Opplysningskontoret for frukt og grønt

Disse kokkene kjemper om å bli Årets grønne kokk 2025

Del

Bli med og opplev noen av Norges beste kokker briljere med grønne råvarer i verdensklasse!

Vinnerne av Årets grønne kokk 2023
Vinnerne av Årets grønne kokk 2023

Her er lagene som skal konkurrere på UMAMI ARENA 19. mars: 

  • Sunniva Aas Mathisen (Vaaghals) og Jakub Sniegocki (Vaaghals), Oslo 

  • Aleksander Næss Strand (Arakataka) og Felix Dalen (Vaaghals), Oslo 

  • Kristian Bergland Nilsen (La Famiglia, Nyt og Compagniet) og Leonard Stefan Zoltan (La Famiglia, Nyt og Compagniet), Tromsø 

  • Mats Eriksen (Michaels) og Kevin Wollik (Prinsen), Oslo 

– Jeg gleder meg enormt til å se hva de ulike lagene har tenkt å lage. Vi er bortskjemt med dyktige konkurransekokker her i landet, og Årets grønne kokk er en viktig arena for å tenke nytt om frukt og grønt. Nivået blir som vanlig høyt og konkurransen hard, sier hoveddommer Nils Flatmark, vinner av Årets grønne kokk 2023. 

Oppgaven deltakerne står overfor: 

Rettene kan kun inneholde råvarer fra den grønne sektoren. Kjøtt, fisk, fugl, skalldyr eller kraft fra disse er ikke tillatt. Egg og melkeprodukter kan brukes. I tillegg må følgende råvarer inkluderes: 

  • Rett 1: Fredagssnack: Skal inneholde hodekål, beter og løk. 

  • Rett 2: Hovedrett: Skal inneholde kålrot, mandelpotet og brokkoli, og serveres på tallerken. 

  • Rett 3: Dessert: Skal inneholde pastinakk, pære og friske urter, og serveres på tallerken. 

Kokkene har fem timer på seg til å imponere dommerpanelet. 

En viktig arena for innovasjon 

Konkurransen, som arrangeres av Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) i samarbeid med Norske Kokkers Landsforening Oslo, har vært en kilde til inspirasjon og innovasjon siden starten i 2003. 

– Kokkene inspirerer hverandre og alle matinteresserte til å gi frukt og grønt en større plass på tallerkenen. Denne konkurransen har blitt en trendsetter i bransjen, og vi gleder oss til å se hva som serveres i år, sier Asle Faannessen, nestleder i NKL Oslo. 

Samarbeidspartnere 

Bama Storkjøkken, Engrosfrukt AS, Odd Langdalen frukt & grønt, ASKO Servering, Sportex og UMAMI Arena støtter arrangementet, mens Electrolux Professional bidrar som kjøkkenpartner og setter opp konkurransekjøkkenene. 

Hovedmål for konkurransen 

Konkurransen setter fokus på grønne råvarer, spesielt de norske, og inspirerer til økt bruk av frukt og grønt. Målet er å spre nye ideer, matinspirasjon og kunnskap til kokker, grøntbransjen, matentusiaster, forbrukere og media. 

For mer informasjon: Kontakt prosjektleder Torjus Lunder Bredvold på torjus.lunder.bredvold@frukt.no

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Om oss

Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.

Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.  

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye