Fedon Lindberg markerer 40 år som lege og 40 år i Norge
I 2025 feirer Fedon Lindberg to viktige milepæler: 40 år som lege og 40 år i Norge. Samtidig lanserer han sin nye bok, Middelhavskoden – din guide til verdens sunneste mat.

– Middelhavsdietten er ikke bare et kosthold, det er en livsstil. Det handler om å spise balansert og leve med mindre stress og mer glede. Mat skal være en kilde til helse og nytelse, sier Fedon Lindberg.
I Middelhavskoden – din guide til verdens sunneste mat utforsker Fedon hvordan Middelhavsdietten kan forlenge både levetid (longevity) og helsealder (healthspan). Boken gir praktiske råd for å takle utfordringene med ultraprosessert mat og miljøgifter, og kombinerer vitenskap med tradisjonell matkultur.
– Boken er en kulinarisk kjærlighetserklæring til middelhavskostholdet og et lite spark bak til dem som enda ikke har fått smaken på alle helsefordelene. Hvem hadde trodd at en liten håndfull nøtter kunne bidra til lengre liv? sier han.
Opplevde motstand
Fedon kom til Norge i 1985 som ung lege fra Hellas for å forske på insulinresistens.
– Planen var å bli ett år, men livet ville det annerledes. I dag føler jeg meg like norsk som gresk, sier han.
Med en dyp interesse for hvordan kosthold påvirker helse, har Fedon utfordret etablerte normer og introdusert nordmenn for Middelhavsdietten – et kosthold basert på grønnsaker, fisk, nøtter og olivenolje.
Fedon har vært i bresjen for å sette lavglykemisk, middelhavsinspirert kost på agendaen. Det har ikke vært uten utfordringer; hans meninger om det norske kostholdet og brød, poteter og ikke minst brunosten, skapte både kontroverser og heftig debatt i helse-Norge. Til tross for motstanden Fedon likevel stått støtt på sitt og vært en pioner for sunnere livsvaner. Mange av hans prinsipper har blitt en del av dagens norske kostholdsråd.
En bro mellom tradisjon og vitenskap
Med sitt glødende engasjement for kosthold og livsstil har Fedon jobbet iherdig med å erstatte den norske brødskiva med olivenolje, grønnsaker og linser. Til tross for mengder av forskning som bekrefter middelhavskostens helsefordeler, har kostholdet, og ikke minst den helsebringende olivenoljen, ennå ikke fått sitt fullverdige inntog i de norske hjem.
– Nå er tiden endelig moden. Middelhavskoden er en hyllest til et kosthold som kombinerer smak, helse og bærekraft. Gjør 2025 til året du lar deg inspirere til en ny livsstil, oppfordrer Fedon.
Inspirasjon for fremtiden
Fedon mottok i 2021 Brobyggerprisen for sitt arbeid med å forene tradisjonell medisin og helsefremmende livsstil. Hans nye bok fortsetter denne visjonen og inviterer leserne til å gjøre små, bærekraftige endringer for et sunnere og lengre liv.
Middelhavskoden – din guide til verdens sunneste mat lanseres 10. januar. Ta kontakt for anmeldereksemplar og intervju.
Nøkkelord
Kontakter
Kim Daniel LindegaardPressesjef i Bonnier Norsk Forlag
Tel:920 61 162kim.daniel.lindegaard@bonnierforlag.noBilder




Følg pressemeldinger fra Bonnier Norsk Forlag
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Bonnier Norsk Forlag på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Bonnier Norsk Forlag
En bok for mer fakta og mindre følelser i debatten om skjerm i skolen19.5.2025 10:27:46 CEST | Pressemelding
Hvordan gir vi barna det beste læringsmiljøet – i en tid preget av skjermer, algoritmer og kunstig intelligens? 77 elever, lærere, foreldre og fagpersoner samles i én bok som inviterer til en mer kunnskapsbasert samtale om teknologi og læring i norsk skole.
Det jeg vet om kvinner på hester14.5.2025 09:37:53 CEST | Pressemelding
Pernille Stensgaards kritikerroste skjønnlitterære debut er endelig klar i norsk oversettelse!
En bok om bordtennis. Og om alt det andre.9.5.2025 11:53:46 CEST | Pressemelding
Etter førti år uten racket står Øystein Lie igjen på den andre siden av bordet – denne gangen med dypere pust, artrose og et behov for å forstå hva som gikk tapt underveis. Bordtennisdagbøkene er en underfundig fortelling om å vende tilbake til noe man aldri helt forlot, om underskrudde baller og overstyrte liv. Gjennom turneringer, tap og sporadiske triumfer vikles et liv ut – fylt av minner, skam, kjærlighet og en far som blir stadig sykere. Med varm humor skriver Lie fram et portrett av en mann som forsøker å spille seg fri fra både fortid og forestillinger. Dette er en bok om bordtennis. Og om alt det andre. Øystein Lie bor på Frosta. Han debuterte med romanen Løp (2014), og har blant annet skrevet boka Skjerpings om Olaf Tufte (2021) og Tronds Hjem - en fortelling på innsiden av Nidaros Sosialdemokratisk Forum (2023). Bordtennisdagbøkene lanseres 9. mai. Ta kontakt for et anmeldereksemplar eller intervju.
Jubileumsutgivelse og millionopplag for Detektivbyrå nr. 29.5.2025 07:04:02 CEST | Pressemelding
Jørn Lier Horst og Hans Jørgen Sandnes lanserer Jakten på samuraisverdet, bok 40. i den populære serien om Tiril, Oliver og Åtto.
Birgitte Larsen bokdebuterer!8.5.2025 12:10:50 CEST | Pressemelding
To kolleger får øynene opp for hverandre når de møtes som klimaaktivister. En kommunikasjonsrådgiver mister synet, men utvikler en sjette sans. En fortvilet mor på familieferie må reddes fra en eksistensiell tvil som overskygger alt. Som i en ny jord er en samling uforutsigbare noveller om mennesker som sliter med tilværelsen, men som er villige til å gi virkeligheten en siste sjanse. Novellene beveger seg mellom det dagligdagse og det mirakuløse, det håpløse og det poetiske, og handler om kjærlighet, ensomhet, himmellegemer og lengselen etter noe helt, helt annet. – Selve idéen til boka er en videreutvikling av en romanidé jeg jobbet med da jeg gikk på Skrivekunstakademiet, forteller Birgitte Larsen. – Jeg var gravid da, og syntes det var problematisk å skulle sette barn til en verden som føltes så slitt og utrygg, og jeg ville skrive om en gruppe gravide kvinner som evakuerte inn i fjellet for å føde barna sine i en grotte hvor de skulle skape en ny verden fra scratch. Idéen til Som
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom