Norsk Kylling

Norsk Kylling er i gang med halalproduksjon

Del

Norsk Kylling har startet produksjonen av halalkylling, og er den eneste i Norge som tilbyr halalkylling produsert etter dyrevelferdsstandarden ECC.

Under halalslakt blir kyllingene velsignet med bønn før slakting. Foto: Norsk Kylling
Under halalslakt blir kyllingene velsignet med bønn før slakting. Foto: Norsk Kylling

– Som en stor aktør i det norske kyllingmarkedet, er det et mål for oss å gjøre kylling med bedre dyrevelferd tilgjengelig for flere. Nå som vi er i gang med halalproduksjonen, kan vi tilby ECC-sertifisert kylling til en større del av befolkningen. Det er jeg veldig glad for, sier Hilde Talseth, administrerende direktør i Norsk Kylling.

Tilgjengelig i REMA 1000 i hele landet

Halalproduksjonen til Norsk Kylling foregår på Orkanger i Trøndelag. I første omgang blir tilbudet av halalkylling fryste produkter, som kyllinglår, kyllingfilet, kyllingvinger og vingeklubber. I løpet av februar blir halalkyllingen tilgjengelig i REMA 1000-butikker i hele landet.

I REMA 1000 blir produktene er et frivillig sortiment, noe som innebærer at hver enkelt butikk selv velger om de tar inn produktene. Om halalproduktene ikke er i frysedisken, er det mulig å spørre sin lokale butikk om de kan ta inn varene. Halalprodukter fra Norsk Kylling blir også solgt til Horeca-markedet og til KOLLY. 

–Responsen fra markedet har vært veldig positiv, og det er mange som ønsker å kjøpe halalkylling fra oss. Det er også mange forbrukere som har tatt kontakt, med spørsmål om når vi starter opp og ønsker for ulike produkter, forteller Talseth.

Viktig for inkludering

Talseth forteller at det i dag er et begrenset utvalg av prosessert halalkylling, der forbrukeren ofte må til spesialbutikker for å få kjøpt halal. – Mat er et viktig sosialt bindeledd i samfunnet vårt, og nå som REMA 1000 tar inn halalproduktene i sitt sortiment, gjør vi det enklere å få tak i halalkylling i hele Norge. Vi håper samarbeidet bidrar til at det blir lettere tilgjengelig i butikker, på spisesteder, i skoler og offentlige institusjoner. 

Adskilt produksjon med samme krav til dyrevelferd

Halalproduksjonen fra Norsk Kylling blir en helt adskilt produksjon fra Solvinge, Stange og andre produkter selskapet produserer. Halalprosedyren stiller blant annet krav om en adskilt produksjon og lagring, og til at godkjente produksjonsmedarbeidere velsigner og kontrollerer kyllingene før de slaktes. Halalkyllingen blir solgt under produktnavnet Halal, og produktene får en egen profil. 

Halal-sertifiseringen påvirker ikke de strenge kravene Norsk Kylling har til dyrevelferd. Kyllingene blir tatt imot som før, og går gjennom samme bedøvingsmetode før de slaktes.

Produktutvalg:

I første omgang blir tilbudet av halalkylling fra Norsk Kylling fryste produkter: 

  • Halal kyllingfilet frys 1,5 kg
  • Halal kyllinglår frys 2 kg
  • Halal vingeklubber frys 1,3kg
  • Halal kyllingvinger frys 1,5 kg

 

Norsk Kylling jobber kontinuerlig med å utvikle sortimentet, og neste produkt som lanseres er helkylling (frys).

Kontakter

Bilder

Halaloperatør Fidan Ternava starter den første halalproduksjonen fra Norsk Kylling på Orkanger. Foto: Norsk Kyllling
Halaloperatør Fidan Ternava starter den første halalproduksjonen fra Norsk Kylling på Orkanger. Foto: Norsk Kyllling
Last ned bilde
Halaloperatør Fidan Ternava i samtale med Mohammad Abdullahi i Islamsk Råd Norge. Foto: Norsk Kylling
Halaloperatør Fidan Ternava i samtale med Mohammad Abdullahi i Islamsk Råd Norge. Foto: Norsk Kylling
Last ned bilde
Mat er inkludering, sier Hilde Talseth, administrerende direktør i Norsk Kylling. Den første produksjonen av halalkylling er i frysesisken hos REMA 1000 i løpet av de første ukene i februar. Foto: Norsk Kylling
Mat er inkludering, sier Hilde Talseth, administrerende direktør i Norsk Kylling. Den første produksjonen av halalkylling er i frysesisken hos REMA 1000 i løpet av de første ukene i februar. Foto: Norsk Kylling
Last ned bilde
Under halalslakt blir kyllingene velsignet med bønn. Foto: Norsk Kylling
Under halalslakt blir kyllingene velsignet med bønn. Foto: Norsk Kylling
Last ned bilde
Administrerende direktør Hilde Talseth er stolt over at Norsk Kylling er i gang med halalproduksjonen, og at kyllingen blir tilgjengelig i REMA 1000 over hele landet. Foto: Norsk Kylling
Administrerende direktør Hilde Talseth er stolt over at Norsk Kylling er i gang med halalproduksjonen, og at kyllingen blir tilgjengelig i REMA 1000 over hele landet. Foto: Norsk Kylling
Last ned bilde
Halalproduksjonen består av fryste kyllinglår, fryst kyllingfilet, fryste kyllingvinger og fryste vingeklubber. I løpet av februar blir halalkyllingen tilgjengelig i REMA 1000-butikker i hele landet. Foto: Norsk Kylling
Halalproduksjonen består av fryste kyllinglår, fryst kyllingfilet, fryste kyllingvinger og fryste vingeklubber. I løpet av februar blir halalkyllingen tilgjengelig i REMA 1000-butikker i hele landet. Foto: Norsk Kylling
Last ned bilde
Mat er inkludering. Administrerende direktør Hilde Talseth er stolt over at Norsk Kylling bidrar til bedre tilbud av halalkylling i hele landet. Foto: Norsk Kylling
Mat er inkludering. Administrerende direktør Hilde Talseth er stolt over at Norsk Kylling bidrar til bedre tilbud av halalkylling i hele landet. Foto: Norsk Kylling
Last ned bilde

Følg pressemeldinger fra Norsk Kylling

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Kylling på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norsk Kylling

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye