Fedon Lindberg markerer 40 år som lege og 40 år i Norge
I 2025 feirer Fedon Lindberg to viktige milepæler: 40 år som lege og 40 år i Norge. Samtidig lanserer han sin nye bok, Middelhavskoden – din guide til verdens sunneste mat.
– Middelhavsdietten er ikke bare et kosthold, det er en livsstil. Det handler om å spise balansert og leve med mindre stress og mer glede. Mat skal være en kilde til helse og nytelse, sier Fedon Lindberg.
I Middelhavskoden – din guide til verdens sunneste mat utforsker Fedon hvordan Middelhavsdietten kan forlenge både levetid (longevity) og helsealder (healthspan). Boken gir praktiske råd for å takle utfordringene med ultraprosessert mat og miljøgifter, og kombinerer vitenskap med tradisjonell matkultur.
– Boken er en kulinarisk kjærlighetserklæring til middelhavskostholdet og et lite spark bak til dem som enda ikke har fått smaken på alle helsefordelene. Hvem hadde trodd at en liten håndfull nøtter kunne bidra til lengre liv? sier han.
Opplevde motstand
Fedon kom til Norge i 1985 som ung lege fra Hellas for å forske på insulinresistens.
– Planen var å bli ett år, men livet ville det annerledes. I dag føler jeg meg like norsk som gresk, sier han.
Med en dyp interesse for hvordan kosthold påvirker helse, har Fedon utfordret etablerte normer og introdusert nordmenn for Middelhavsdietten – et kosthold basert på grønnsaker, fisk, nøtter og olivenolje.
Fedon har vært i bresjen for å sette lavglykemisk, middelhavsinspirert kost på agendaen. Det har ikke vært uten utfordringer; hans meninger om det norske kostholdet og brød, poteter og ikke minst brunosten, skapte både kontroverser og heftig debatt i helse-Norge. Til tross for motstanden Fedon likevel stått støtt på sitt og vært en pioner for sunnere livsvaner. Mange av hans prinsipper har blitt en del av dagens norske kostholdsråd.
En bro mellom tradisjon og vitenskap
Med sitt glødende engasjement for kosthold og livsstil har Fedon jobbet iherdig med å erstatte den norske brødskiva med olivenolje, grønnsaker og linser. Til tross for mengder av forskning som bekrefter middelhavskostens helsefordeler, har kostholdet, og ikke minst den helsebringende olivenoljen, ennå ikke fått sitt fullverdige inntog i de norske hjem.
– Nå er tiden endelig moden. Middelhavskoden er en hyllest til et kosthold som kombinerer smak, helse og bærekraft. Gjør 2025 til året du lar deg inspirere til en ny livsstil, oppfordrer Fedon.
Inspirasjon for fremtiden
Fedon mottok i 2021 Brobyggerprisen for sitt arbeid med å forene tradisjonell medisin og helsefremmende livsstil. Hans nye bok fortsetter denne visjonen og inviterer leserne til å gjøre små, bærekraftige endringer for et sunnere og lengre liv.
Middelhavskoden – din guide til verdens sunneste mat lanseres 10. januar. Ta kontakt for anmeldereksemplar og intervju.
Nøkkelord
Kontakter
Kim Daniel LindegaardPressesjef i Bonnier Norsk Forlag
Tel:920 61 162kim.daniel.lindegaard@bonnierforlag.noBilder
Følg pressemeldinger fra Bonnier Norsk Forlag
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Bonnier Norsk Forlag på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Bonnier Norsk Forlag
Velkommen inn i Kirstens hevntørstige verden!3.1.2025 10:46:10 CET | Pressemelding
Den anerkjente danske forfatteren Bjørn Rasmussen er endelig klar med sin første utgivelse på norsk: Kirstens hevn er en vill og forunderlig roman i tre akter, der den som er med på leken må tåle steken.
Helle Ørbeck: – Gjør det beste ut av hverdagen!20.12.2024 06:56:15 CET | Pressemelding
Det er ikke bare julen som skal bestå av kos, mener Helle Ørbeck: – Jeg elsker hverdager og forsøker å fylle dem med så mye godt som mulig!
Boken «Valhall: En episk avslutning på en bestselgende barnebokserie!19.12.2024 14:17:13 CET | Pressemelding
Endelig er finalen i den populære Ragnarok-serien her! Bok 6 «Valhall» er ute i bokhandleren 2. januar!
Hva gjør man når mat blir stress?18.12.2024 12:39:23 CET | Pressemelding
Når kilden til næring blir en kilde til stress er det på tide å ta grep. Tenker du også at du burde spist litt sunnere? At du skulle variert kostholdet mer? Kommer skammen krypende når du velger en lettvint løsning fremfor å lage mat fra bunnen av? Kombinasjonen mat og hverdagstimeplan kan fort bli en ond sirkel - heldigvis har Desirée Andersen løsningen: matprepp!
Forlaget klarer ikke å trykke nok i tide!10.12.2024 14:56:26 CET | Pressemelding
Skal du ha tak i et eksemplar av Kong Durek og Faraoens forbannelse så bør du slå til nå!
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom