Disse kokkene kjemper om å bli Årets grønne kokk 2025
Bli med og opplev noen av Norges beste kokker briljere med grønne råvarer i verdensklasse!

Her er lagene som skal konkurrere på UMAMI ARENA 19. mars:
-
Sunniva Aas Mathisen (Vaaghals) og Jakub Sniegocki (Vaaghals), Oslo
-
Aleksander Næss Strand (Arakataka) og Felix Dalen (Vaaghals), Oslo
-
Kristian Bergland Nilsen (La Famiglia, Nyt og Compagniet) og Leonard Stefan Zoltan (La Famiglia, Nyt og Compagniet), Tromsø
-
Mats Eriksen (Michaels) og Kevin Wollik (Prinsen), Oslo
– Jeg gleder meg enormt til å se hva de ulike lagene har tenkt å lage. Vi er bortskjemt med dyktige konkurransekokker her i landet, og Årets grønne kokk er en viktig arena for å tenke nytt om frukt og grønt. Nivået blir som vanlig høyt og konkurransen hard, sier hoveddommer Nils Flatmark, vinner av Årets grønne kokk 2023.
Oppgaven deltakerne står overfor:
Rettene kan kun inneholde råvarer fra den grønne sektoren. Kjøtt, fisk, fugl, skalldyr eller kraft fra disse er ikke tillatt. Egg og melkeprodukter kan brukes. I tillegg må følgende råvarer inkluderes:
-
Rett 1: Fredagssnack: Skal inneholde hodekål, beter og løk.
-
Rett 2: Hovedrett: Skal inneholde kålrot, mandelpotet og brokkoli, og serveres på tallerken.
-
Rett 3: Dessert: Skal inneholde pastinakk, pære og friske urter, og serveres på tallerken.
Kokkene har fem timer på seg til å imponere dommerpanelet.
En viktig arena for innovasjon
Konkurransen, som arrangeres av Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) i samarbeid med Norske Kokkers Landsforening Oslo, har vært en kilde til inspirasjon og innovasjon siden starten i 2003.
– Kokkene inspirerer hverandre og alle matinteresserte til å gi frukt og grønt en større plass på tallerkenen. Denne konkurransen har blitt en trendsetter i bransjen, og vi gleder oss til å se hva som serveres i år, sier Asle Faannessen, nestleder i NKL Oslo.
Samarbeidspartnere
Bama Storkjøkken, Engrosfrukt AS, Odd Langdalen frukt & grønt, ASKO Servering, Sportex og UMAMI Arena støtter arrangementet, mens Electrolux Professional bidrar som kjøkkenpartner og setter opp konkurransekjøkkenene.
Hovedmål for konkurransen
Konkurransen setter fokus på grønne råvarer, spesielt de norske, og inspirerer til økt bruk av frukt og grønt. Målet er å spre nye ideer, matinspirasjon og kunnskap til kokker, grøntbransjen, matentusiaster, forbrukere og media.
For mer informasjon: Kontakt prosjektleder Torjus Lunder Bredvold på torjus.lunder.bredvold@frukt.no.
Nøkkelord
Kontakter
Torjus Lunder BredvoldOpplysningskontoret for frukt og grønt- matfaglig rådgiver
Tel:48 21 74 54torjus@frukt.noLenker
Om oss
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Glem alt du har hørt: Mikro gir mer næring, ikke mindre!25.4.2025 09:49:42 CEST | Pressemelding
Har du hørt at mikrobølgeovnen ødelegger vitaminene i maten? Sannheten er faktisk det motsatte: Når du damper grønnsakene i mikroen, bevarer du mer av næringsstoffene enn om du koker dem på vanlig måte.
Bålforbud i påsken? Dette kan du lage på tur uten å bryte reglene15.4.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Hyttekos og uteliv hører påsken til for mange, men i år faller påsken så sent at det ikke er lov å tenne bål hvor som helst. Husk at det fra 15. april er generelt bålforbud i hele landet, men det betyr ikke at du må droppe turmat og gode smaker i friluft- tvert imot, oppfordrer matfaglig rådgiver Torjus Bredvold Lunder fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).
Kritisk til priskrig på påskegodt: – Vent med egget!11.4.2025 11:41:15 CEST | Pressemelding
Priskrig på smågodt og påskesnop i kiloesker – det er et tydelig tegn at påsken nærmer seg. Men hvor mye kos er egentlig passe? Ernæringsrådgiver Iselin Bogstrand Sagen fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) mener vi kan nyte påskegodt – uten at det tar helt av.
Nesten halvparten av oss tar feil om frosne grønnsaker8.4.2025 11:14:45 CEST | Pressemelding
Det er en myte at frosne grønnsaker er mindre næringsrike enn ferske. Salget har også gått ned de siste årene. Det er synd, mener ernæringsrådgiver i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG), for frosne grønnsaker kan være både praktisk og økonomisk for mange. Dessuten er det norsk sesong i frysedisken året rundt.
Årets Grønne Kokk 2025 er kåret19.3.2025 15:51:01 CET | Pressemelding
Den prestisjefylte kokkekonkurransen Årets Grønne Kokk 2025 ble avholdt 19. mars på UMAMI Arena i NOVA Spektrum, Lillestrøm. Etter timer med intens kokkelering og kreativ matlaging gikk lag 4 med Aleksander Næss Strand (fra Arakataka) og Felix Dalen ( fra Vaaghals) seirende ut av konkurransen, til stor jubel fra publikum.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom