør den nå en del av den utvidede Krone-is-familien fra Diplom-Is, sier Arntsen.  

Dream i ny drakt og med mer yoghurt

En annen familie i Diplom-Is-slekten er Dream. Yoghurtisen ble lansert for første gang i 1997 og har siden vært et fast innslag i isdisken. Nå har Dream vært gjennom en større modernisering, der både design, smak og mengden yoghurt er økt.

– Yoghurtis er populært blant nordmenn. Først og fremst på grunn av den milde og forfriskende smaken, men også fordi den inneholder mindre fett enn annen is. Vi tror det er mange som vil drømme seg bort i denne serien, sier Markedsdirektør i Diplom-Is, Marianne Grøtte. 

En etterspurt klassiker

Diplom-Is har siden 2020 dykket ned i sitt historiske arkiv i jakten etter gamle klassikere. I fjor var det 80-tallsfavoritten Splitt som igjen så dagens lys, mens fargeklatten Sitting Original ble revet ut av norske isdisker da den gjorde comeback i 2023. 

Hvilken klassiker som hentes tilbake i 2025 avsløres først torsdag 13. februar klokken 12:00 på Lille Vinkel Sko på Majorstuen i Oslo, men vi kan allerede nå love at klassikeren som denne gangen har fått bein å gå på, vil sparke fra seg i norske isdisker…

Årets isnyheter:

  • De som vet, de vet…

  • Krone-is Sjokomums 125 ml 

  • Litago Jordbærsmak med tuttifrutti 160 ml

  • Litago Sjokoladesmak med sjokobiter 160 ml 

  • Krone-is Tress 6 stk (750 ml)

  • Dream Mini Mango & Pasjonsfrukt 6 stk (420 ml)

  • Dream Salt karamell 450 ml 

  • Dream Bringebær med hagebærsaus 450 ml

  • Dream Frappe med karamellsaus 450 ml

  • Dream Jordbær med Jordbærsyltetøy 640 ml

  • Dream Mango med pasjonsfrukt 640 ml

  • Dream Vanilje 640 ml 

  • Dream Mango og pasjonsfrukt 100 ml

  • Diplom-Is Hjemmelaget krokan 1,2L

  • Diplom-Is Sjokolade 2L

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Følg pressemeldinger fra Diplom-Is

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Diplom-Is på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Diplom-Is

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye