Fedon Lindberg markerer 40 år som lege og 40 år i Norge
I 2025 feirer Fedon Lindberg to viktige milepæler: 40 år som lege og 40 år i Norge. Samtidig lanserer han sin nye bok, Middelhavskoden – din guide til verdens sunneste mat.

– Middelhavsdietten er ikke bare et kosthold, det er en livsstil. Det handler om å spise balansert og leve med mindre stress og mer glede. Mat skal være en kilde til helse og nytelse, sier Fedon Lindberg.
I Middelhavskoden – din guide til verdens sunneste mat utforsker Fedon hvordan Middelhavsdietten kan forlenge både levetid (longevity) og helsealder (healthspan). Boken gir praktiske råd for å takle utfordringene med ultraprosessert mat og miljøgifter, og kombinerer vitenskap med tradisjonell matkultur.
– Boken er en kulinarisk kjærlighetserklæring til middelhavskostholdet og et lite spark bak til dem som enda ikke har fått smaken på alle helsefordelene. Hvem hadde trodd at en liten håndfull nøtter kunne bidra til lengre liv? sier han.
Opplevde motstand
Fedon kom til Norge i 1985 som ung lege fra Hellas for å forske på insulinresistens.
– Planen var å bli ett år, men livet ville det annerledes. I dag føler jeg meg like norsk som gresk, sier han.
Med en dyp interesse for hvordan kosthold påvirker helse, har Fedon utfordret etablerte normer og introdusert nordmenn for Middelhavsdietten – et kosthold basert på grønnsaker, fisk, nøtter og olivenolje.
Fedon har vært i bresjen for å sette lavglykemisk, middelhavsinspirert kost på agendaen. Det har ikke vært uten utfordringer; hans meninger om det norske kostholdet og brød, poteter og ikke minst brunosten, skapte både kontroverser og heftig debatt i helse-Norge. Til tross for motstanden Fedon likevel stått støtt på sitt og vært en pioner for sunnere livsvaner. Mange av hans prinsipper har blitt en del av dagens norske kostholdsråd.
En bro mellom tradisjon og vitenskap
Med sitt glødende engasjement for kosthold og livsstil har Fedon jobbet iherdig med å erstatte den norske brødskiva med olivenolje, grønnsaker og linser. Til tross for mengder av forskning som bekrefter middelhavskostens helsefordeler, har kostholdet, og ikke minst den helsebringende olivenoljen, ennå ikke fått sitt fullverdige inntog i de norske hjem.
– Nå er tiden endelig moden. Middelhavskoden er en hyllest til et kosthold som kombinerer smak, helse og bærekraft. Gjør 2025 til året du lar deg inspirere til en ny livsstil, oppfordrer Fedon.
Inspirasjon for fremtiden
Fedon mottok i 2021 Brobyggerprisen for sitt arbeid med å forene tradisjonell medisin og helsefremmende livsstil. Hans nye bok fortsetter denne visjonen og inviterer leserne til å gjøre små, bærekraftige endringer for et sunnere og lengre liv.
Middelhavskoden – din guide til verdens sunneste mat lanseres 10. januar. Ta kontakt for anmeldereksemplar og intervju.
Nøkkelord
Kontakter
Kim Daniel LindegaardPressesjef i Bonnier Norsk Forlag
Tel:920 61 162kim.daniel.lindegaard@bonnierforlag.noBilder




Følg pressemeldinger fra Bonnier Norsk Forlag
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Bonnier Norsk Forlag på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Bonnier Norsk Forlag
Jørn Lier Horst og Thomas Enger er endelig tilbake!13.6.2025 07:17:27 CEST | Pressemelding
Serien om Alexander Blix og Emma Ramm er enormt populær. Nå lanseres bok nummer seks i rekken, Utskudd.
Ny bok av dronningen av TikTok og romantasy!6.6.2025 07:02:18 CEST | Pressemelding
Sarah J. Maas går viralt og har solgt nærmere 40 millioner bøker. Nå er Ildens og skyggens hus, tredje bok i den populære Crescent City-serien, klar i norsk oversettelse.
Voldtekt går viralt2.6.2025 07:13:00 CEST | Pressemelding
En 16 år gammel jente blir voldtatt og en video av hendelsen går viralt. Videoen utløser en nasjonal proteststorm i Tyskland, og en voldelig ytre høyre-bevegelse får fotfeste.
Samuel Bjørk er tilbake med eksplosiv thriller!30.5.2025 07:15:20 CEST | Pressemelding
Etter to år er ventetiden endelig over: Samuel Bjørk gir ut Bomberen, hans sjette krimroman om leserfavorittene Holger Munch og Mia Krüger.
En bok for mer fakta og mindre følelser i debatten om skjerm i skolen19.5.2025 10:27:46 CEST | Pressemelding
Hvordan gir vi barna det beste læringsmiljøet – i en tid preget av skjermer, algoritmer og kunstig intelligens? 77 elever, lærere, foreldre og fagpersoner samles i én bok som inviterer til en mer kunnskapsbasert samtale om teknologi og læring i norsk skole.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom