Større og sterkere enn på lenge
Baker- og Konditorlandslaget 2025 er nå offisielt, og laget er større enn det har vært på mange år. Etter å ha strevd litt med rekrutteringen under og etter pandemien, har både baker- og konditorlaget i år mange sterke utøvere.
![Baker- og Konditorlandslaget 2025](/data/images/public/17847699/18412008/fbac9cfe-57fe-4c99-9b88-30bd0aad1970-w_720.jpg)
Rémy Corbet og Xiao Juan Peng er lagtrenere for Baker- og Konditorlandslaget 2025. Sammen med hovedtrener, Kjetil Dale Aas, har de store planer for laget de neste årene.
- Bakerne har vært uten lagtrener i nesten to år, og det har gjort det vanskelig å utvikle laget. Nå er vi veldig fornøyde med å ha fått på plass Rémy som trener. Han har solide planer for hvordan han vil jobbe for å skape et stabilt lag som kan nå langt. Vi er også glade for at Xiao tilbake på laget som trener. De to har mye erfaring i landslagssammenheng, og utgjør en sterk trenerduo, sier Dale Aas.
Skal bygge et sterkt lag i 2025
Rémy Corbet jobber som produktsjef hos Mesterbakeren AS i Oslo. Han var lagtrener for bakerne på Baker- og Konditorlandslaget fra 2019 – 2022, og var med som både trener og utøver da bakerne tok bronse i VM - Coupe du Monde de la Boulangerie i 2022. Nå har han som mål å bygge et sterkt lag i løpet av 2025, skape en god struktur og å gjøre utøverne klare til å gå i konkurranser.
Og konkurranser blir det. Både baker- og konditorlaget skal konkurrere i Nordisk mesterskap i slutten av august, hvor de har som mål å vinne. Mesterskapet finner sted på Akademie Deutsches Bäckerhandwerk i Berlin, og her stiller også Sverige, Island og Danmarks bakere, mens konditorene skal konkurrere mot Sverige og Danmark.
Xiao Juan Peng har tidligere vært utøver på landslaget, og har to internasjonale medaljer å vise til; Peng var med bakerne på bronselaget i Coupe du Monde de la Boulangerie i 2022 og på konditorlaget som tok sølv i VM, iba-UIBC Cup i 2023. Målet hennes for 2025 er å bygge opp og motivere utøverne. Hun ønsker å bygge et sterkt og stabilt lag, som kan hevde seg i Nordic Pastry Cup i august.
Her er Baker- og konditorlandsaget 2025
Trenere:
Baketrener: Rémy Corbet (Mesterbakeren)
Konditortrener: Xiao Juan Peng (Baker Hansen)
Hovedtrener: Kjetil Dale Aas (Mesterbakeren)
Konditorer:
Victoria Gravdal (Sola Strand Hotel)
Lene Torsvik Solem (Hotel Opus XVI)
Viktoria Støtvig Dobbinga (Craig Alibone Pâtisserie)
Bakere:
Ingrid Knutsen (Samson)
Phillip Terkhildsen (Andersen Bakery)
Sigrid Bjørk Nather-Aafarli (Kanelsnurren)
Umid Fotikh (Brustadbakeren)
Aleksandr Stiopin (Asker produkt)
Rekrutter:
Olve Rogdaberg (Britannia Hotel)
Oscar Eliassen (Kveitemjøl)
Thea Kristine Toresen Lund (Bakeriet i Lom)
Mari Sæther (Grand Hotel Scandic)
Signe Kristine Floan (Fru Nelik)
Andrea Sandanger Avaldsnes (Hotel Maritim)
Hanne Tran (Skoleelev)
Viktig for rekruttering til bransjen
Det norske Baker- og Konditorlandslaget har siden starten i 2003 utviklet unge baker- og konditortalenter til å hevde seg i de største og mest prestisjefylte konkurransene i verden. Bransjeforeningens visjon er å utvikle verdens beste baker- og konditorbransje, og da er rekruttering til baker- og konditorfagene en av våre aller viktigste oppgaver.
- Å ha et landslag som hevder seg i verdenstoppen er gull verdt med tanke på å skape oppmerksomhet rundt fagene og frembringe forbilder til inspirasjon for unge som kan tenke seg en karriere som baker og/ eller konditor. Den norske baker- og konditorbransjen tar vare på viktige håndverk og tradisjoner. Samtidig skal Baker- og Konditorlandslaget ligge foran den nasjonale og internasjonale utviklingen, skape trender, bidra til innovasjon og fremme norsk baker- og konditorbransje, sier direktør i BKLF, Gunnar Bakke.
Kontakter
Gunnar BakkeBKLF AS
Tel:970 19 591gb@nhomd.noSolveig LygreBKLF AS
Tel:932 61 050solveig@bakerkonditor.noBilder
![Baker- og Konditorlandslaget 2025](/data/images/public/17847699/18412008/fbac9cfe-57fe-4c99-9b88-30bd0aad1970-w_240.jpg)
Om BKLF
Baker- og konditorbransjens Landsforening (BKLF) er en bransjeforening for bakeri og konditori i Norge. Organisasjonen har i over 120 år vært en pådriver for å fremme baker- og konditorfaget og virksomhetenes interesse. Både bedriftsmedlemmer og personlige medlemmer med svennebrev kan være medlem av organisasjonen.
![](/data/images/public/17847699/18412008/33af7ac5-bbb8-4371-b8e2-74b059e2832e-w_780.png)
Følg pressemeldinger fra BKLF
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra BKLF på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra BKLF
Ønsker merking av utenlandske bakervarer!30.1.2025 22:32:27 CET | Leserinnlegg
I dagens samfunn blir bærekraft og kortreist mat stadig viktigere, og flere stiller seg spørsmålet: Hvor kommer maten vi spiser fra? Når man ser økningen av importerte bakervarer som selges i Norge, er det på tide at myndighetene tilrettelegger for en obligatorisk opprinnelsesmerking av utenlandske bakervarer slik at forbrukerne får vite hvor bakervarene kommer fra.
Aanerud bakeri kåret til Årets bakeri 202416.10.2024 19:55:44 CEST | Pressemelding
Det var det tradisjonsrike familiebakeriet Aanerud bakeri fra Nes i Akershus som 16. oktober ble kåret til vinner i den mest prestisjefylte kåringen i baker- og konditorbransjen i Norge.
Støtt opp om den norske bakeren!2.10.2024 09:44:07 CEST | Kronikk
16. oktober feires verdens brøddag over hele verden, men hvorfor skal vi bry oss om brød? Norske brød er både klimavennlige, bærekraftige og næringsrike. Og de har en særlig plass i norsk kosthold og kulturtradisjon. Det skal vi takke den lokale, norske bakeren for.
Rett melpris, kunnskapsheving og forskning løser korn-koden!2.9.2024 12:49:07 CEST | Debattinnlegg
Politisk redaktør i Nationen Anne Ekornholmen lurer på i sin kommentar 7.august 2024 hva som skal til for å knekke korn-koden på norsk mel. Hennes anbefaling er at bakere skal overbevises om at norsk matmel har den nødvendige kvalitet, men det er vel noe bakerne allerede vet. Det egentlige svaret for å knekke korn-koden er at møllene må tilby bakerne en melpris på norsk mel som kan konkurrere med importert mel, og i tillegg må bakeriene tilføres mer midler til kunnskapsheving, for å øke sin kompetanse til å bake med norsk mel.
To kategoripriser til Norge i Nordic Bakery Cup30.8.2024 22:03:57 CEST | Pressemelding
Det ble bokstaveligtalt et mesterskap med høy temperatur, da Nordens beste bakere skulle kåres på Akademie Deutsches Bäckerhandwerk i Berlin i dag. Med over tretti grader i den tyske hovedstaden, ble det varmt også inne i bakeriet. Dette gjorde at hevingen gikk raskere, og alle deltagerne måtte vise at de kunne omstille seg raskt.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom